Μέσω ανακοίνωσής του το ΑΚΕΛ ζητά την ακύρωση της προβολής της εκπομπής ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ του ΡΙΚ, λόγω των ακραίων απόψεων του τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη, για τους πρόσφυγες.

«Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη για τους σύριους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όπως αυτές έχουν ήδη προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας», λέει η ανακοίνωση.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός», προθέτει, «έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει ένα ελληνόφωνο καλλιτέχνη, που με το λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία».

«Το ΑΚΕΛ καλεί έστω και την υστάτη το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στο ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας», καταλήγει.

Η εκπομπή ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ, με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου, με φιλοξενούμενους καταξιωμένους ανθρώπους, κυρίως Έλληνες και Κύπριους, από τον χώρο της τέχνης των γραμμάτων, του θεάματος, αλλά και της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη εκπομπή με τον Νότη Σφακιανάκη είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ, στις 21:30.Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube