sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποιος είναι ο Ρώσος παλαιστής που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ρώσος Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό της πάλης και συστήθηκε ιδανικά στους Έλληνες.

Ντύθηκε με τα ελληνικά χρώματα για να φέρει επιτυχίες και συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό κοινό.

Ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που είναι σε εξέλιξη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Και παρότι πολλές φορές το όνομα ενός αθλητή των λεγόμενων «μικρών» αθλημάτων γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό μόνο όταν φέρει μια μεγάλη επιτυχία, η περίπτωση του Ρώσου παλαιστή είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί οι περισσότεροι στην Ελλάδα να τον άκουσαν για πρώτη φορά όταν πήρε το χρυσό και τυλίχθηκε την ελληνική σημαία για να πανηγυρίσει, όμως όσοι βρίσκονται κοντά στο άθλημα γνωρίζουν καλά τον πρωταθλητή με τις μεγάλες επιτυχίες, που πήρε «μεταγραφή» στην Εθνική ομάδα της χώρας μας.



Η «ελληνοποίηση» με φόντο το… Παρίσι


Ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1992 στην πόλη Μαχατσκαλά, της Ρωσίας. Με τα χρώματα της χώρας του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και του 2020, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του 2019 στο Μινσκ.

Αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα παγκοσμίως στα 86κ. και ίσως τα επιτεύγματά του να ήταν ακόμα μεγαλύτερα, αν δεν είχε «πέσει» πάνω στον συμπατριώτη του, Αρτούρ Ναϊφόνοφ, ο οποίος πήρε την εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από τον Απρίλιο του 2023, όμως, διεκδικεί τις επιτυχίες που έρχονται στο δρόμο του «ντυμένος» με τα ελληνικά χρώματα.



Ο Κουρουγκλίεφ «ελληνοποιήθηκε» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ώστε να συμμετάσχει στις μεγάλες διοργανώσεις που θα δώσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή έγινε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ήρθε το χρυσό μετάλλιο με σχετική άνεση και θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (16-24 Σεπτεμβρίου), που θα δώσει Ολυμπιακές προκρίσεις.

Για ένα εισιτήριο στο Παρίσι, άλλωστε, έγιναν όλα. Η Ελλάδα δεν έχει αθλητή στα 86 κιλά της ελεύθερης πάλης και ο Κουρουγκλίεφ είναι πιθανόν να μην μπορεί να αγωνιστεί υπό τη σημαία της Ρωσίας.

Το σενάριο για κυρώσεις στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές λόγω της εισβολής στην Ουκρανία παραμένει ανοιχτό και αρκετοί ζητούν διέξοδο σε άλλες χώρες. Άλλωστε, ο υψηλός ανταγωνισμός σε μια χώρα με τόσο ισχυρή παράδοση στην πάλη, όπως είναι η Ρωσία, αφήνει το περιθώριο σε σημαντικούς πρωταθλητές να αναζητήσουν την τύχη τους αγωνιζόμενοι σε άλλα κράτη.



Το ντεμπούτο του με την ελληνική σημαία στο στήθος ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Ο Κουρουγκλίεφ έκανε ένα απίθανο ρεκόρ πόντων στο Ευρωπαϊκό, με 38-1. Μόλις πέντε αθλητές μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να κατακτήσουν τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάνοντας μόλις ένα σημείο, γεγονός που ενισχύει την εντύπωση πως είναι πανέτοιμος να προσφέρει επιτυχίες στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x