Κώστας Νικολακόπουλος

Ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι 3 χρόνια έχει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr την ανατομία των ντέρμπι του Ολυμπιακού στα τρία χρόνια που κάνει με επιτυχία πρωταθλητισμό.

•Μάλλον δεν το έχουν προσέξει πολύ αυτό με τα ντέρμπι που δίνει ο Ολυμπιακός αυτή την τριετία που κάνει με επιτυχία πρωταθλητισμό επί Μαρτίνς-ότι δηλαδή κάθε χρόνο φέρνει τα ίδια αποτελέσματα!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ φέτος ο Ολυμπιακός στα έξι ντέρμπι που έδωσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; Τρεις νίκες (με ΑΕΚ 3-2 έξω κι 1-0 μέσα και με ΠΑΟΚ 2-1 μέσα) και τρεις ισοπαλίες (με ΠΑΟ 0-0 μέσα κι έξω και με ΠΑΟΚ 1-1 έξω).

ΤΙ ΕΙΧΕ κάνει ο Ολυμπιακός πρόπερσι; Τρεις νίκες (με ΠΑΟΚ 1-0 έξω, με ΠΑΟ 1-0 μέσα, με ΑΕΚ 2-0 μέσα) και τρεις ισοπαλίες (με ΠΑΟΚ 1-1 μέσα, με ΑΕΚ 0-0 έξω και με ΠΑΟ 1-1 έξω)!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο Ολυμπιακός πέρυσι; Τρεις νίκες (μέσα με ΠΑΟΚ 3-0, με ΑΕΚ 3-0 και με ΠΑΟ 1-0), δύο ισοπαλίες (έξω 1-1 με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ) και μία ήττα (από ΠΑΟ έξω 1-2).

ΠΟΙΑ η διαφορά σε μία ολόκληρη τριετία; Τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες έχει σε κάθε πρωτάθλημα στα ντέρμπι! Απλά πέρυσι είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα, γιατί αντί να φέρει ισοπαλία στη Λεωφόρο, έχασε-κι έχασε επειδή είχε διαφορά 15 βαθμών από τον δεύτερο κι έπαιζε αμέσως μετά με την PSV, αλλά τέλος πάντων…

•Πάνω κάτω, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι αυτής της τριετίας και με τους τρεις παραδοσιακούς του αντιπάλους. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές: με τον ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες…με την ΑΕΚ τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες…με τον ΠΑΟ δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα…

ΣΙΓΟΥΡΑ είναι μεγάλη του δύναμη το Καραϊσκάκη: με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια! Εξίσου σίγουρο είναι ότι εκτός έδρας εμφανίζεται διαφορετικός: με δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τη μία ήττα.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τα ντέρμπι στο γήπεδο του και φέρνει ισοπαλίες στα ντέρμπι μακριά από το γήπεδο του!

ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ έχει 6-0 γκολ με την ΑΕΚ, 6-2 γκολ με τον ΠΑΟΚ και 2-0 γκολ με τον ΠΑΟ! Σύνολο 14-2! Μακριά από το Καραϊσκάκη έχει 4-3 γκολ με την ΑΕΚ, 3-2 με τον ΠΑΟΚ και 2-3 με τον ΠΑΟ. Σύνολο 9-8…Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία εντός έδρας και, κυρίως, δέχεται γκολ εκτός έδρας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία…

Ολυμπιακός: Ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι 3 χρόνια

•Τι μπορούμε να προσέξουμε από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς στα ντέρμπι;

ΠΡΟΣΕΧΕΙ πολύ την άμυνα του: έχει κρατήσει το μηδέν στα 10 από τα 18 ντέρμπι, δηλαδή σε παραπάνω από τα μισά! Και μόνο σε δύο έχει παθητικό πάνω από ένα γκολ (στο 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στο 1-2 από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ μπορεί και σκοράρει σχεδόν πάντα (τρεις φορές μόνο δεν τα κατάφερε), έστω κι αν τις περισσότερες φορές δεν κάνει πάνω από ένα γκολ: για την ακρίβεια σκόραρε από ένα γκολ στα 10 από τα 18 ντέρμπι! Από εκεί και πέρα, είχε και τρεις τριάρες και δύο ντέρμπι στα οποία σκόραρε από δύο φορές.

ΟΣΟ κι αν φαίνεται…κάπως, τη μεγαλύτερη δυσκολία να σκοράρει έχει με τον Παναθηναϊκό, στη μοναδική ομάδα στην οποία δεν έχει βάλει ποτέ πάνω από ένα γκολ! Και στη μοναδική από την οποία έχει υποχρεωθεί σε δύο ισοπαλίες. Αντίθετα, στον ΠΑΟΚ πάντοτε βάζει έστω ένα γκολ και στην ΑΕΚ έχει βάλει δύο φορές από τρία…

•Προς τι η μεγάλη σημασία στα ντέρμπι; Ξέχωρα από τον παράγοντα ψυχολογία, που μετράει σε κλαμπ, ομάδα, κόσμο, Τύπο, η ίδια η βαθμολογία είναι που μας δείχνει γιατί τα ντέρμπι κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, αν ο ΠΑΟΚ είχε μία νίκη και μία ισοπαλία στα δύο παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, όπως τώρα έχει ο Ολυμπιακός μία νίκη και μία ισοπαλία στα δύο παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ, ξέρετε πως θα ήταν ο βαθμολογικός πίνακας αυτή την στιγμή; Όχι Ολυμπιακός 56 και ΠΑΟΚ 47, αλλά Ολυμπιακός 53 και ΠΑΟΚ 50. Και θα είχαμε ένα εντελώς άλλο πρωτάθλημα, μέσα κι από τη διαδικασία των πλέι οφς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x