sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η… αέρινη πλευρά του Γιώργου Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβηκε σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία και το sportfm.gr θυμάται τις κορυφαίες βραδιές του υπαρχηγού του Ολυμπιακού στους… αιθέρες.

Η… αέρινη πλευρά του Γιώργου Πρίντεζη (video)

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της κορυφής με τους παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα δίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε μία ακόμα άνοδο σε στατιστική κατηγορία της διοργάνωσης.

Ο 36χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού, με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε στην χθεσινή νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Βαλένθια στην Ισπανία, έφτασε τα 1025 στην καριέρα του και έπιασε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας τον Άντε Τόμιτς, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στο Eurocup με την φανέλα της Μπανταλόνα. Ο υπαρχηγός, συνδύασε έτσι την εξαιρετική του εμφάνιση και την νίκη της ομάδας του στην «Φοντέτα» με μια σημαντική κατάκτηση, ενώ με δύο αγώνες να απομένουν ως το τέλος της σεζόν, η λογική λέει πως θα μαζέψει ένα ακόμα ριμπάουντ για να απολαμβάνει χωρίς… συγκάτοικο την τέταρτη θέση.

Η επίδοση των έξι αμυντικών ριμπάουντ είναι η κορυφαία φετινή για τον «Πρι», ο οποίος είχε μαζέψει 5 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βιλερμπάν. Η σύμπτωση, είναι πως κόντρα στην Βαλένθια, έχει καταγράψει το ατομικό του ρεκόρ γενικότερα στα ριμπάουντ με 14 (7 αμυντικά και ισάριθμα επιθετικά) στις 30 Νοεμβρίου 2017. Φέτος, έχει μέσο όρο 2 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ συνολικά η καλύτερή του σεζόν στο συγκεκριμένο κομμάτι γενικότερα, ήταν το 2016/17 με 120 «σκουπίδια» σε 32 αγώνες (3,8 μέσο όρο).

Πλέον, ο Πρίντεζης έχει μπροστά του για την τρίτη θέση τον Φελίπε Ρέγες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει 1092, αλλά λογικά θα αποσυρθεί μετά το τέλος της σεζόν και έτσι ο παίκτης του Ολυμπιακού που έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει για έναν ακόμα χρόνο, μπορεί να τον ξεπεράσει. Μια θέση πιο πάνω, στην δεύτερη, είναι ο Γιάννης Μπουρούσης με 1164, ενώ στην κορυφή, και μάλλον αξεπέραστος για πολλά ακόμα χρόνια, είναι ο Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 1406.

Το sprotfm.gr, με αφορμή την άνοδο του Γιώργου Πρίντεζη στα αμυντικά ριμπάουντ, θυμάται τις έξι κορυφαίες βραδιές του στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρωλίγκα, που συνδυάστηκαν μάλιστα ταυτόχρονα με αρκετά καλές επιδόσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 88-83 (2013/14): Ο Πρίντεζης μαζεύει 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει παράλληλα 13 πόντους.



Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 86-75 (2014/15): Κατεβάζει και πάλι 9 αμυντικά ριμπάουντ, συνδυάζοντάς τα με 15 πόντους.



Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός 77-69 (2016/17): Ισοφαρίζει ξανά το ατομικό του ρεκόρ με 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει παράλληλα 16 πόντους.



Ολυμπιακός-Βαλένθια 80-70 (2017/18): Σημειώνει συγκομιδή 8 αμυντικών ριμπάουντ και ισάριθμων πόντων.



Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 72-73 (2018/19): Μαζεύει 9 αμυντικά ριμπάουντ και πετυχαίνει 10 πόντους, αλλά δεν… φτάνουν για να έρθει η νίκη .



Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 88-81 (2019/20): Άλλα μία καλή βραδιά στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ με 8, αλλά και 14 πόντους στην επίθεση.



Διαβάστε ακόμα:

Πρίντεζης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε σε όλα τα ματς για τη νίκη»

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Ολυμπιακός

Βαλένθια-Ολυμπιακός: Στο +20 δια χειρός Πρίντεζη (video)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x