Νέα μοντέλα

Κίνηση… υβριδικής υπεροχής

Τα πρώτα compact αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμα από 43.600 ευρώ.

Η Mercedes-Benz έχει δεσμευθεί να ακολουθεί τη στρατηγική της για σταδιακή αποδέσμευση από τον άνθρακα και εργάζεται ακατάπαυστα ώστε να μπορεί να προσφέρει μετακινήσεις με ουδέτερες εκπομπές CO2 από κάθε κατηγορία αυτοκινήτων που εξελίσσει και παράγει. Ετσι, επεκτείνει συστηματικά την γκάμα των plug-in-hybrid μοντέλων της και θα διαθέτει περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων έως το τέλος του έτους – από A-Class έως S-Class και από GLA έως GLE.



Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία έκδοση plug-in hybrid στα μοντέλα της A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake and GLA. Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 75 kW ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους. Για παράδειγμα, η A 250 e έχει μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,0 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 22 g/km. Το κλασικό σπριντ 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ακόμη και με την αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 km/h – περισσότερο από αρκετό για να σημειώσει καλές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων χωρών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα πρώτα compact αυτοκίνητα με EQ power, οι A 250 e και A 250 e Sedan, βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμα από 43.600 ευρώ και 44.195 ευρώ αντίστοιχα στις εκθέσεις, ενώ προσφέρονται για δοκιμαστική οδήγηση. Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στο καπό, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο! Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα είναι 74 km (WLTP). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh, μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.



Τα plug-in hybrid οχήματα προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές εκπομπές, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελούνται από την αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ετσι, ενσωματώνουν τα καλύτερα των δύο κόσμων.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x