Γενικά

Μετατέθηκε για τις 16 και 17 Ιανουαρίου ο ευρωπαϊκός όμιλος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας

Το γενικό απαγορευτικό για τον κορωνοϊό παρατάθηκε στην Ελλάδα, οι επιδράσεις εξακολουθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μοιραία βρίσκει εμπόδια μία ακόμη διοργάνωση πινγκ πονγκ.

Ο όμιλος, που έχουν αναλάβει να φιλοξενήσουν οι Σάρισες Φλώρινας για την πρώτη φάση του Europe Cup γυναικών 2020-2021, μετατέθηκε για τις 16 και 17 Ιανουαρίου. Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου, όμως η καραντίνα δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους στην ακριτική πόλη.

Η κατάσταση, μάλιστα, είναι, επίσης, κακή σε Ιταλία και Ισπανία, απ’ όπου προέρχονται οι αντίπαλοι του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. στο πρώτο γκρουπ, η Κουάτρο Μόρι Κάλιαρι και η Αλικάντε αντίστοιχα.

Το ελληνικό σωματείο ειδοποίησε έγκαιρα την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος κι εκείνη, αφού επικοινώνησε με τις υπόλοιπες ομάδες και πήρε τη σύμφωνη γνώμη τους, ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο ότι τα ματς μετατίθενται για τις 16-17 Ιανουαρίου. Είναι, άλλωστε, η ημερομηνία, που από καιρό είχε υπολογίσει η διοργανώτρια αρχή σαν εναλλακτική, λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων δεδομένων από τον Covid-19.

Η E.T.T.U. όρισε και τους διαιτητές για το σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου κι όλοι οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν να έχουν βελτιωθεί μέχρι τότε τα πράγματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλα μέρη, που είναι να διεξαχθούν οι συνολικά τέσσερις όμιλοι. Όλες οι ομάδες, πάντως, που είχαν οριστεί «οικοδέσποινες» επιβεβαίωσαν ότι θα φιλοξενήσουν τα γκρουπ τους.

Ανάμεσά τους και η γαλλική Ετιβάλ Κλερφοντέν, η οποία έχει κληρωθεί με τη βελγική Βεντριναμούρ και την ιταλική Νορμπέλο, στην οποία περιμένει πάντα για το ντεμπούτο της η Κατερίνα Τόλιου.

Κι ενώ στο Europe Cup συνεχίζεται η αβεβαιότητα, από την Πέμπτη είναι σε εξέλιξη στο Λιντς της Αυστρίας το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Πραγματοποιείται σε συνθήκες «φούσκας» σε ένα γυμναστήριο και με παρούσες 11 ομάδες. Από την Πέμπτη γίνονται τα τρία γκρουπ και ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά η γερμανική TTC, η τοπική Λιντς και η γαλλική Σεν Κουεντέν ως νικήτριες αυτών. Θα γίνουν και πλέι οφ μεταξύ των δεύτερων των ομίλων, ώστε να συμπληρωθεί η τετράδα με μία ακόμη ομάδα και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με «νοκ άουτ» παιχνίδια στις 8 του μήνα.

Πρέπει να προστεθεί δε, ότι για πρώτη φορά βλέπουμε καινοτομίες με το σύστημα παιχνιδιού και σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετά τις ανακοινώσεις του περασμένου Ιουλίου, όποτε ένα ατομικό ματς φτάνει στο πέμπτο σετ η νίκη θα κρίνεται υπέρ του αθλητή/τριας, που θα φτάνει πρώτος/η στους 6 πόντους! Υπάρχει «ξαφνικός θάνατος» στο 5-5, ενώ στο συγκεκριμένο σετ κάθε παίκτης/τρια θα σερβίρει μόνο μία φορά στη σειρά και όχι δύο.

Στην εναρκτήρια μέρα, για παράδειγμα, το είδαμε αυτό στην αναμέτρηση της Ρουμάνας Ντιακόνου με την Ουγγαρέζα Φζέκας (6-3 το πέμπτο σετ), τη δεύτερη μέρα στο παιχνίδι της Πολκάνοβα από την Αυστρία με τη Ρουμάνα Ντοντεάν (6-5) και το Σάββατο στο ματς της Ουκρανίδας Πεσότσκα με τη Σέρβα Σουργιάν (επίσης, 6-5 με «ξαφνικό θάνατο»).

Επίσης, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων δεν κάνουν οι αθλήτριες αλλαγή πλευρών μετά το τέλος των σετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x