Γιώργος Μαζιάς

Η ώρα του Μέσι

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ώρα του Λιονέλ Μέσι να πάρει απ' το χέρι την Αργεντινή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία είναι το φαβορί. Οχι μόνο για την πρεμιέρα με την Κροατία, αλλά και για να πάρει το Μουντιάλ. Λογικό. Στη χώρα της παίζει, ομαδάρα έχει, γιατί να μην κατακτήσει το έκτο τρόπαιο στην ιστορία της; Μήπως πρέπει να δούμε και λίγο παρακάτω;

Δεν είναι μόνο η παράδοση και η έδρα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες καλές στη διοργάνωση. Μην ξεχνάτε ότι η πίεση θα είναι μεγάλη για τη «σελεσάο». Τόσο άγχος, όσο καλός κι αν είσαι δεν την αντέχεις και τόσο εύκολα. Εντάξει, αν δεν το πάρει η Βραζιλία, ποιος θα το πάρει; Αργεντινή. Καιρός δεν είναι; Εχουν πολλές ομάδες παίκτη σαν τον Μέσι στη μηχανή τους;

Ο Αργεντίνος σταρ δείχνει αποφασισμένος να κάνει ότι δεν έκανε τόσα χρόνια με την εθνική της πατρίδας του. Ψάχνει τη δική του ρεβάνς για την κακή χρονιά που έκανε με τη Μπαρτσελόνα. Εχει κι αυτός τη δική του πίεση επειδή τόσα χρόνια δεν έχει οδηγήσει την «μπιανκοσελέστε» στην κορυφή του κόσμου. Εχει αποδείξει όμως ότι ξέρει τον δρόμο. Εχει και άξιους συμπαραστάτες. Δεν είναι μια ομάδα με τον Μέσι κι άλλους δέκα να τρέχουν. Iγκουαϊν, Αγουέρο, Λαβέτσι, Μαστσεράνο, Μάξι, Ντι Μαρία, έχουν πολλές ομάδες σε αυτό το Μουντιάλ; Ειδικά η γραμμή κρούσης είναι να σε φυλάει ο Θεός μη σε βρουν στην καλή τους μέρα. O όμιλος τους δεν είναι δύσκολος. Με Βοσνία, Ιράν και Νιγηρία, εύκολα θα βγει πρώτη η Αργεντινή. Δεν νοείται άλλο αποτέλεσμα. Στο γκρουπ σπάνια είχε προβλήματα. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Το δεδομένο είναι οτι σταυρώνει με τον πέμπτο όμιλο. Εκεί είναι Γαλλία, Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα. Πάντα με βάση τη λογική, αν η Αργεντινή βγει πρώτη και κάνει το ίδιο και η Γαλλία, τότε δεν θα παίξουν αντίπαλοι στους 16. Τον Μέσι θα περιμένει είτε η Ελβετία είτε το Εκουαδόρ.

Συνεχίζοντας τη θεωρητική προσέγγιση του δρόμου των Αργεντίνων (με τη λογική του φαβορί) στους «8» βλέπουμε ζευγάρι Αργεντινή-Πορτογαλία ή Βέλγιο. Στο χέρι της Αργεντινής θα είναι να περάσει στα ημιτελικά. Εκεί, η Ισπανία θα έχει τις περισσότερες ελπίδες για να βγει κόντρα στον Μέσι. Μετά, δεν έχει άλλο. Είναι τελικός. Προφανώς και είναι πολύ ριψοκίνδυνη και άκρως θεωρητική προσέγγιση, αλλά το πρόγραμμα δεν είναι κακό για την Αργεντινή. Αν της πάει καλά, τότε ως τους «4» μπορεί να φτάσει δίχως να έχει σούπερ ντέρμπι μπροστά της. Αν ο Μέσι είναι αυτός που πρέπει τότε ίσως να ήρθε η ώρα της Αργεντινής για κάτι μεγάλο μετά την εποχή του Μαραντόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x