sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μίλαν Τόμιτς ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων από τον άθλο του Ολυμπιακού στην Ρώμη

24 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού του Ολυμπιακού στην Ρώμη, ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στο sportfm.gr για το μεγάλο επίτευγμα των «ερυθρόλευκων».

Το βράδυ της 24ης Απριλίου του 1997, ένα όνειρο και μία προσπάθεια αρκετών χρόνων, λάμβανε για τον Ολυμπιακό σάρκα και οστά στο «Palaeur» της Ρώμης. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πάτησαν στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, επικρατώντας στον τρίτο τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών που έπαιξαν σε τέσσερα χρόνια με 73-58 της Μπαρτσελόνα.

Το… ποτάμι που είχε αρχίσει να κυλάει ορμητικά από το 1992 και έπειτα, είχε βρει τον τελικό του προορισμό. Τα νερά της λίμνης «Eur» που πλαισιώνει το καταπράσινο πάρκο του ιστορικού από τότε κλειστού γηπέδου για τον Ολυμπιακό, μετατράπηκαν σε νέκταρ θριάμβου που ξεδίψασε τις καρδιές όλων των συντελεστών της ομάδας, αλλά και των εκατομμυρίων οπαδών της. Σημαντικό μέλος αυτής της προσπάθειας και άνθρωπος που έμελε να συνδέσει το όνομά του με την παρουσία του από κάθε πόστο με την ομάδα όσο κανένας άλλος, ήταν ο Μίλαν Τόμιτς. Ο αθλητής και προπονητής που έχει ζήσει τα πάντα στον Ολυμπιακό στα 23 χρόνια της παρουσίας του σε αυτήν, μίλησε με αφορμή την χρυσή επέτειο στο sportfm.gr, για να μοιραστεί τις αναμνήσεις του από τον άθλο της Ρώμης.



Ο άνθρωπος που είχε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο έπος του 1997, αλλά και στα δύο επόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια και τίτλους της ομάδας, μίλησε για τα συναισθήματα που του δημιουργεί αυτή η πορεία, το τι άλλαξε αγωνιστικά μέσα στην σεζόν και το… ασχημόπαπο που έχανε από τον ΒΑΟ μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο και ανίκητο κύκνο, την συμβολή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην μεταμόρφωση, αλλά και την επίσκεψη στα… μπουζούκια, που «έσφιξε» όσο ποτέ άλλοτε τις σχέσεις των παικτών.

Ο κόουτς πλέον Τόμιτς, μιλάει για τα παιχνίδια «κλειδιά» στην πορεία προς το Final Four, τον δύσκολο ημιτελικό με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, το... πάρτι που έστησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Ρώμη, αλλά και στην επιστροφή στην Αθήνα και την αποτυχημένη απόπειρα του Ντράγκαν Τάρλατς να… οδηγήσει το λεωφορείο της αποστολής.

Παράλληλα, αναφέρεται και στο παρόν, μιλώντας για το αν τον ενοχλεί που δεν είχε για την ώρα την ευκαιρία να είναι πρώτος προπονητής της ομάδας υπό κανονικές συνθήκες, την φετινή πορεία στην Ευρωλίγκα και το τι έφταιξε για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από τα πλέι οφ, την διοργάνωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά για το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους», αναφορικά με το μέλλον του εμβληματικού αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη.

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη του Μίλαν Τόμιτς, στο sportfm.gr και στον Νίκο Ζέρβα:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x