sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κώστας Φορτούνης: Η επιστροφή, η σιγουριά και ο... διάδοχος

Το sport-fm.gr καταγράφει τις εντυπώσεις που άφησε η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην δράση.

«Θέλω να γυρίσω και να με δει ο γιος μου να παίζω όπως πριν. Να βάλω γκολ και να έρχεται να με βλέπει» είχε δηλώσει ο Κώστας Φορτούνης τον Οκτώβριο.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε γίνει πατέρας λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2021, όταν ο ίδιος δοκιμαζόταν ξανά από έναν εκ των χειρότερων τραυματισμών για αθλητή.

Μετά το δεξί γόνατο το 2019, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε πάθει ζημιά και στο αριστερό στο φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ στις 26 Ιουνίου. Ρήξη χιαστού, που θα τον έκανε να χάσει τη μισή σεζόν.

Fast forward, 16 Φεβρουαρίου 2022. Η ύπαρξη Β’ ομάδας δίνει την ευκαιρία στον Φορτούνη να βρει τον πρώτο χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάιο.



Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός χρίστηκε βασικός στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, με τον Μιχάλη Καβαλιέρη (που κάθισε στον πάγκο αντί του Αριέλ Ιμπαγάσα, που ήταν άρρωστος) να τον τοποθετεί στη μέση της τριάδας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πινακά.

Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, καθώς στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Λιάτσο, ήταν... μια ομάδα μόνος του!

Ο Έλληνας άσος ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα, έχοντας συμπαίκτες τους νεαρούς του Ολυμπιακού Β’ και αντιπάλους τους Τρικαλινούς.

Με σιγουριά στο παιχνίδι του, ο Φορτούνης απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ της ομάδας του – και πρώτο για τον ίδιο μετά το 1-1 με τον Άρη στις 5 Μαΐου του 2021.

Προτού σκοράρει στο 25’, δικαιωμένος για την κίνησή του να πιέσει ψηλά στην άμυνα των Τρικάλων μαζί με τον Ξενιτίδη, είχε επιχειρήσει άλλα δύο σουτ. Το πρώτο κατέληξε στη αγκαλιά του Αγριμάκη, ενώ το δεύτερο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Κώστας Φορτούνης: Η επιστροφή στην δράση

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στις εξαιρετικές και σίγουρες μεταβιβάσεις του. Παίρνοντας συχνά μπάλα λίγο πιο μπροστά από τη σέντρα, βρήκε μπόλικες φορές με μακρινές μπαλιές τους Καρμπόβνικ και Μαρίνο, με τη δεξιά πλευρά των Πειραιωτών να είναι πολύ επικίνδυνη στα πρώτα 45 λεπτά χάρη στις σέντρες ακριβείας του Φορτούνη στους δύο ακραίους «ερυθρόλευκους».

Όσον αφορά στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του σε αγώνα της Β’ ομάδας πριν τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Δεν προβλέπεται πάντως να επιβαρυνθεί με ταξίδια, συνεπώς δεν θα μπει, κατά πάσα πιθανότητα, στην αποστολή για το επερχόμενο εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα και θα επιστρέψει στο μεθεπόμενο, που θα είναι εντός έδρας κόντρα στον Απόλλωνα.

Κώστας Φορτούνης: Η επιστροφή στην δράση

Δεν θα μπορούσαμε πάντως να μην αναφερθούμε και στην πραγματοποίηση της...ευχής του «Φορτού». Ο επτά μηνών γιος του βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου στου Ρέντη στην αγκαλιά της μαμάς του.

Όταν ο Φορτούνης σκόραρε, έτρεξε στην κερκίδα και φίλησε τον μικρούλη... διάδοχο, που πιθανότατα δεν καταλάβαινε και πολλά εκείνη την στιγμή, αλλά όταν μεγαλώσει θα μάθει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x