sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μεταγραφή του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι φέρνει την επανάσταση και στην παγκόσμια αγορά!

Η Adidas μαζί με την Embelex πραγματοποιούν πυρετώδεις προετοιμασίες για να ικανοποιήσουν τα χιλιάδες αιτήματα οπαδών για εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι.

Εργοστάσια στο Βιετνάμ, στη Νορβηγία, στην Ιταλία. Ακόμη και στο Μαϊάμισμπουργκ του Οχάιο. Οι προετοιμασίες για να βγουν στην αγορά εγκαίρως εκατομμύρια φανέλες του Λιονέλ Μέσι από τη στιγμή που θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι, είναι πυρετώδεις!

Πρόκειται για μια μεταγραφή που αναμένεται να φέρει τη δική της επανάσταση στην… παγκόσμια αγορά! Διότι μιλάμε για μια τεράστια αγορά που άνοιξε η μετακίνηση του Μέσι, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Την παραγωγή εκατομμυρίων εμφανίσεων που θα διανεμηθούν σε όλο τον πλανήτη, έχει αναλάβει μια εταιρεία που ονομάζεται «Embelex Team Sports». Η «Embelex» είναι ο επίσημος αδειοδοτημένος χορηγός για τα ονόματα και τους αριθμούς φανελών στο MLS, στην Premier League και στη LaLiga.

Λιονέλ Μέσι: Επανάσταση στην αγορά λόγω Ίντερ Μαϊάμι

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Μέσι θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS, η εν λόγω εταιρεία διπλασίασε το προσωπικό της και άρχισε να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, ειδικότερα στις τέσσερις τοποθεσίες που προαναφέραμε. Με σκοπό να τυπωθούν όσο περισσότερες ροζ και μαύρες φανέλες της Ίντερ Μαϊάμι με το όνομα και τον αριθμό του Αργεντινού.

«Ετοιμάζουμε την παραγωγή, φροντίζοντας να είμαστε στελεχωμένοι με επιπλέον προσωπικό και βάρδιες, επειδή αυτά τα πιεστήρια θα λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα ασταμάτητα για τις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον», δήλωσε ο Ματ Βιτερστάτερ, εμπορικός διευθυντής της «Embelex».

«Η δουλειά μας είναι να συμβαδίζουμε με τη ζήτηση των φανελών του Μέσι. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δουλειά πριν καν πέσει η υπογραφή, ενώ γνωρίζουμε πως μόλις λάβουμε το OK από το MLS, θα ξεκινήσουμε άμεσα την αποστολή την ίδια ημέρα», συνέχισε.



Η «Embelex» συνεργάζεται στενά με την Adidas και το MLS για να σχεδιάσει την κυκλοφορία των φανελών μόλις ο Μέσι υπογράψει το συμβόλαιό του, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές Ιουλίου. Η Adidas δεν είναι μόνο ο προμηθευτής εμφανίσεων των περισσότερων ομάδων του πρωταθλήματος, αλλά ο μέγας χορηγός του Λιονέλ Μέσι καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας και παγκόσμιος πρωταθλητής είναι επίσης παγκόσμιος πρεσβευτής της Adidas από το 2006.

Το 2017, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε υπογράψει συμβόλαιο ζωής με την Adidas που εκτιμάται ότι θα του αποφέρει σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, κερδίζει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως από τη συμφωνία με την εταιρεία αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, ενώ η προτεινόμενη συμφωνία για να ενταχθεί στο MLS αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνει μια συμφωνία ανακατανομής εσόδων με την Adidas. Διότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για το πρωτάθλημα και η παρουσία του θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς.

Για να αντιληφθεί κανείς την… επανάσταση που φέρνει στην αγορά ο Μέσι θα φέρουμε ορισμένα παραδείγματα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, συνιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, πούλησε κατά μέσο όρο 300.000 φανέλες της Λος Άντζελες Γκάλαξι ανά σεζόν, παραμένοντας πεντέμισι έτη εκεί.

Λιονέλ Μέσι: Επανάσταση στην αγορά λόγω Ίντερ Μαϊάμι

Την ίδια ώρα, η «Embelex» γνώρισε τεράστια ώθηση στις επιχειρήσεις της όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021, αλλά όλα δείχνουν ότι η μετακίνηση του Μέσι στο Μαϊάμι θα την… επισκιάσει, αφού αναμένεται να πουληθούν πολύ περισσότερες εμφανίσεις. Η φανέλα του στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η φανέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο πέρυσι με 1,2 εκατομμύρια, με τα κέρδη να ξεπερνούν τα 125 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η φανέλα του με το νούμερο 10 της Αργεντινής εξαντλήθηκε παγκοσμίως στα μέσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τους αριθμούς που έχει μοιραστεί η Adidas μαζί μας. Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν ποιος θα είναι ο συνολικός αντίκτυπος», είπε ο Βιτερστάτερ.

Λιονέλ Μέσι: Επανάσταση στην αγορά λόγω Ίντερ Μαϊάμι

«Ετοιμάζουμε διάφορα σημεία στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να παράγουν κατά παραγγελία μόλις λάβουμε αυτά τα στοιχεία. Έχουμε ήδη λιανοπωλητές και διανομείς που μας δίνουν τις προβλέψεις τους για το τι θέλουν να πουλήσουν, αλλά αυτό συνδέεται με το πόσα πουκάμισα θα διατεθούν»…

Η Adidas φρόντισε να… ντύσει ήδη την ιστοσελίδα της και πολλά μαγαζιά της με τον… νέο προορισμό του Λιονέλ Μέσι. Σε όλο τον κόσμο, τα καταστήματα της Adidas είναι διακοσμημένα με σήμανση «Bienvenido a Miami», ενώ όταν οι επισκέπτες κάνουν κλικ στον ιστότοπο της Adidas, οι διαδικτυακοί χρήστες βλέπουν μια εικόνα του Μέσι με το μήνυμα «Bienvenido a Miami».

Λιονέλ Μέσι: Επανάσταση στην αγορά λόγω Ίντερ Μαϊάμι

Η Ίντερ Μαϊάμι έχει κρατήσει ήδη τη φανέλα με το νούμερο «10» για τον Λιονέλ Μέσι. Κανείς άλλος δεν φοράει αυτή τη φανέλα μέχρι στιγμής στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Αλλά εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να τη φορέσουν σύντομα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x