Βόλεϊ

Γιορντάνοφ στο sport-fm.gr: «Χαρούμενος που βοηθώ τον Μίλωνα - Θα είμαι εδώ και του χρόνου»

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ, λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν για τον Μίλωνα, μίλησε στο sport-fm.gr για την παρουσία του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, την εξέλιξη της αλλά και το μέλλον του σε αυτή.

Μπορεί η σεζόν στη Volley League, να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα όμως σίγουρα είχε εκπλήξεις, συγκινήσεις, απογοητεύσεις και αρκετά παραλειπόμενα. Ομάδες που ικανοποίησαν, παίκτες που εντυπωσίασαν αλλά και στιγμές που ξεχώρισαν, συνθέτουν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα το οποίο είχε και την πιο ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.

Ο λόγος για την ομάδα του Μίλωνα, που πραγματοποίησε μια ονειρεμένη χρονιά, με την κατάληψη της 4ης θέσης, τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά σαλόνια για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά και τις μεγάλες νίκες που πέτυχε κατά τη διάρκεια αυτού του «μαραθωνίου».

Μέλος αυτής της επιτυχίας ωστόσο, ήταν και ο πολύπειρος Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας για να οδηγήσει την ομάδα του Σάκη Ψάρρα και πάλι εκεί που ανήκει.

Ο 40χρονος «Μπόμπι», μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Ζαχαρίου για τη σεζόν που είχε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, αποκάλυψε τα σχέδια του ενόψει της επόμενης σεζόν, ενώ μίλησε και για τους επικείμενους τελικούς της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Γιορντάνοφ: H συνέντευξη στο sport-fm.gr

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ:

Για τη σεζόν του Μίλωνα και το... μυστικό της επιτυχίας
«Νομίζω ήταν μια τέλεια σεζόν. Προπονηθήκαμε σκληρά για να μπούμε στην τετράδα και το γεγονός ότι καταφέραμε να βρεθούμε σε όλους τους στόχους με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του Μίλωνα και είμαι ειλικρινά χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας».

Η ομάδα χτίστηκε πολύ προσεκτικά με ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Κάναμε εξαιρετική δουλειά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αυτό έβγαινε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Βέβαια έχουμε και εξαιρετικό προπονητή. Τον Σάκη Ψάρρα τον οποίο θέλω και να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη του, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, οι άνθρωποι του συλλόγου και όλοι όσοι μας στήριξαν»
.

Για το ποιες θεωρεί πως ήταν οι καλύτερες στιγμές της σεζόν
«Υπάρχουν πολλά για να θυμόμαστε από αυτή τη σεζόν, αλλά αν πρέπει να θυμηθώ απαραίτητα τρεις, σίγουρα θα ήταν η νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, το πρώτο μας παιχνίδι στην Ευρώπη που ήταν και το παρθενικό του συλλόγου, όπου και η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Η τελευταία νομίζω είναι η μεγάλη νίκη στη Σύρο επί του Φοίνικα με την οποία εξασφαλίσαμε την είσοδο μας στα playoffs».



Πως τον έπεισε ο Μίλωνας να επιστρέψει στην Ελλάδα;
«Η αλήθεια είναι ότι ο Μίλωνας με ήθελε και πριν από δυο χρόνια, αλλά εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισα να παραμείνω στη Βουλγαρία. Είμαι χαρούμενος όμως που δύο χρόνια αργότερα είχα την ευκαιρία να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας και θεωρώ ότι ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να έρθω. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου να παίξω στον Μίλωνα ήταν η υγεία που έχει ως ομάδα αλλά και το γεγονός ότι θεωρώ την Ελλάδα “σπίτι” μου».

Για την συνύπαρξη με τον Σάκη Ψάρρα αλλά και τον έτερο «λεγεωνάριο» της Volley League Ανδρέα Ανδρεάδη
«Toν Σάκη τον σέβομαι απεριόριστα πρώτα απ’ όλα ως άνθρωπο. Και οι δύο πρώτα ως συμπαίκτες και τώρα ως παίκτης και προπονητής έχουμε μια ιδιαίτερη και κοινή φιλοσοφία γύρω από το βόλεϊ. Είμαστε επαγγελματίες και είναι εξαιρετικό να δουλεύουμε μαζί. Με προπονητές σαν αυτόν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ είναι σε καλά χέρια. Έχω δουλέψει με πολλούς καλούς προπονητές στην καριέρα μου και ο Σάκης είναι σίγουρα ένας από αυτούς».

Ο Ανδρέας (Ανδρεάδης) είναι ένας παίκτης με στόφα νικητή και η εμπειρία του βοηθά πολύ τον Μίλωνα. Η ομάδα είναι χτισμένη από έμπειρους και νέους ταλαντούχους παίκτες και αυτό νομίζω ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Εμείς οι πιο έμπειροι προσπαθούμε να βοηθούμε τους νεότερους παίκτες αλλά όλα εξαρτώνται από την επιθυμία που έχουν και οι ίδιοι αναφορικά με την εξέλιξη τους»
.

Για το αν θα αντάλλαζε μια διάκριση στην καριέρα του για να κατακτήσει ένα τρόπαιο με τον Μίλωνα και για το μέλλον του:
«Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αλλάξω κάτι γιατί έχω το κίνητρο μου να βοηθήσω τον Μίλωνα να φτάσει στην κατάκτηση ενός τροπαίου. Θα βρίσκομαι και τη νέα σεζόν στη ομάδα».

Γιορντάνοφ: H συνέντευξη στο sport-fm.gr

Σε ποια ομάδα θεωρεί ότι πέρασε τα καλύτερα χρόνια του:
«Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες στην Ελλάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΕΑ Πατρών,η Κηφισιά και ο Φοίνικας Σύρου. Νομίζω ότι η καλύτερη ατμόσφαιρα σε αποδυτήρια ήταν στον Ολυμπιακό. Ήμασταν δεμένοι ως ομάδα. Σαν οικογένεια και είχαμε πολλές ευχάριστες και αστείες στιγμές. Πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος για τον οποίο κάναμε το τρεμπλ. Νομίζω ότι ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στον Ολυμπιακό».

Για το αν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική Ελλάδος:
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με την ομοσπονδία για κάτι τέτοιο αλλά είχα παίξει και για την εθνική Βουλγαρίας. Ωστόσο είχα μιλήσει με προέδρους των ομάδων που είχα αγωνιστεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο».

Για το ποιος ήταν το είδωλο του:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ κάποιο είδωλο ειδικότερα όταν ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ. Πάντοτε όμως μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του Βούλγαρου, Ιβάν Γαβρίλοφ».

Η πρόβλεψη του για τους τελικούς της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ:
«Είναι πολύ δύσκολο να κάνω πρόβλεψη για τους φετινούς τελικούς. Ο ΠΑΟΚ από την μια πλευρά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα είναι σίγουρα από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς αυτοί της φετινής σεζόν».

Γιορντάνοφ: H συνέντευξη στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x