F1

Η FIA ανακοίνωσε πως η Red Bull υπερέβη το όριο δαπανών για το 2021

Η έρευνα της FIA έδειξε πως η Red Bull υπερέβη το ανώτατο όριο εξόδων για το 2021, ωστόσο η αυστριακή ομάδα αναμένεται να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και όχι με αφαίρεση βαθμών.

H FIA ανακοίνωσε πως η Red Bull ξεπέρασε το ανώτατο όριο εξόδων για το 2021, χωρίς όμως να κάνει γνωστή την τιμωρία που θα επιβάλει στην αυστριακή ομάδα.

Ωστόσο, η παραβίαση ήταν μικρότερη του 5% των 145 εκατ. δολαρίων, που έχει τεθεί ως το ανώτατο όριο εξόδων από τη Διεθνή Ομοσπονδία, για αυτό και στην Red Bull αναμένεται να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και όχι κάποια αφαίρεση βαθμών από το περσινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η Aston Martin παραβίασε τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων της, αλλά παρέμεινε εντός των οικονομικών ορίων, ενώ η Williams βρέθηκε να έχει κάνει μια παλαιότερη διαδικαστική παραβίαση, η οποία στη συνέχεια αποκαταστάθηκε έγκαιρα.

«Η σχετική υπηρεσία της FIA είναι στη διαδικασία καθορισμού των ενεργειών που πρέπει να ληφθούν σύμφωνα με τους οικονομικούς κανονισμούς σχετικά με την Aston Martin και τη Red Bull και περαιτέρω πληροφορίες θα κοινοποιηθούν τηρώντας τους κανονισμούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x