Στίβος

Καραλής: «Έχω βάλει στοίχημα με τον πατέρα μου να σπάσω το ατομικό του ρεκόρ»

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για τον… εσωτερικό ανταγωνισμό που υπάρχει με τον πατέρα του, τις βλέψεις του για το δέκαθλο, αλλά και τον μεγάλο του αντίπαλο στο επί κοντώ, Μόντο Ντουπλαντίς.

Μέρος όσων είπε στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου:

Για το πώς προπονείται στη διάρκεια της καραντίνας: «Είμαι σπίτι, έχω ποδήλατο και κυλιόμενο διάδρομο, οπότε κρατιέμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Κάνω και άλμα επί κοντώ στο κρεβάτι μου. Κάνω push-ups, sit-ups και διάδρομο. Προσπαθώ να κρατηθώ σε φόρμα. Είδα στα social media τον Μόντο (σ.σ. Ντουπλαντίς), τον Ρενό (α.α. Λαβιλενί) να προπονούνται στην αυλή τους. Είναι πολύ τυχεροί. Ζηλεύω, αλλά έχω το κρεβάτι μου».

Για το πώς ξεκίνησε το επί κοντώ: «Ο πατέρας μου ήταν αθλητής του δεκάθλου. Ήθελε κι εγώ να ακολουθήσω το ίδιο αγώνισμα. Με ξεκίνησε από το επί κοντώ, γιατί είναι ένα από τα πιο τεχνικά αγωνίσματα του δεκάθλου. Μου άρεσε το αίσθημα ότι πετάω. Τότε έκανα χαμηλά άλματα, αλλά αγάπησα αυτό το αίσθημα. Να σηκώνεσαι από τον αέρα και να κρέμεσαι στο κοντάρι. Κόλλησα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ήμουν ταλέντο, οι προπονητές έλεγαν ότι ήμουν καλός για την ηλικία μου, οπότε είπα στον πατέρα μου πως θα μείνω σε αυτό, ότι δεν θα γίνω δεκαθλητής. Ακόμα, όμως, θέλω να δοκιμάσω το δέκαθλο. Είναι στα πλάνα μου. Πολλοί επικοντιστές έχουν δοκιμάσει. Θέλω να πάρω το ρεκόρ στο σπίτι
».

Για το πώς ένιωσε όταν έσπασε το ρεκόρ του πατέρα του στο επί κοντώ: «Το ρεκόρ του ήταν 4.80μ. και το έσπασα όταν ήμουν 15. Θυμάμαι εκείνο το βράδυ, του είπα “εγώ είμαι το αφεντικό τώρα”. Είχε πλάκα. Είναι χαρούμενος που κάνω επί κοντώ αλλά πάντα ελπίζει ότι θα δοκιμάσω το δέκαθλο. Έχουμε βάλει ένα στοίχημα, ότι θα σπάσω το προσωπικό του ρεκόρ στο δέκαθλο. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θα είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα συναρπαστικό».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει με τον Μόντο Ντουμπλαντίς: «Τον ξέρω για πέντε χρόνια. Το να μεγαλώνουμε μαζί ως άνθρωποι και ως αθλητές είναι φανταστικό. Είναι κίνητρο για όλους τους αθλητές,. Είμαστε ευλογημένοι που ανταγωνιζόμαστε με έναν τόσο ταλαντούχο αθλητή. Το 2018 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου under20, αλλά δεν κατοχυρώθηκε. Του έστειλα μήνυμα το βράδυ πριν αγωνιστώ: “Δώσε μου μία εβδομάδα και θα σπάσω το ρεκόρ. Μετά κάνε αυτό που ξέρεις, σπάστο ξανά”. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα κατάφερα να το σπάσω με 5.78μ. και μια εβδομάδα αργότερα το έσπασε ξανά με 5.81μ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x