Stoiximan Super League

«Καμπανάκι» ενόψει Σλάβια για τον… διπρόσωπο Παναθηναϊκό

Ο Μπρινιόλι κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έπεσε πάνω στον Κλέιμαν στην επανάληψη κι έμεινε ξανά χωρίς γκολ (0-0 με Βόλο) 10 μέρες πριν τη Σλάβια, με το 4-3-3 να του πάει καλύτερα

Δύο διαφορετικά πρόσωπα έδειξε ο Παναθηναϊκός στο σημερινό (24/07) φιλικό του απέναντι στον Βόλο, που έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», δέκα ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι, απέναντι στη Σλάβια Πράγας.

Το πρώτο 45λεπτο είχε για πρωταγωνιστή τον Μπρινιόλι, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του για τέταρτο σερί ματς, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καλύτερο «φίνις» και τους «πράσινους» να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις, παρά το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά του Κλέιμαν να… κατεβάσει ρολά, καθώς ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερες φάσεις, χάρη και στο 4-3-3 με την είσοδο του Τσέριν, που είχε καλή παρουσία, όπως κι ο Μάγκνουσον! Γκολ, όμως, δεν μπόρεσε να βάλει και πάλι...

Ο -πολύ καλός- Βόλος είχε και δοκάρι, στο 45', σε κεφαλιά του Φαν Φέερτ, ενώ το ίδιο συνέβη και με το ευθύβολο σουτ του Ιωαννίδη, στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Επόμενο φιλικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς αυτό με την Φόλενταμ, την προσεχή Πέμπτη στις 20:30, ξανά στη Λεωφόρο, όπου και θα είναι η πρόβα τζενεράλε για την Ευρώπη.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος έπαιξαν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στα δύο άκρα και τον Καρλίτος πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0

Ο Βόλος από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2, τον Κλέιμαν στην εστία και τους Σιέλη, Πίρινεν και Εσκοβάλ στα μετόπισθεν. Τάχατος, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεθκίδα και Λούνα αποτέλεσαν την μεσαία γραμμή, ενώ οι Φαν Φέερτ-Φερνάντες συνέθεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο με το… καλημέρα, πιέζοντας ψηλά και διατηρώντας την κατοχή της μπάλας με ευκολία. Ωστόσο, δυσκολεύθηκε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Εξαίρεση αποτέλεσε μια ωραία συνεργασία των Μάγκνουσον, Χουάνκαρ και Παλάσιος, που κατέληξε σε σουτ του Καρλίτος, το οποίο πέρασε λόγο δίπλα από την εστία του Κλέιμαν, στο 3’.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξε την δημιουργία και από τα δύο άκρα, ωστόσο ο Βόλος δεν του άφηνε χώρους και χάρη στις γρήγορες αλληλοκαλύψεις των παικτών του, κατάφερε να μην απειληθεί η εστία του Κλέιμαν.

Μάλιστα, η ομάδα της Μαγνησίας μπόρεσε μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου να καταγράψει και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ…

Αρχικά στο 36ο λεπτό, όταν ο Μπαριέντος με… πονηρό απευθείας φάουλ δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μπρινιόλι, ο οποίος ωστόσο απέκρουσε.

Δύο λεπτά μετά, πρώτα ο Φαν Φέερτ πάτησε περιοχή από αριστερά, σούταρε από πλάγια θέση, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να διώχνει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Φερνάντες πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε, αλλά ο Ρούμπεν του έβαλε την προβολή.

Ακολούθησαν μια ακόμα εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Φερνάντες, με τον Μπρινιόλι να του λέει «όχι», στο 44’, ενώ μετά από φάση διαρκείας και κεφαλιές των Μεταξά, Φαν Φέερτ -που βρήκε στο δοκάρι, χάρη και στον Χουάνκαρ- και το σουτ του Εσκοβάλ το οποίο απομάκρυνε ο Μπρινιόλι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.



Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Τσέριν, αντί του Καρλίτος στην ανάπαυλα, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 και μαζί και... την εικόνα της, επί της ουσίας.

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0

Καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο «ενεργητικός» και παράλληλα έφτιαξε πολλές φάσεις για να πετύχει αυτός πρώτος γκολ. Με τους Ιωαννίδη και Κλέιμαν να είναι πρωταγωνιστές στις περισσότερες εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός των «πράσινων» δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Βόλου στο 52’ με κεφαλιά, είχε μια καλή αλλά άστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ δύο λεπτά μετά, ενώ είδε το μονοκόμματο σουτ του στο 58ο λεπτό να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν!



Το μομέντουμ συνέχισε να ανήκει στον Παναθηναϊκό, που είχε δύο ακόμα καλές στιγμές για το 1-0, με τους Ιωαννίδη και Τσέριν να μην το πετυχαίνουν όμως.

Παράλληλα, από το 65’ και μετά τις νέες μαζικές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρεις στην άμυνα, τους Σάντσες, Σάρλια και Πούγγουρα.

Διατήρησε όμως την συνοχή του, τηρουμένων των αναλογιών, συνέχισε να βγάζει κάποιες καλές συνεργασίες, ενώ στο 71ο λεπτό ο Αϊτόρ είδε τον Κλέιμαν να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του από το ύψος του πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη οκτώ λεπτά μετά, με τον Τσέλιο να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του Λοντίγκιν σε τετ α τετ, με το 0-0 να διατηρείται έτσι μέχρι τέλους…

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (65’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65’ Σάντσες), Σένκεφελντ (65’ Σάρλια), Μάγκνουσον (65’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (65’ Γκάνεα), Ρούμπεν (80’ Φρόκου), Αλεξανδρόπουλος (65’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος (80’ Ηλιάδης), Καρλίτος (46’ Τσέριν), Αϊτόρ (80’ Σαρδέλης), Ιωαννίδης (65’ Καμπετσής).

Βόλος (Οσβάλντ Τανσό): Κλέιμαν, Σιέλης, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Τάχατος (85’ Ουεντραόγκο), Μεθκίδα (57’ Β. Φερνάντεθ), Μπαριέντος, Μεταξάς (70’ Τσέλιος), Λούνα (78’ Λυμπεράκης), Φαν Φέερτ (78’ Σταμένκοβιτς), Φερνάντες (85’ Παπαθανασίου).

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x