Βόλεϊ

Κανδύλας στο sport-fm.gr: «Ασύγκριτος στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Όνειρο το πρωτάθλημα ως αρχηγός»

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Handball Premier, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας, μιλά από καρδιάς στο sport-fm.gr για τη μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών!

Κανδύλας: «Όνειρο το πρωτάθλημα ως αρχηγός του Ολυμπιακού»

Σε μια σεζόν που κατά κοινή ομολογία η ΑΕΚ έμοιαζε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Handball Premier, ο ψυχωμένος Ολυμπιακός... διάβασε καλά στους τελικούς και επέστρεψε στην κορυφή! Για πρώτη φορά τα κρίσιμα ματς έγιναν σε κοινή (χωρίς οπαδούς και των δύο), με τους Πειραιώτες να κάνουν το μπρέικ στο πρώτο ματς και τελικά να σηκώνουν την κούπα μπροστά στον κόσμο τους με 3-1 στη σειρά.

Όσοι παρακολούθησαν τις σπουδαίες μάχες ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, σίγουρα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα αλλά και την ποιότητα των ντέρμπι, που κυρίως κρίθηκαν με μικρές διαφορές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας, σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό τις Χαλκίδας και λίγες μέρες μετά τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο, μίλησε στο sport-fm.gr για την μεγάλη επιτυχία των Πειραιωτών.

Ο 31χρονος πλέι μέικερ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση αλλά και δέσιμο που έχει με τον σύλλογο, συμπληρώνοντας ότι το να πάρει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ήταν ένα όνειρο. Παράλληλα εκθείασε τον επαγγελματισμό αλλά και το μέγεθος της ομάδας του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο σωματείο στην Ελλάδα.

Επίσης, σχολίασε την καθοριστική όπως αποδείχθηκε παρουσία του κόσμου, τους καλούς χαρακτήρες που έχουν οι συμπαίκτες του, το πέρασμα του από την Ανόρθωση αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, από την πρώτη μέρα του τμήματος.

Κανδύλας: «Όνειρο το πρωτάθλημα ως αρχηγός του Ολυμπιακού»

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Κανδύλας στο sport-fm.gr:

Πως ήταν το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ που έκκρινε τον τίτλο;

«Ήταν πραγματικά απίστευτες οι στιγμές που ζήσαμε! Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στο πιο κρίσιμο σημείο και εμείς του το ανταποδώσαμε, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος!»

Ποια είναι τα συναισθήματα για κάποιον που είναι στην ομάδα από το ξεκίνημά της;

«Σίγουρα νιώθω και ευθύνη αλλά και χαρά που είμαι στην ομάδα από την αρχή της δημιουργίας του τμήματος χάντμπολ. Όταν είσαι τόσα χρόνια σε μια ομάδα δένεσαι πολύ και αυτομάτως όλα αυτά που ζεις μεγεθύνονται! Στην νίκη χαίρεσαι πολύ παραπάνω αλλά και στην ήττα στεναχωριέσαι και χάνεις τον ύπνο σου κάποια βραδιά».

Ποια πιστεύεις είναι η βασική διαφορά του συλλόγου;

«Ο Ολυμπιακός έχει την νοοτροπία του νικητή, του πρωταθλητή, είναι μια βασική διαφορά με άλλα σωματεία. Όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό πρέπει να νικάς κάθε παιχνίδι. Επίσης η οργάνωση και ο επαγγελματισμός που υπάρχει στον ερασιτέχνη δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο στην Ελλάδα. Οι αθλητές έχουμε ό,τι ζητήσουμε, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Για αυτό ακριβώς τον λόγο όμως είναι και οι απαιτήσεις πολύ υψηλές και πρέπει συνέχεια να δίνεις το 100% για την ομάδα και να αποδίδεις. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργεί ένα σωματείο για να φτάσει στην κορυφή».

Κανδύλας: «Όνειρο το πρωτάθλημα ως αρχηγός του Ολυμπιακού»

Υπάρχει κάποια στιγμή που θα σου μείνει αξέχαστη από φέτος;

«Το περιστατικό που δεν θα ξεχάσω προφανώς είναι όταν έχουν μείνει κάποια δευτερόλεπτα στον 4ο τελικό και πετάω την μπάλα στην άλλη εστία συνειδητοποιώντας ότι είμαστε πρωταθλητές. Ήταν κάτι που το ονειρευόμουν πολλά χρόνια, να σηκώσω ένα πρωτάθλημα σαν αρχηγός του Ολυμπιακού και επιτέλους ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα!».

Πως διαχειριστήκατε το γεγονός ότι ο βασικός σας αντίπαλος ήταν οικονομικά πιο δυνατός;

«Το μπάτζετ προφανώς και παίζει ρόλο αλλά στο τέλος φάνηκε ότι ήμασταν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ο ελληνικός κορμός που φτιάξαμε το καλοκαίρι συν τις πολύ ποιοτικές προσθήκες των ξένων μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν για να νικήσουμε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Ήμασταν τυχεροί φέτος γιατί εκτός από πολύ καλούς παίχτες φέραμε και πολύ καλούς χαρακτήρες και αυτό μέτρησε στα κρίσιμα σημεία των τελικών».

Πως σου φάνηκε η κοινή έδρα στους τελικούς;

«Θεωρώ ότι η διεξαγωγή όλων των τελικών στην Χαλκίδα κρίθηκε άκρως πετυχημένη. Ένα πανέμορφο γήπεδο, με χωρητικότητα και πολύ καλή τηλεοπτική κάλυψη. Μακάρι να είχαμε πρόσβαση και σε αντίστοιχα γήπεδα στην Αθήνα! Νομίζω οι τηλεθεατές χάρηκαν τα τέσσερα αυτά παιχνίδια και μακάρι η ΕΡΤ να συνεχίσει το στηρίζει το άθλημα μας».



Ήταν τεράστια έκπληξη ότι η Πυλαία πήρε το Κύπελλο, έτσι;

«Ένας άθλος που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Τα παιδιά κέρδισαν δίκαια το Κύπελλο και να πω και πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Ανανιάδη για την δουλειά του όλο το χρόνο και ελπίζω να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα της Πυλαίας».

Πέρσι έκανες ένα μικρό διάλλειμα στην Κύπρο, πως ήταν εκεί;

«Πολύ θετικό το πέρασμα από την Κύπρο. Κατακτήσαμε το νταμπλ με την ομάδα της Ανόρθωσης και φτάσαμε στους 4 του Challenge Cup. Αν και το επίπεδο είναι πιο χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα θεωρώ πως γίνονται σωστές κινήσεις για την αναβάθμιση του χάντμπολ στην Κύπρο».

Από ότι καταλαβαίνω, έχεις ιδιαίτερο δέσιμο με τον Ολυμπιακό, σωστά;

«Αγαπάω την ομάδα αυτή και την νιώθω κομμάτι μου. Όπως είπα και πριν έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο και όντως ευελπιστώ να μείνω αρκετά χρόνια ακόμα και μακάρι να κλείσω και την καριέρα μου στον Ολυμπιακό όπως το ονειρεύομαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για στήριξη του στους τελικούς. Θεωρώ ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι και του χρόνου θα δείξουν ανάλογη στήριξη και πάθος για να ζήσουμε όλοι μαζί ανάλογες στιγμές».

Ένα σχόλιο για τη «γαλανόλευκη»;

«Η Εθνική ομάδα έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και μένει να έρθει η πρόκριση σε μια τελική φάση είτε Παγκόσμιο είτε Ευρωπαϊκό. Είμαστε μια μερίδα αθλητών που τα τελευταία χρόνια παλεύουμε για να φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να το κάνουμε πράξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x