Stoiximan Super League

Μπέος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Αν έχει φιλότιμο ο Καραντώνης να κλειστεί σε δωμάτιο για έξι μήνες»

Να κλειστεί σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες θα πρέπει ο διαιτητής Καραντώνης, σύμφωνα με όσα είπε σε μεγάλη συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος.

Μπέος κατά Καραντώνη! Ο πρόεδρος του Βόλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σχολίασε, μάλιστα, τη διαιτησία στο Αστέρας-Ολυμπιακός, αναφέροντας «αν ο Καραντώνης έχει φιλότιμο θα πρέπει να κλειστεί σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες», λόγω της απόφασης του ρέφερι από τον Σύνδεσμο Ημαθίας, ο οποίος ακύρωσε το τέρμα των Αρκάδων με τον Πίτσου. Με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο για τους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε ο Στιβ Μπένετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για ποιον λόγο βγάλατε χθες ανακοίνωση;

«Δεν ενδιαφέρομαι ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για την Τρίπολη. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και αυτή η εικόνα με προβληματίζει, ούτε με νοιάζει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτοί που χρόνια εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο, έχουν φτάσει στο σημείο να μην αφήνουν τους φιλάθλους τους να πηγαίνουν στα εκτός έδρας. Κάνανε διάταξη και τροποποιήσαν το καταστατικό, ώστε να πηγαίνουν να τα σπάνε και να πληρώνουν οι γηπεδούχοι. Αν για παράδειγμα αναλάμβανε την ευθύνη χθες ο Ολυμπιακός, θα ήταν γεμάτο το γήπεδο της Τρίπολης. Αυτοί οι λογοτιμήτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οι λεγόμενοι μικροί. Θέλουν νταβατζήδες να τους ελέγχουν. Κουράστηκα και επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι. Αυτό κατάφερε ο κύριος Κλάτενμπεργκ, να σφυρίζουν όλοι για τους 'μεγάλους'».


Ποια είναι η άποψή σας για τη διαιτησία;

«Θέλουμε να αλλάξει το ποδόσφαιρο; Αυτό είναι το ερώτημα. Παράγοντες της πλάκας, ευχή είναι να χάνουν βαθμούς οι μεγάλοι. Το άθλημα δεν είναι να παίρνει τον τίτλο μια ομάδα με 30 βαθμούς. Να το κάνει αν το αξίζει, όχι με τους διαιτητές. Η ανακοίνωση που έβγαλα δεν είναι κατά κάποιας ομάδας. Δεν είναι πέναλτι χτες στην Τρίπολη σε καμία περίπτωση. Ο Βαλμπουενά έπεσε μόνος του. Για το επιθετικό φάουλ, αν ο Καραντώνης έχει φιλότιμο θα πρέπει να κλειστεί σε ένα δωμάτιο. Ο κόσμος λέει αφήστε μας να παίξουμε μπάλα. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποιος θα το πάρει.

Ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του ο Καραντώνης και τι θα κάνουν κάποιοι παράγοντες χωρίς τα εργαλεία τους. Μας είχαν ενημερώσει πέρσι σε ένα ματς που μας χειρούργησε. Καραντώνης, Παπαπέτρου, Βάτσιος, Κουτσιάυτης δεν είναι διαιτητές. Όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα λάθος και το διορθώνει, δείχνει την πρόθεση του να αλλάξει. Έχουμε καταλάβει τι είναι λάθος και τι σκοπιμότητα. Οδηγήσανε το ποδόσφαιρο όσο πιο χαμηλά γίνεται. Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, να εξαλείψουμε στη βία».



Για ποιον λόγο δεν έκαναν το βήμα μπροστά οι «μικροί»;

«Ρωτήστε τους. Εγώ τους είχα... μαζέψει τότε να γίνει κάτι νέο. Χρειάζεται βαθιά τομή και όχι συμμαχίες. Ό,τι είναι να κερδίσεις, ο αγωνιστικός χώρος είναι 11 εναντίον 11. Εγώ τους είχα μαζέψει για να μπει ο κύριος Παπαϊωάννου και τα… γύρισαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τίποτα από ότι υποσχέθηκαν. Η πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ είναι παράνομη και δεν θα πληρωθεί. Αν τον πληρώσουν θα κάνω μήνυση και σαν Μπέος και σαν Βόλος. Ας πάει στην Αίγυπτο και τις πυραμίδες αυτός. Δημιούργησε σχέσεις με παράγοντες και συμφέροντα αυτά τα χρόνια που βλάπτουν το ποδόσφαιρο.

Τέρμα τα παραμύθια επιτέλους. Δεν είναι κακό να κερδίσει ο Ολυμπιακός , η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Γίνεται ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα. Έτσι θα γίνουν δυνατότεροι στην Ευρώπη. Στην Αυστρία για παράδειγμα σε 10 χρόνια το έχουν πάρει οκτώ ομάδες. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη μείωση ομάδων δεν. Όχι .όμως στη Super League 2 με τα καμώματα του Αυγενάκη. Που από τις 30 ομάδες, οι 25 ομάδες μόνο στήνουν τα ματς. Από τώρα πριν ξεκινήσει καν, τα έχουν κανονίσει. Το δηλώνων εδώ. Συμμετέχουν ομάδες με 20-30 προσφυγές και χωρίς φορολογική ενημερότητα. Για εξυπηρετεί τα λαμόγια και να παίρνει ψήφους το κάνει. Δημιούργησε μια ντροπή».


Πως όμως κάνατε παρέα με τον κύριο Μαρινάκη τότε;

«Τότε δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα. Όλες τις ομάδες τις εκτιμώ. Κάνω σχέσεις φιλίας με πρόσωπα, δυστυχώς χωρίσανε οι σχέσεις μας με τον κ.Μαρινάκη, να είναι καλά ο άνθρωπος. 'Κοίταξε να μην φτάσεις στο σημείο και να σε βρίζουν σαν το Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη', του είχα πει. Ρωτήστε τον Ιβάν Γιοβάβνοβιτς τι του είπα και αυτουνού. 'Πάρε 3 μεταγραφές ουσίας και πάρε το πρωτάθλημα'. Αν ο Μπερνάρντ είναι αυτός που είναι και με αυτό το αξιόλογο team, ο κύριος Αλαφούζος οφείλει να θωρακίσει την ομάδα και να πάρει το πρωτάθλημα. Επίσης, μεγάλος παίκτης ο Αλεξανδρόπουλος».


Για τον Φερνάντες και αν θα μπορούσε να πάει στον Άρη;

«Πως θα τον πληρώσει ο Καρυπίδης; Τελείωσαν τα λεφτά που πήρε. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες του εξωτερικού, θα μιλήσουμε με τον μάνατζέρ του. Μπορεί μαζί με τον Φαν Βέερτ να είναι οι super star, αλλά αν φύγει έχουμε έτοιμο τον αντικαταστάτη του. Έχουμε δυνατή ομάδα που αγαπά το ποδόσφαιρο και θα βρούμε τη λύση».


Χάλασαν οι σχέσεις σας με τον Μελισσανίδη μετά το «διπλό» στη Ριζούπολη;

«Γιατί να χαλάσουν; Δεν κατάλαβα, είμαι καμιά Φιλιππινέζα εγώ; Όποιος τα πιστεύει αυτά είναι τι να σας πω. Με τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη έχω εξαιρετικές σχέσεις. Να ευχηθούμε να αλλάξουν αυτές οι νοοτροπίες και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Το αποτέλεσμα θα το κρίνουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι διαιτητές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x