Χάντμπολ

Με επτά ομάδες η Α1 Γυναικών

Δεν θα καλυφθεί η θέση της Ορμής Πάτρας που αποχώρησε από το πρωτάθλημα- Άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΧΕ

Παρότι έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η κενωθείσα θέση που προέκυψε από την αναστολή λειτουργίας της Ορμής Πάτρας, εντούτοις δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η 8η ομάδα που θα αγωνιζόταν στην Α1 Γυναικών.

Έτσι όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΧΕ στην σημερινή 16η συνεδρίαση του, η Α1 Γυναικών που αρχίζει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί με επτά ομάδες.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε ο Μακεδονικός, ως 3ος από τα μπαράζ ανόδου, αλλά και οι δεύτεροι των ομίλων της Α2 Γυναικών, Φίλιππος Βέροιας, ΟΛΑ Δράμας, Άρης Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν θέλησε να προβιβαστεί στην μεγάλη κατηγορία, αφού δεν ήταν έτοιμη, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, ούτε οικονομικά, αλλά ούτε και αγωνιστικά.


Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

«Μετά την αναστολή λειτουργίας του γυναικείου τμήματος της Ορμής Πάτρας και την διερεύνηση από πλευράς ΔΕΠ/ΟΧΕ προς όλες τις επιλαχούσες ομάδες -όπως προβλέπεται από την προκήρυξη- αποφασίστηκε η Α1 Γυναικών 2015-2016 να διεξαχθεί με επτά ομάδες, καθόσον καμία δεν αποδέχθηκε να προβιβαστεί, υπό τα συγκεκριμένα στενά χρονικά περιθώρια, αλλά και για οικονομικούς, αγωνιστικούς λόγους.
Έτσι εκτός από την Ορμή Πάτρας, θα υποβιβαστεί στην Α2 Γυναικών και η 7η ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών που αρχίζει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Η ΟΧΕ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπυ, με την οποία να ενημερώνει ότι πλέον αρμόδιος φορέας για το άθλημα στην Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.
Η απόφαση ελήφθη μετά και την επιβεβαίωση από πλευράς Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) ότι το άθλημα του Ράγκμπυ δεν εκπροσωπείται στην Ολομέλεια της.

Για την κενωθείσα θέση στον 1ο όμιλο της Α2 Ανδρών 2015- 2016 που προέκυψε μετά την άνοδο του Πανελληνίου στην Handball Premier, η ΟΧΕ αποφάσισε να καλυφθεί από τον νικητή του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων Τελαμώνας Σαλαμίνας- Αλκυών Δρεπάνου. Η ημερομηνία διεξαγωγής θα αποφασιστεί από την ΔΕΠ/ΟΧΕ τις επόμενες ημέρες.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) το διάστημα 23-25 Οκτωβρίου στη Ρώμη, η ΟΧΕ θα εκπροσωπηθεί από το μέλος του Δ.Σ. και νεοεκλεγέν μέλος της MHC Κωνσταντίνο Βιολιτζή.

Στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) στο Σότσι της Ρωσίας το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου θα παραστεί εκ μέρους της ΟΧΕ ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Στέλιος Αγγελούδης.

Στο έκτακτο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF) το διάστημα 15-17 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, την ΟΧΕ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής».


Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x