sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φάκελος μεταγραφές: Σε αυτές τις θέσεις ψάχνουν ακόμη παίκτες οι ομάδες του Big-5!

Οι ομάδες του Big-5 έχουν ακόμη αρκετά κενά να καλύψουν, έναν μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και λίγες ημέρες πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Ποιες είναι, όμως, οι θέσεις που αναζητούν παίκτες;

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας απομένει για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ πολύ μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων του Big-5.

Άλλοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το παζλ, άλλοι ψάχνουν κάποιες έξτρα πινελιές, ενώ άλλοι πρέπει να προβούν σε σχεδόν ανοικοδόμηση. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες έχουν κάποια κενά που πρέπει να καλύψουν, λίγες ημέρες πριν αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Φυσικά, δεν αποκλείεται να γίνουν προσθήκες και σε άλλες θέσεις, αν βρεθεί κάποια πολύ καλή ευκαιρία.

Ωστόσο, καλό θα είναι να αναλυθεί η κάθε ομάδα ξεχωριστά. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε αυτές, με βάση τη σειρά κατάταξης του περσινού πρωταθλήματος.

ΑΕΚ

Μετά την κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η «Ένωση» κατάφερε να κάνει πολύ σημαντικές κινήσεις, κρατώντας όλους τους παίκτες της περσινής επιτυχίας, εκτός του Γιώργου Τζαβέλλα. Ανανέωσε το συμβόλαιο του Άμραμπατ και αγόρασε με ποσό-ρεκόρ τον Πινέδα. Πλέον, και μετά την επικείμενη απόκτηση του Ροδόλφο Πισάρο, αναζητά έναν παίκτη στο κέντρο της άμυνας (με τον Νέστορ Αραούχο να είναι στο προσκήνιο), ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλεξανδρόπουλου, δείχνει πως υπάρχει διάθεση να αποκτηθεί ένας παίκτης μεταξύ του «6» και του «8». Πάντως, δεν αποκλείεται να βρεθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και ένας σέντερ φορ ισάξιος του Λιβάι Γκαρσία, κάτι που μπορεί και να εξαρτηθεί και από την πορεία στα προκριματικά του Champions League.

Μεταγραφές: Παίκτες που ψάχνουν οι ομάδες του Big-5

Παναθηναϊκός

Πολύ κοντά στο να σχηματίσει το παζλ της επόμενης σεζόν είναι και το «τριφύλλι». Μετά την απόκτηση των Ζέκα, Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Γεντβάι, φαίνεται πως λείπουν ελάχιστες -ίσως και μία- προσθήκες. Και αυτό γιατί φέρεται πως ψάχνει για ένα ακόμη κεντρικό αμυντικό, για να πλαισιώσει τους υπάρχοντες, ενώ υπήρξε και μία σκέψη για δεξιό μπακ, κάτι που φαίνεται να πηγαίνει πίσω λόγω των καλών εμφανίσεων του Βαγιαννίδη. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, έχει τονιστεί αρκετές φορές από τους ρεπόρτερ της ομάδας, ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, σκέψη για ενίσχυση στην εν λόγω θέσης.

Μεταγραφές: Παίκτες που ψάχνουν οι ομάδες του Big-5

Ολυμπιακός

Μετά από μία πολύ κακή σεζόν για τους «ερυθρόλευκους» και την έλευση των Κορδόν και Μαρτίνεθ, η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ της, για να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή. Βέβαια, για να γίνει αντιληπτό σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση, θα πρέπει να αξιολογηθεί σε ποιες δεν προκύπτει ενδιαφέρον για μεταγραφή. Αρχικά, θα ψάξει σίγουρα για έως και δύο στόπερ, αφού υπάρχουν μόνο οι Μπα, Ντόη και Ρέτσος, ενώ αν φύγει ο Ρέαμπτσουκ θα κινηθεί και για έναν παίκτη στα αριστερά της άμυνας. Παράλληλα, θέλει σίγουρα έναν παίκτη για τη μεσαία γραμμή, έναν εξτρέμ, αλλά και έναν -ίσως και δύο- σέντερ φορ. Αυτά για... αρχή, καθώς όπως είναι λογικό, θα γίνουν αρκετές κινήσεις.

Μεταγραφές: Παίκτες που ψάχνουν οι ομάδες του Big-5

ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» φαίνεται πως θα χρειαστούν ενίσχυση στην επιθετική τους γραμμή, καθώς μετά την απόκτηση του Εκόνγκ, φαίνεται πως θα συνεχίσει με τους υπάρχοντες στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, η έλευση του Σαμάτα κλείνει μία πολύπαθη υπόθεση αναζήτησης για τον βασικό ποδοσφαιριστή για την αιχμή του δόρατος. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μεσαία γραμμή, αρχικά σε έναν αμυντικό μέσο και έναν μεσοεπιθετικό. Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει καταλήξει στους εκλεκτούς. Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ενδεχόμενη επιστροφή του Ντάντας, αν και δεν μοιάζει πιθανό αυτή τη στιγμή.

Μεταγραφές: Παίκτες που ψάχνουν οι ομάδες του Big-5

Άρης

Οι «κίτρινοι» έχουν πραγματοποιήσει αρκετές μεταγραφές μέχρι στιγμής, κάτι προσδίδει ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Ωστόσο, δεν έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα και ενδεχόμενες προσθήκες θα εξαρτηθούν -όπως σε όλες τις ομάδες- και από την πορεία στα προκριματικά του Conference League. Με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Λορέν Μορόν, φαίνεται πως αποκτά ένα όνομα με βαρύ βιογραφικό για την κορυφή της επίθεσης, μιας και είναι ένας παίκτης που τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Πέραν αυτού, οι Θεσσαλονικείς κινούνται και για έναν κεντρικό αμυντικό, προκειμένου να πλαισιώσει τους υπάρχοντες και να αναβαθμίσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Μεταγραφές: Παίκτες που ψάχνουν οι ομάδες του Big-5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x