sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 65 λεπτά του Μάγνκουσον στο… μικροσκόπιο: Ένας στόπερ playmaker!

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, παίζοντας 65 λεπτά στο φιλικό με τον Βόλο και το sportfm.gr παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο.

Την πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα έγραψε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ξεκινώντας στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Βόλο (0-0). Ο Ισλανδός στόπερ του Παναθηναϊκού έπαιξε για 65 λεπτά και έδειξε πως τα όσα ακούγονται και γράφονται για αυτόν, έχουν βάση.

Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, με περίσσια άνεση και αυτοπεποίθηση όταν έχει τον έλεγχο. Με σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και λιγότερο… aggressive στιλ από τον προκάτοχό του, Φραν Βέλεθ.

Το sportfm.gr παρουσιάζει… λεπτό προς λεπτό το 65λεπτο του Μάγκνουσον, όπως και όλες τις ενέργειες που έκανε στο διάστημα που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο:

-Στο 3' ήρθε η πρώτη και καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς: Δημιουργός ο Μάγκνουσον, ο οποίος με το εξαιρετικό αριστερό πόδι που δείχνει πως διαθέτει έψαξε και βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Χουάνκαρ, με την φάση να καταλήγει σε τελική του Ιωαννίδη που δεν βρήκε στόχο.



-Στο 7’ λίγο έλειψε να χάσει την μπάλα και να φύγει στην αντεπίθεση ο Βόλος στον χώρο της μεσαίας γραμμής και πλάγια αριστερά, ωστόσο υποδείχτηκε φάουλ του Πάολο Φερνάντες στον Ισλανδό. Ήταν χαρακτηριστικό δείγμα της αυτοπεποίθησης που έχει ο Μάγκνουσον με την μπάλα στα πόδια, βάζοντας τελικά σωστά το κορμί του και κερδίζοντας το φάουλ.

-Στο 12’ ο Μάγκνουσον για ακόμη μια φορά έδειξε πως έχει την ικανότητα με το «γλυκό» αριστερό του πόδι να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα, παίζοντας στην πλάτη της. Έκανε την τριαντάρα μπαλιά προς τον Χουάνκαρ ξανά, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή. Αυτού του είδους τη δημιουργία χρειαζόταν περισσότερο στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός, με τον Βόλο να παίζει με τριάδα στα στόπερ και αρκετά κλειστά.

-Στο 17’ προσπάθησε να βρει τον Ρουμπέν πάνω από έναν αντίπαλο, αλλά έκανε λάθος πάσα και έδωσε την μπάλα στους παίκτες του Βόλου στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

-Στο 30’ επιχείρησε μια τρομερή και υπερβολικά δύσκολη αλλαγή παιχνιδιού προς τον Παλάσιος: Ήταν μια διαγώνια μπαλιά 50-60 μέτρων, πίσω από τον άξονα και αριστερά προς την συμβολή της περιοχής του Βόλου. Τελευταία στιγμή με κεφαλιά ο Λούνα απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ.

-Στο 37’ όταν ο Βόλος είχε την πρώτη μεγάλη διπλή φάση για να σκοράρει με Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες, ήταν αυτός που ουσιαστικά βρέθηκε… στη μέση ανάμεσα στους δύο αντιπάλους του. Δεν πήγε πάνω στον Φαν Βέερτ όσο αυτός είχε τον έλεγχο της μπάλας, κάνοντας βήματα προς τα πίσω και του έκοψε την πάσα, αναγκάζοντάς τον στη συνέχεια να απειλήσει από δύσκολη γωνία (μέσα και αριστερά από την περιοχή) τον Μπρινιόλι (κάνοντας και τάκλιν την ώρα που σούταρε ο Ολλανδός).

-Στο 38’ έκανε φάουλ λίγο κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής σε έναν αντίπαλο ενώ βρισκόταν με πλάτη προς την εστία, δίνοντας την ευκαιρία στον Βόλο να γεμίσει παίκτες την περιοχή. Το γέμισμα της μπάλας τελικά απομακρύνθηκε με κεφαλιά από τον ίδιο τον Ισλανδό που είχε σωστή τοποθέτηση.

-Στο 43’ επιχείρησε το τάκλιν στον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα και να φύγει στην κόντρα-επίθεση. Ο Μάγκνουσον όχι απλά τον έκοψε αλλά πήρε και το πλάγιο, ενώ αν ο Αργεντινός του είχε τσιμπήσει την μπάλα θα μπορούσε να βγει «φάτσα» με τον Μπρινιόλι.

-Στο 44’ ο Φερνάντες εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη ποιότητά του, όπως και το χαμηλό κέντρο βάρους που διαθέτει, και με ωραία κοφτή ντρίμπλα πέρασε τον Μάγκνουσον, απειλώντας την εστία του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να κάνει μεγάλη επέμβαση κρατώντας το μηδέν.




-Στο 56’ επέλεξε να κάνει νέα μπαλιά τρύπα, ξανά προς τον Χουάνκαρ που διάβαζε τις κινήσεις του, ωστόσο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Γενικότερα, τα γεμίσματα του Μάγκνουσον που είχαν ως στόχο να βρουν συμπαίκτη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, είχαν κατεύθυνση ανάμεσα στον δεξιό στόπερ και τον δεξιό μπακ.

-Στο 60’ βγήκε πρώτος στην μπάλα από τον Φαν Βέερτ και δεν του επέτρεψε να λειτουργήσει ως στήριγμα για να χτίσει την επίθεση ο Βόλος. Γενικότερα, ο Ισλανδός δεν πήγε σε πολλές μονομαχίες αφού ο φορ της ομάδας του Τανσό έπεφτε στην μεριά του Σένκεφελντ, ωστόσο έδειξε λιγότερο aggressive από τον προκάτοχό του, Φραν Βέλεθ.

-Στο 63’ και σε μια γρήγορη κόντρα που έβγαλε ο Βόλος με τον Φερνάντες να ταλαιπωρεί την «πράσινη» άμυνα, απομάκρυνε τη σέντρα του Αργεντινού αρτίστα με γεμάτο διώξιμο και έκοψε τον… δευτερεύοντα αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων.

-Στο 64’ βγήκε πρώτος στην μπάλα, έκλεψε και έσπασε στον Ρουμπέν. Στη συνέχεια, έκανε κάθετη κίνηση λειτουργώντας ως εξτρέμ που πατάει περιοχή (και τρυπώνει σε ρόλο φορ) και βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για να τροφοδοτηθεί, αλλά η μπαλιά του Ισπανού χαφ ανακόπηκε από τους αντιπάλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x