F1

Και οι δέκα ομάδες ενέκριναν την συμφωνία «Concorde» της F1

Και οι δέκα ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 υπέγραψαν τους νέους κανονισμούς και θα έχουν ισχύ μέχρι το 2025, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες.

Ομόφωνα υπεγράφη η νέα συμφωνία «Concorde» που αφορά τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των αγώνων, τα οικονομικά ζητήματα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FIA.

Μερσέντες, ΜακΛάρεν και Φεράρι ήταν οι πρώτες που είχαν σπεύσει να εγκρίνουν τους νέους κανονισμούς, ωστόσο, πια όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν και με αυτούς θα πορεύονται μέχρι το 2025.

«Η συμφωνία θα διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη επιβίωση της Formula 1 και συνδυάστηκε με νέους κανονισμούς, όπως είχαν ανακοινωθεί από το 2019 και θα έχουν ισχύ από το 2022. Αυτά τα νέα μέτρα θα μειώσουν τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ των ομάδων, θα συνδράμουν στην ισοπέδωση του ανταγωνισμού και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες στους αγώνες όπου οι οπαδοί θα μπορούν να δουν περισσότερα. Με αυτό ως δεδομένο, θα προσελκύσουμε περισσότερους θεατές στο άθλημα, κάτι που θα ωφελήσει τις ομάδες και θα συνεχίσει την παγκόσμια ανάπτυξη της Formula 1», ήταν η επίσημη τοποθέτηση της ομοσπονδίας.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x