sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λαμία 2023/24: Με μπροστάρη Καρλίτος για την γρήγορη παραμονή!

Με τη μεγάλη μεταγραφή του Καρλίτος να ξεχωρίζει το φετινό καλοκαίρι, η Λαμία θέλει τη νέα σεζόν να ξεμπερδέψει όσο νωρίτερα μπορεί με την υπόθεση παραμονή.

Η Λαμία κατάφερε για ακόμη μια σεζόν να επιβιώσει και μάλιστα αυτή τη φορά το έκανε με... απίστευτο τρόπο, αφού μόνο ένας σεναριογράφος θα μπορούσε να φανταστεί την παραμονή να έρχεται με ανατροπή από 2-0 στο ημίχρονο σε 2-2 στο φινάλε (απέναντι στον Ιωνικό).

Η ομάδα από τη Φθιώτιδα θέλει να αφήσει πίσω της όλες αυτές τις σεζόν που σώζεται στο... παρά ένα και να κοιτάξει λίγο ψηλότερα ή τουλάχιστον να καταφέρει να διώξει το άγχος νωρίτερα από πάνω της. Διότι είναι ψυχοφθόρο για την ομάδα και τον κόσμο της να σώζεται τις τελευταίες χρονιές στο φινάλε, όπως και ιδιαίτερα επικίνδυνο για να... στραβώσει το πράγμα και να γίνει το "μοιραίο".



Κάπως έτσι φέτος το καλοκαίρι έγιναν αρκετές ανακατατάξεις στη Λαμία, με πολλούς να φεύγουν, άλλους να έρχονται, ώστε να βρεθεί η σωστή "μαγιά" και να τα πάει καλύτερα από πέρυσι η ομάδα τη νέα σεζόν! Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έφτασε ένα βήμα πριν πέσει από τον… γκρεμό, αλλά τελικά τα κατάφερε και έμεινε στα μεγάλα σαλόνια της Stoiximan Super League.

Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν στο τέλος της σεζόν, με τον Έλληνα τεχνικό να χτίζει από την αρχή τη Λαμία ενόψει της σεζόν 2023/24. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας επιβράβευσε τον Βόκολο για το έργο του και του ανανέωσε και το συμβόλαιό του.

Λαμία: Το προφίλ της ομάδας για τη νέα σεζόν

Αναμφίβολα, στις αρκετές κινήσεις που έκανε για άλλη μια χρονιά η Λαμία ξεχωρίζει το "μπαμ" με τον Καρλίτος, με τον Ισπανό στράικερ να φορά πλέον τα κυανόλευκα της ομάδας. Μεταξύ άλλων ήρθαν επίσης και Ακούνια, Λόνγκο που ανεβάζουν επίσης το επίπεδο, ενώ από τις πιο σημαντικές αποχωρήσεις ήταν αυτές των Μανούσο, Καραμάνου, Βέργου, Αμπάντα.

Σίγουρα, η Λαμία θα έχει δύσκολο έργο και μπόλικο δρόμο να διαβεί μπροστά της, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει να έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα της παραμονής από άλλες ομάδες. Όπως για παράδειγμα της Κηφισιάς και του Πανσερραϊκού, τους οποίους θα θελήσει να βάλει από κάτω αλλά και ορισμένες ακόμη ομάδες.

Τι έκανε το καλοκαίρι (0Ν - 0Ι - 2Η)


Η Λαμία έδωσε δύο επίσημα φιλικά, αφού τα υπόλοιπα επί της ουσίας ήταν προπονητικού χαρακτήρα. Το πρώτο ήταν στην Ολλανδία, όπου διεξήχθη το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και αντιμετώπισε την ομάδα VVCS η οποία αποτελεί ένα σύνολο επίλεκτων ποδοσφαιριστών (επαγγελματιών και ερασιτεχνών) όπου η Λαμία επικράτησε με 4-0. Παράλληλα, υπήρξαν και δύο φιλικά με την ερασιτεχνική ομάδα του Αστέρα Σταυρού, στα οποία η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου με 2-0 και 4-0 αντίστοιχα.



Στα επίσημα φιλικά, η Λαμία γνώρισε δύο ήττες. Η μία ήρθε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας απέναντι στη Φόλενταμ και η άλλη εντός έδρας από τον Ατρόμητο. Αμφότερες με σκορ 2-0, με τους Φθιωτούς να βγάζουν προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι και να δέχονται με σχετική ευκολία γκολ, ενώ την ίδια ώρα επιθετικά έβγαλαν φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να τις τελειώσουν σωστά.

Ο Λεωνίδας Βόκολος δεδομένα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, βελτιώνοντας την ομάδα τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο σκοράρισμα. Σίγουρα, χρειάζεται μεγαλύτερη ισορροπία και να καταφέρει να εντάξει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στο σύνολό του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



ΗΡΘΑΝ: Ομάρ Σαντάνα (Athens Kallithea FC), Φλοσάρντ Μάλτσι (Athens Kallithea FC), Γιώργος Γιαννούτσος (Πεγεια), Ματίας Ακούνια (Μπόστον Ρίβερ), Άλεξ Μούλα (Βίσλα Κρακοβίας), Γκέργκελι Νάγκι (Πάκσι), Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Άρη Αβάτου), Πέτρος Γιακουμάκης (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας), Κωνσταντίνος Προβυδάκης (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην Κηφισιά), Βασίλης Χατζηεμμανουήλ (δανεικός από την ΑΕΚ), Τόσιο Λάκε (Τοπ Ος), Σαμουέλε Λόνγκο (Ντόρντρεχτ), Καρλίτος (Λέγκια Βαρσοβίας), Αλέξανδρος Τερεζίου (Παναθηναϊκός Β').

Λαμία: Το προφίλ της ομάδας για τη νέα σεζόν

Λαμία: Το προφίλ της ομάδας για τη νέα σεζόν

ΕΦΥΓΑΝ: Ντάνι Μπεχαράνο (Νέα Σαλαμίνα), Τζέισον Μεδίνα (Αούκας), Γιάννης Νικοπολίδης (ΑΕ Κηφισιάς), Λάζαρ Ρόμανιτς (Ζελέζνιτσαρ Παντσέβο), Γιώργος Μανούσος (ελεύθερος), Τάσος Καραμάνος (ελεύθερος), Θοδωρής Βασιλακάκης (ελεύθερος), Κωνσταντίνος Προβυδάκης (ελεύθερος), Θανάσης Γκαραβέλης (Νίκη Βόλου), Μπόγιαν Σαράνοφ (αποσύρθηκε), Λερόι Αμπάντα (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τη Σερένγκ, Νίκος Βέργος (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τη Βόλφσμπεργκερ), Θανάσης Μαργαρίτης (Αστέρας Σταυρού), Γκουστάβο Μαρμεντίνι (ελεύθερος).

ΣΥΝ


Σίγουρα, το γεγονός πως παρέμεινε στο τιμόνι ο Λεωνίδας Βόκολος και χτίζει την ομάδα οπως επιθυμεί ο ίδιος από την αρχή. Πρόκειται για έναν προπονητή που ανέλαβε την ομάδα όταν έδειχνε σε κάκιστη κατάσταση και φαβορί για υποβιβασμό και κατάφερε να την... αναστήσει. Περιμένουμε να δούμε μια Λαμία που θα έχει τα "θέλω" του Έλληνα τεχνικού!

Στα θετικά ορισμένες μεταγραφές υψηλού επιπέδου όπως του Καρλίτος, του Λόνγκο, του Ακούνια και του Λάκε, οι οποίες εφόσον πιάσουν θα ανεβάσουν την ποιότητα επιθετικά για τη Λαμία και θα την κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνη απένεντι σε κάθε αντίπαλο.

Η μεγαλύτερη εμπειρία που διαθέτει στο θέμα της παραμονής από άλλες ομάδες, μιας και έχει βρεθεί σε δύσκολες θέσεις τα τελευταία χρόνια αλλά καταφέρνει να σωθεί. Ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα αυτές τις καταστάσεις από τον καθένα όπως φαίνεται...

Λαμία: Το προφίλ της ομάδας για τη νέα σεζόν

ΠΛΗΝ


Οι… μαζικές αφίξεις παικτών μπορούν να μπουν και στα αρνητικά, καθώς χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν οι παίκτες και να δέσουν μεταξύ τους. Οπότε μπορεί να ξεκινήσει η σεζόν και να μην έχει γίνει ακόμα αυτό και η Λαμία δεν είναι σε θέση να αφήνει βαθμούς να περνάνε.

Το γεγονός πως έχουν δείξει άλλες ομάδες να δυναμώνουν, όπως οι Ατρόμητος, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος την βάζει αναγκαστικά στην... τρίτη διαβάθμιση και στις ομάδες που θα παλέψουν για να σωθούν. Είναι πιο αδύναμη από τις προαναφερθείσες ομάδες και καλείται να βάλει δύο αντιπάλους από κάτω για άλλη μια σεζόν.

Ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και που ξέρουν από την πρώτη κατηγορία αποχώρησαν. Όπως οι Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Μανούσος, Ρόμανιτς, αλλά και οι Μεδίνα, Αμπάντα που ήρθαν στην ομάδα τον Γενάρη και αποχώρησαν. Να δούμε, αν τα νέα αποκτήματα μπορούν να μπουν στα... παπούτσια τους ή να εμφανιστούν ακόμη και καλύτεροι.

Πιθανή ενδεκάδα: Κοσέλεφ - Σιμόν, Παπαδόπουλος, Πάβλοβετς, Σαραμαντάς - Σλίβκα, Σαντάνα, Νούνιες - Ακούνια, Μουλά, Καρλίτος.

Προπονητής: Λεωνίδας Βόκολος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x