sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Τα στοιχεία που έδειξε στον Παναθηναϊκό και περιμένει πώς και πώς η ΑΕΚ

Το δείγμα είναι μικρό, αλλά και η συζήτηση ήδη υπαρκτή: Ήρθε η ώρα, στο γήπεδο όπου καταξιώθηκε πέρυσι, να παίξει και με τα κιτρινόμαυρα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στη φυσική του θέση;

Το πρόσωπο του αγώνα στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα είναι αναμφίβολα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό εξάμηνο με τα πράσινα κι έχοντας προσφέρει στην κατάκτηση του Κυπέλλου και την ευρωπαϊκή έξοδο, ο Σέρβος θα επιστρέψει πρώτη φορά στη Λεωφόρο ως αντίπαλος.

Πέρα λοιπόν από τον τρόπο που θα υποδεχθεί η εξέδρα, ενδιαφέρον θα έχει και κάτι άλλο.

Το αν ο «Γκάτσι», αγωνιζόμενος σε γνώριμα εδάφη, θα βγάλει τον ποδοσφαιρικό εαυτό που τον έκανε πέρυσι πρωταγωνιστή.

Ή μάλλον αν θα χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο από την ΑΕΚ, ώστε να της προσφέρει τα πολύτιμα στοιχεία που την οδήγησαν το καλοκαίρι στην απόκτησή του.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Το πρόσωπο του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Μπορεί το δείγμα της… 1,5 επίσημης συμμετοχής και κάποιων φιλικών να είναι μικρό (σ.σ. εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπώρησε έχασε το ματς της πρεμιέρας και μπήκε αλλαγή σε αυτό με τον Βόλο) ωστόσο υπάρχει ήδη κουβέντα για τον ρόλο του Σέρβου με τα κιτρινόμαυρα.

Περισσότερο λόγω ανάγκης και λιγότερο λόγω επιλογής, ο Ματίας Αλμέιδα τον έχει τοποθετήσει ως τώρα στα δεξιά.

Ποντάροντας στην προσαρμοστικότητα του, αναζήτησε κάποιον που θα υπηρετήσει αξιοπρεπέστερα από τους Ρότα, Άμραμπατ και Γκαρσία τον ιδιαίτερο ρόλο του μπακ-χαφ στο 3-5-2.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Το πρόσωπο του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ωστόσο είναι εμφανές πως ούτε ο Γκατσίνοβιτς αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή. Όχι τόσο επειδή δεν το παλεύει και δεν ανταποκρίνεται, αλλά κυρίως επειδή… χαραμίζεται.

Επειδή βρίσκεται στο δεξί άκρο, αντί να βρίσκεται στον χώρο του κέντρου που νιώθει ως φυσικό του.

Και κυρίως επειδή θυσιάζονται τα πολύτιμα στοιχεία που αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει, αγωνιζόμενος ως χαφ:

Αδιάκοπο πρέσινγκ. Κλεψίματα και ανάκτηση κατοχής. Συνδυαστικό παιχνίδι (συχνότατα με τη μια). Κίνηση με και χωρίς την μπάλα.

Αλλά και τακτική επάρκεια: Διατήρηση της θέσης, κινήσεις εξαριού ή εξτρέμ (ανάλογα με τη φάση άμυνας ή επίθεσης). Συνεργασίες με τον μπακ που αγωνίζεται από την πλευρά του.

Και πάνω απ’ όλα ένα στοιχείο μη μετρήσιμο, αλλά κομβικό: H δυνατότητα να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος και να ενώνει ιδανικά τις γραμμές.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Το πρόσωπο του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Εύλογα συμπεραίνει κανείς πως όλα αυτά… παραείναι πολλά για να τα στερείται η ΑΕΚ από τον άξονα. Και φυσικά δεν είναι ανόητος ο Αλμέιδα για να μην το γνωρίζει.

Το θέμα είναι από πότε θα (μπορέσει να) επαναφέρει τον Γκατσίνοβιτς στην κανονική του θέση.

Γιατί είναι δεδομένο πως ανάμεσα στα ευεργετήματα που θα προσφέρει η απόκτηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ συμπεριλαμβάνεται η οριστική «απελευθέρωση» του Σέρβου από το άκρο.

Ως τότε όμως και συγκεκριμένα στο σημερινό ντέρμπι παραμένει ερωτηματικό το αν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Οπότε ΚΑΙ στο θέμα του Γκατσίνοβιτς όλα εξαρτώνται από το σχήμα που θα κατεβάσει ο Αργεντινός.

Αν θα είναι δηλαδή το 3-5-2 που δούλευε στην προετοιμασία, το 4-2-3-1 που παρέταξε στο β’ μέρος με Βόλο και σε ολόκληρο το ματς με τον ΠΑΣ ή το 4-3-3 που μοιάζει δεδομένο ότι θα παίξει κάποια στιγμή.

Το ποιο θα επιλέξει λοιπόν ο Αργεντινός θα καθορίσει τη χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς.

Και το αν στο γήπεδο όπου κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του θα γίνει πρώτη φορά πολύτιμος (ή και καθοριστικός) στην εξέλιξη του ντέρμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x