Άρης Ασβεστάς

Καλά ρε, δεν βαρεθήκατε;

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει επί προσωπικού…

Από το ξημέρωμα της Τετάρτης 6 Μαΐου, οι κάτοικοι του Πειραιά και όλων των ευρύτερων περιοχών, της Νίκαιας, της Καστέλας, του Χατζηκυριάκειου και αλλού, βλέπουν σε εκατοντάδες κολόνες και τοίχους κολλημένη την αφίσα που απεικονίζει εμένα, τους συναδέλφους μου στον ΣΠΟΡ FM, Βασίλη Βέργη και Κυριάκο Θωμαΐδη και τον παλιό μου συνεργάτη, τον Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Πρόκειται για επικήρυξη ΚΑΝΟΝΙΚΗ, με φωτογραφίες που συνοδεύονται από ύβρεις.

Από χθες που μάθαμε γι’ αυτήν την αλητεία, ένα ερώτημα με βασανίζει: Πραγματικά, δεν βαρέθηκαν; Έχουν κάνει τα πάντα, κάθε φορά με τις πλάτες των αρχών, με τις «άκρες» τους στην αστυνομία, την δικαιοσύνη και την πολιτική.

Έστειλαν μπράβους να μας χτυπήσουν, και μια και δυο φορές, για να τρομοκρατηθούμε. Μας έκαναν μηνύσεις και αγωγές για να πούμε νισάφι, να μας κουράσουν και να σταματήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Μας απείλησαν συστηματικά και πιεστικά μήπως και βαρεθούμε να ταλαιπωρούμαστε. Μέχρι και τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς δέσμευσαν, για να διαλυθούμε και οικονομικά, όχι μόνο εμείς ατομικά, αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι, που υπό μία έννοια εξαρτώνται από εμάς.

Τώρα άρχισαν να χτυπούν και με άλλους τρόπους: Προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης και αποδόμησης, ώστε να καταστούμε αναξιόπιστοι στα μάτια του κοινού (τους). Γιατί οι περισσότεροι δεν πείθονται, ευτυχώς. Είναι τόσο χαζοί, που δεν καταλαβαίνουν ότι η στοχοποίηση από κακοποιούς, αποτελεί διαφήμιση για το υγιές κοινό!

Είδαμε επίσης, η ίδια συνομοταξία, να πιάνει τελευταία στο στόμα της και γυναίκες, συντρόφους, οικογένειες. Ώστε να σιχαθούμε τελείως το χώρο και να κάνουμε στην άκρη.

Και μετά απ’ όλα αυτά, εμείς είμαστε κανονικότατα εδώ! Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ, συνεχίζουμε τη δουλειά όπως ακριβώς την κάναμε χρόνια τώρα: Να ερευνούμε και να καταγράφουμε απλώς την πραγματικότητα, με σωστές και με λάθος εκτιμήσεις κάποιες φορές, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε ούτε σε έναν άνθρωπο, ούτε σε έναν παράγοντα, ούτε σε έναν πρόεδρο ΠΑΕ τη δυνατότητα να μας επηρεάσει.

Δεν βαρέθηκαν δέκα χρόνια τώρα να προσπαθούν και να κάνουν μια τρύπα στο νερό;

Από την άλλη πώς να βαρεθείς; Μπορεί να βαρεθεί ο κατ’ επάγγελμα τραμπούκος; Ο έχων ως μοναδική φιλοσοφία ζωής την βία με όλες τις μορφές;

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, πως αυτή η συνομοταξία της αλητείας, αυτά τα κακοποιά στοιχεία που δραστηριοποιούνται παραγοντικά στο ποδόσφαιρο, κάποια στιγμή θα αντιληφθούν ότι τελικά ο μοναδικός τρόπος να μας κλείσουν το στόμα και να μην γράφουμε ποτέ και τίποτα γι’ αυτούς, είναι η φυσική μας εξόντωση. Δηλαδή να πάψουμε να υπάρχουμε. Και φοβάμαι μην το αντιληφθούν, γιατί δεν θα διστάσουν να το κάνουν ακόμα και αυτό! Γιατί δεν είναι τίποτα γι’ αυτούς! Γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν σημαίνει για εκείνους κάτι ιδιαίτερο.

Αυτό ειλικρινά το φοβάμαι…

Μέχρι τότε όμως, εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να καταγράφουμε το ρεπορτάζ, να σχολιάζουμε τις εξελίξεις, να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα, να κάνουμε κριτική και μάλιστα αυστηρή όπου χρειάζεται. Η κριτική πονάει, το ξέρουμε. Αλλά τι να κάνουμε; Και εμάς μας πονάει που καταστρέψατε το ποδόσφαιρο και επιβάλατε όρους μαφίας!

Και κάτι τελευταίο: Μην καρφώνεστε τόσο πολύ ότι σας ζώνουν τα φίδια. Ότι ανησυχείτε, ότι σας έχει πιάσει πανικός. Το ξέρουμε, δεν είναι ανάγκη να πληρώνετε συνεργεία για ολονύχτια αφισοκόλληση…

Υ.Γ1: Ο Αυγενάκης άκουσε τίποτα για σάιτ που επικροτεί, πανηγυρίζει και υπερθεματίζει την επικήρυξη δημοσιογράφων; Διότι κάποια στιγμή είχε αρχίσει να καλεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ σε απολογία. Τι έγινε; Σταμάτησε; Ήταν μόνο για μία περίπτωση; Έχουν περάσει κι άλλοι υφυπουργοί Αθλητισμού που… δεν ακούμπησαν. Αλλά κάποιον που να έχει εκτεθεί τόσες φορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και να φοβάται τόσο πολύ να υψώσει ανάστημα, δεν είχα δει ποτέ μου. Και έχω ζήσει 11 διαφορετικούς υφυπουργούς μέχρι τώρα…

Υ.Γ2: Ο Δήμος Πειραιά υφίσταται; Όποιος θέλει κάνει αφισοκόλληση με ό,τι θεματολογία θέλει σε αυτή την πόλη; Εκτός αν είχε δώσει την ευλογία του. Να ξέρουμε αν είναι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x