Ελάχιστα κράτησαν στη McLaren οι συζητήσεις περί του αγωνιστικού διδύμου, καθώς η Βρετανική ομάδα αποφάσισε να ανανεώσει την συνεργασία της με τους Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις για ένα ακόμα χρόνο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί την δικαίωση αμφότερων για την ικανοποιητικότατη απόδοση τους στο πρώτο στάδιο του πρωταθλήματος.

Μετά το πέρας των πρώτων εννέα αγώνων της σεζόν, ο Ισπανός βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης με 30 βαθμούς. Μάλιστα, προκάλεσε έντονη αίσθηση με την εμφάνιση του στην Αυστρία, όπου κατετάγη όγδοος παρότι ξεκίνησε από την 19η θέση.

Από την άλλη, ο πρωτάρης Βρετανός βρίσκεται στην όγδοη θέση των οδηγών με 22 βαθμούς, δείχνοντας ψήγματα που επιβεβαιώνουν πως αποτελεί το μέλλον του σπορ, μαζί με τους Λεκλέρκ και Φερστάπεν.

Συνολικά, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η MacLaren αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής περιόδου, ούσα στην τέταρτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, πίσω μόνο από την κυριαρχική τριανδρία των Mercedes, Ferrari και Red Bull.

Μένει να φανεί πως θα κινηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ζακ Μπράουν, ενόψει των ραγδαίων αλλαγών στους κανονισμούς που αναμένεται να ισχύσουν από το 2021.

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης