Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Νιούκαστλ αν αγοραστεί από Σαουδάραβες έχει τη δυναμική να απειλήσει το status quo της Premier

Η Νιούκαστλ είναι ένα φαινόμενο ποδοσφαιρικά, για το πόσο ισχυρή βάση οπαδών έχει και πόσο πολύ ο κόσμος ζει και αναπνέει σε αυτή την πόλη για την ομάδα.

Αν προχωρήσει τελικά αυτή η εξαγορά της Νιούκαστλ από το σαουδαραβικό fund το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Αγγλία μπορεί να αλλάξει δραστικά! Και αυτό για έναν σύλλογο που δεν έχει κατακτήσει οποιονδήποτε τίτλο από το 1969, όταν και πήρε το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, αποτελεί ένα χαρμόσυνο νέο και μια ευθεία απειλή για όλο το status quo!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Νιούκαστλ είναι ένα φαινόμενο ποδοσφαιρικά, για το πόσο ισχυρή βάση οπαδών έχει και πόσο πολύ ο κόσμος ζει και αναπνέει σε αυτή την πόλη για την ομάδα. Το μπαμ που έκανε ο σύλλογος τη δεκαετία του 90 του πρόσφερε δημοφιλία και κέρδισε οπαδούς από εκείνη την εκπληκτική ομάδα που είχε στα χέρια του ο Κέβιν Κίγκαν και που είχε πλησιάσει πολύ στο να πάρει το πρωτάθλημα της σεζόν 1995-1996.

Τότε, είχε ξεφύγει με 12 βαθμούς τον Φεβρουάριο, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε και πήρε τον τίτλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και την επόμενη χρονιά τερμάτισε πάλι δεύτερη, με τον Κένι Νταλγκλίς πλέον στον πάγκο αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League στην πρώτη χρονιά που η λαμπερή διοργάνωση είχε ανοίξει τις πύλες της και σε μη πρωταθλήτριες ομάδες. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x