Νέα μοντέλα

Η Volvo βάζει το χαρισματικό XC40 στην... πρίζα

Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για 12 μήνες προσφέρει η Volvo σε όσους παραγγείλουν το XC40 Recharge Plug-in Hybrid έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Πριν από λίγα χρόνια θα έμοιαζε και θα ήταν ανεδαφικό, όμως σήμερα η Volvo το κάνει πραγματικότητα: ένα χαρισματικό SUV, απολαυστικό στην οδήγηση, με συγκλονιστικές επιδόσεις, αλλά και μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων στις καθημερινές σας μετακινήσεις. Είναι το XC40 Recharge Plug-in Hybrid, η κορυφαία εκδοχή του premium compact SUV της Volvo. To XC40 έθεσε νέα πρότυπα στην κατηγορία του με την έξυπνη σχεδίασή του, την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του και την πλήρη συνδεσιμότητα, που ανοίγει νέους ορίζοντες στη σχέση οδηγού και αυτοκινήτου.

Το εξελιγμένο σύστημα κίνησης του XC40 Recharge Plug-in Hybrid απαρτίζεται από έναν εξαιρετικά οικονομικό compact 3κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 180 ίππους και 265 Nm ροπής και από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και 160 Nm. Οι δυο τους θέτουν συνδυαστικά στη διάθεση του οδηγού 262 ίππους και 425 Nm ροπής, την οποία διαχειρίζεται ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Η εξελιγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία συνδυάζεται με μια σειρά από προγράμματα οδήγησης που δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να ρυθμίσει το σύστημα κίνησης έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και στις προτιμήσεις του. Για συναρπαστικές επιδόσεις μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα Power και για εξαιρετική οικονομία το πρόγραμμα Pure, που χρησιμοποιεί μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Το Pure μπορεί να γίνει η καθημερινή σας συνήθεια, καθώς προσφέρει εμβέλεια 50 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, που επαρκεί για να καλυφθούν οι τυπικές ανάγκες μετακίνησης εντός πόλης.

Το XC40 Recharge Plug-in Hybrid μπορεί να φορτίσει σε μια οικιακή πρίζα στο σπίτι ή στην εργασία σας, σε κάποιο σταθμό φόρτισης και βέβαια με την ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Επιπλέον, για να σας ενθαρρύνει να οδηγείτε βιώσιμα, η Volvo προσφέρει επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για 12 μήνες. Η επιδότηση περιλαμβάνει επιστροφή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που θα χρησιμοποιηθεί για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας σε αυτό το διάστημα και ισχύει για κάθε plug-in υβριδικό μοντέλο της Volvo, το οποίο παραγγέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x