Stories

Βιθέντε Ιμπόρα: Ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» μπαλαδόρος για τον Ολυμπιακό!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βιθέντε Ιμπόρα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με το sport-fm.gr να σας παρουσιάζει την έως τώρα πορεία του πολύπειρου Ισπανού μέσου!

Για την απόκτηση του πολύπειρου μέσου, Βιθέντε Ιμπόρα, κινείται ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψαν Ισπανικά Μέσα και επιβεβαίωσε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος. Μάλιστα, ο ρεπότερ των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι η μεταγραφή βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τον 35χρονο να αποτελεί επιλογή των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λεβάντε, ο Ιμπόρα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της το 2008, σε ηλικία 19 ετών. Η ομάδα από τη Βαλένθια αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα εκείνη την περίοδο και ήταν αναγκασμένη να αποδεσμεύσει αρκετούς παίκτες της και να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της. Ο Ιμπόρα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και εδραιώθηκε στη βασική της ενδεκάδα, όντας σημαντικό στέλεχος της ομάδας που κατάφερε να φτάσει μέχρι την 6η θέση θέση της La Liga τη σεζόν 2011-12, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ήταν καλοκαίρι του 2013, όταν σε ηλικία 25 ετών μετακόμισε στη Σεβίλλη, η οποία έβγαλε από ταμεία της 4,2 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της, συμφωνώντας μαζί του για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Ο Ιμπόρα δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον σύλλογο της Ανδαλουσίας, όντας το βασικό «εξάρι» της ομάδας και ολοκληρώνοντας την πρώτη του σεζόν με 41 εμφανίσεις! Μάλιστα, κατέκτησε και το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, σηκώνοντας το Europa League!



Από την επόμενη σεζόν και υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι, ο Ιμπόρα πήρε έναν πιο... επιθετικό ρόλο, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση και στον ρόλο του «οχταριού». Με 41 εμφανίσεις ολοκλήρωσε και τη σεζόν 2014-15, μόνο που αυτή τη φορά σκόραρε και 9 τέρματα, δείχνοντας στοιχεία που δεν είχε δείξει έως τότε. Κουβαλούσε με άνεση την μπάλα, συνέδεε σωστά την αμυντική με τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και είχε την ποιότητα να φανεί απειλητικός όταν το παιχνίδι του επέτρεπε να προωθηθεί.

Μετά από τέσσερις σεζόν στις οποίες «μέτρησε» 173 συμμετοχές με τη φανέλα της Σεβίλλης, το καλοκαίρι του 2017 ήρθε η Λέστερ για να τον πείσει να μετακομίσει στην Αγγλία και την Premier League, βγάζοντας από τα ταμεία της για χάρη του 15 εκατ. ευρώ! Η πορεία του στο Νησί ξεκίνησε με τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες και παρότι αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν με τις «αλεπούδες», δεν κατάφερε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μας είχε συνηθίσει όταν αγωνιζόταν στην Ισπανία. Τόσο εκείνος, όσο και η οικογένειά του δεν προσαρμόστηκαν ιδανικά στην Αγγλία και τελικά, τον Ιανουάριο του 2019 η Βιγιαρεάλ του πρόσφερε την ευκαιρία επαναπατρισμού, προσφέροντας στη Λέστερ 10 εκατ. ευρώ και στον ίδιο τον Ιμπόρα συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών.



Στην πρώτη του χρονιά με το «κίτρινο υποβρύχιο» (2019-20) ο Ιμπόρα «μέτρησε» 37 εμφανίσεις (οι περισσότερες ως βασικός), με την ομάδα του να τερματίζει στην 5η θέση της La Liga, όμως στα μέσα της επόμενης σεζόν υπέστη ρήξη χιαστού, η οποία τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για ένα γεμάτο εξάμηνο, μένοντας στις 18 εμφανίσεις, χωρίς κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ. Μετά την επιστροφή από τον σοβαρό του τραυματισμό ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε αισθητά, με τον ίδιο να ζητά να αποχωρήσει, θέλοντας να αγωνίζεται ως βασικός για να επιστρέψει στο καλύτερη δυνατή του κατάσταση.

Ιμπόρα: Ένα μπαρουτοκαπνισμένος μπαλαδόρος για Ολυμπιακό

Τελικά, ήταν η αγαπημένη του Λεβάντε εκείνη που έδωσε τη λύση, καταφέρνοντας να τον κλείσει ως δανεικό το περασμένο καλοκαίρι, παρότι η νέα σεζόν τότε θα την έβρισκε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. 15 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, ο Ιμπόρα επέστρεψε, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και πρωταγωνίστησε. Ωστόσο, η παρουσία του (43 εμφανίσεις) δεν ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει την επιστροφή της στη La Liga η Λεβάντε, αφού τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ηττήθηκε στους τελικούς των playoffs ανόδου από την Αλαβές.

Ιμπόρα: Ένα μπαρουτοκαπνισμένος μπαλαδόρος για Ολυμπιακό

Πλέον, έχοντας επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού δεν επιθυμεί να παραμείνει στη Βιγιαρεάλ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2024. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει βρει στο πρόσωπό του τον μέσο που θα συνδέει ιδανικά την αμυντική με τη μεσαία του γραμμή, με έναν ποδοσφαιριστή που είναι αποδεδειγμένα ικανότατος στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να φτιάξει παιχνίδι. Μένει να δούμε αν θα έρθει τελικά στη χώρα μας για να φορέσει τα ερυθρόλευκα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x