Ελλάδα

Μαλάτος: «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να επιληφθεί για αδικήματα εκτός γηπέδων»

Ο Ανδρέας Μαλάτος ξεκαθάρισε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να επιληφθεί σε αδικήματα που αφορούν και γίνονται εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος φιλοξενήθηκε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη και την «Έφεση της Τρίτης», και μίλησε για το θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά την αντικατάσταση του διαιτητή, Πάβελ Ρατσκόφσκι, από τον Στιβ Μπένετ λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη.

Ουσιαστικά, ο καθηγητής Νομικής, αναιρεί τα όσα είπε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, πως δεν θα ασχοληθεί με την όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τους Πολωνούς διαιτητές, όπως τα μετέφερε και η Μαίρη Μπενέα στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη.


«Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, όσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, δεν προβλέπεται πουθενά η έννοια της έγκλησης. Για όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού γηπέδου που είναι πειθαρχικά παραπτώματα, πχ. δυσφήμιση αθλήματος, όπως και το συγκεκριμένο περιστατικό.

Για οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό πειθαρχικό αδίκημα γίνει εκτός γηπέδου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι αρμόδιος να επιληφθεί ακόμα και αν το αντιληφθεί από δημοσιεύματα, τηλεοράσεις το οτιδήποτε. Ο κανονισμός δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κάποιο παράπτωμα τέτοιο»,
ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Νομικής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαιτησίας στη χώρα μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι οι διαιτητές αλλά οι παράγοντες. Αν το σύστημα δεν αλλάξει, τότε δεν θα λυθεί και το πρόβλημα της διαιτησίας. Το φωνάζουμε χρόνια αυτό. Πάντα κάποιος έχει το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο, δεν διανοείται να πει να βάλουμε κανόνες σε όλο αυτό. Μόλις περάσει στην αντιπολίτευση τότε θα πει κάτι για τα νόμιμα».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x