Ελλάδα

Φαλ στο sport-fm.gr: «Ανώτερος ο Ολυμπιακός-Να κάνουμε αξέχαστη την Παρασκευή»

Ο Μουστάφα Φαλ δεν αμφιβάλλει για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τη βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να το δείξει ακόμη μια φορά για να στεφθεί πρωταθλητής, εξέφρασε ο Μουστάφα Φαλ μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ (72-78) για το 2-0 στους τελικούς.

Ο Γάλλος σέντερ αναφέρθηκε στο πώς μεταμορφώθηκε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, στις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και στον δικό του ρόλο στη μεγάλη ανατροπή, ενώ κάλεσε τον κόσμο στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν μαζί.

Αναλυτικά, ο 30χρονος άσος μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-το πού αποδίδει την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, ειδικά στην άμυνα, κι αυτό επηρέασε και την εικόνα μας στην επίθεση. Ο Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ) κι εγώ χρεωθήκαμε γρήγορα με δύο φάουλ και ξέρουμε πως ο προπονητής μας βασίζει πολλά σε μας τους δύο για την άμυνα. Με μας τους δύο στον πάγκο η άμυνά μας δεν είναι η ίδια. Παράλληλα ήμασταν πολύ άστοχοι και ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, ορισμένα και με δόση τύχης».

-το τι είπε ο Μπαρτζώκας στο ημίχρονο και πώς μεταμορφώθηκε ο Ολυμπιακός: «Ο κόουτς μάς είπε στο ημίχρονο πως αν θέλουμε να επιστρέψουμε στο ματς θα πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι μας και να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Ξέραμε πως αν μειώναμε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο θα μεταφέραμε την πίεση στον Παναθηναϊκό. Τελικά όχι απλώς παίξαμε άμυνα και μειώσαμε, αλλά περάσαμε και μπροστά βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση. Όλα όμως άρχισαν από το γεγονός ότι ανεβάσαμε την ενέργειά μας στην άμυνα».

Φαλ: Ανώτερος Ολυμπιακός-Να κάνουμε αξέχαστη την Παρασκευή

-το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα σε ένα δεκάλεπτο στον πρώτο και δεύτερο τελικό: «Ναι, είναι αλήθεια πως έμοιαζαν πολύ το πρώτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ και το τρίτο στον δεύτερο τελικό. Και στα δύο είχαμε διαφορά 19 πόντων. Ορίσαμε από νωρίς τον τόνο παίζοντας πολύ δυναμικά και κάναμε τους αντιπάλους να καταλάβουν πως θα σκοράρουν πλέον πολύ δύσκολα κι όχι όπως στο πρώτο ημίχρονο που μας έβαλαν 46 πόντους. Κι επειδή είμαστε μια ομάδα που όταν παίζει καλή άμυνα παίρνει ώθηση και στην επίθεση, η διαφορά ανατράπηκε».

-τη δική του καθοριστική παρουσία, όπως και στο Game 1: «Δεν ξέρω αν ήμουν καθοριστικός. Σίγουρα πάντως δεν είναι εύκολο να παίζεις μόνο ένα πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο λόγω των φάουλ. Μπορεί να σε βγάλει εκτός ρυθμού ή και να εκνευρίσει κάτι τέτοιο. Όμως μιλάμε για έναν τελικό, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στο παιχνίδι και εγώ όταν επανεμφανίστηκα στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω πως βοήθησα τους συμπαίκτες και την ομάδα μου να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε τη νίκη. Μπορεί να μην σκόραρα το ίδιο πολύ όπως στον πρώτο τελικό, αλλά έκανα αυτά που ζήτησε ο προπονητής μου».

-τον τρίτο αγώνα την Παρασκευή: «Ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε. Θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, γιατί ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και ο Παναθηναϊκός παρά την απογοήτευσή του θα προσπαθήσει να αντιδράσει. Αποδείξαμε πως όταν συμβαίνει αυτό, είμαστε η καλύτερη ομάδα και κερδίζουμε. Αντίθετα, όταν δεν παίζουμε με την ενέργεια και το μυαλό που απαιτείται, έχουμε προβλήματα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα είμαστε καλύτεροι και θα κάνουμε το 3-0 την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από τον κόσμο μας να γεμίσει το ΣΕΦ και να μας δώσει την ώθηση. Κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και πρέπει για να τους χαρίσουμε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσουν. Ξέρουμε πόσο πολύ το θέλουν, αλλά κι εμείς το θέλουμε εξίσου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x