Νέα μοντέλα

Με τη Mercedes-Benz GLA στη Χαλκιδική

Το ταξίδι μέχρι την Κασσάνδρα είναι μεν μακρύ, αφού η Νέα Ποτίδαια απέχει από την Αθήνα σχεδόν 580 χλμ., όμως στο σύνολό του ο δρόμος είναι φαρδύς και ξεκούραστος.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της και μέχρι τη Θεσσαλονίκη (502 χλμ.) η εθνική οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με σημεία στάθμευσης και σταθμούς εξυπηρέτησης – απαραίτητους για διαλείμματα από την οδήγηση. Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη και κατευθυνόμενοι προς τη Νέα Ποτίδαια, πήραμε τον αυτοκινητόδρομο 24 προς Νέα Μουδανιά.

Για την εξόρμησή μας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής επιλέξαμε τη Mercedes GLA. Το γερμανικό premium SUV μας συντρόφευσε ιδανικά, προσφέροντάς μας εξαιρετική άνεση, κορυφαία ασφάλεια και μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τα στοιχεία της GLA που μας εντυπωσίασαν ήταν ο χαμηλός θόρυβος που προσφέρει, λόγω της κορυφαίας αεροδυναμικής του αμαξώματος και της υψηλής ηχομόνωσης της καμπίνας, αλλά και το απόλυτο αίσθημα ασφάλειας που εξασφάλισε η στιβαρότητα του πλαισίου σε συνδυασμό με την άψογα ρυθμισμένη ανάρτησή της.

Mercedes GLA: Δυναμισμός που ξεχωρίζει

Η Mercedes GLA ξεχωρίζει στην κατηγορία των premium SUV από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις, αφού ο δυναμισμός και η κομψότητα συνδυάζονται με χαρακτηριστική αρμονία στις γραμμές του αμαξώματός της. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής από όπου και αν κοιτάξει κανείς την GLA, κάτι που φαίνεται και στο ποιοτικό εσωτερικό της.

Στην καμπίνα η υψηλή ποιότητα κατασκευής συνδυάζεται με τη λειτουργικότητα και η προσεγμένη σχεδίαση του ταμπλό κερδίζει τις εντυπώσεις. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η εσωτερική ευρυχωρία, με πολύ καλούς χώρους για τέσσερις επιβαίνοντες.

Στον δρόμο η GLA ικανοποιεί τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Προτάσσει την απορροφητικότητα της ανάρτησής της, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τελευταίας να αναδεικνύουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα, προσφέροντας την ανώτερη ποιότητα κύλισης που περιμένει κανείς από ένα SUV με το αστέρι στη μάσκα του.

Πλήρης είναι και η γκάμα των κινητήρων της, αφού η Mercedes την προσφέρει με πέντε διαφορετικές επιλογές βενζινοκίνητων συνόλων (από 122 έως 381 ίππους), αλλά και με δύο μοτέρ πετρελαίου.

Ειδικά στην περίπτωση των diesel, ο 1.500άρης κινητήρας της GLA 180 d με ονομαστική ισχύ 109 ίππων αποτελεί ιδανική επιλογή για την ελληνική αγορά. Όλες οι εκδόσεις της Mercedes GLA είναι προσθιοκίνητες, ενώ διαθέσιμη είναι και η τετρακίνηση 4MATIC προαιρετικά για τη βενζινοκίνητη GLA 250 και στάνταρ στις GLA 220 d και Mercedes-AMG GLA 45.

Επιπλέον, η GLA συνοδεύεται από τα συστήματα ασφαλείας Intelligent Drive της Mercedes, που αναλύουν περίπλοκες καταστάσεις και, χάρη σε αισθητήρες τοποθετημένους περιμετρικά από το όχημα, αναγνωρίζουν πιο αποτελεσματικά τους πιθανούς κινδύνους στην κίνηση, προστατεύοντας στο μέγιστο τους επιβάτες του αυτοκινήτου.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x