sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπακαμπού-Ελ Αραμπί: Φόρμα ή εξαιρετική παράδοση; Το ντέρμπι «αιωνίων» χωράει μόνο έναν!

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντέρμπι «αιωνίων» απέναντι στον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα για τη θέση του βασικού σέντερ φορ.

Το ερχόμενο Σάββατο (22/02, 20:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα δούμε ένα ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού απ' αυτά που είχαμε συνηθίσει να διεξάγονται τα τελευταία χρόνια. Παιχνίδια χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους στόχους των δύο ομάδων να μην συμπίπτουν και την απόδοση των ποδοσφαιριστών να μην ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές με τη σημασία του αγώνα και τη «δίψα» του κόσμου.

Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής θα είναι από το πρώτο λεπτό διαφορετικό! Οι δύο ομάδες διεκδικούν το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με τους «πράσινους» να βρίσκονται στο +5 από τους «ερυθρόλευκους», τρεις στροφές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα παραπάνω δεδομένα έχουν φέρει σε μια κατάσταση do or die τον Ολυμπιακό. Μια νίκη θα προσφέρει πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς, αφού αρχικά θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους δυο βαθμούς, θα φέρει ψυχολογικό boost, καθώς δεν έχει έρθει ακόμα νίκη σε ντέρμπι και, τέλος, θα μεταφέρει την πίεση στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και στους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Όμως, για να έρθουν οι τρεις βαθμοί της νίκης θα πρέπει ο Μίτσελ να επιλέξει τα σωστά πρόσωπα και μια θέση, που μπορεί να κρίνει την εξέλιξη της αναμέτρησης είναι αυτή του σέντερ φορ. Οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού είναι δύο και ακούν στα ονόματα των Σεντρίκ Μπακαμπού και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον πρώτο να έχει -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ξεκάθαρο προβάδισμα για τη βασική ενδεκάδα. Το sport-fm.gr αναλύει την κατάσταση των δύο επιθετικών, τι έχουν καταφέρει έως τώρα την τρέχουσα σεζόν, με το αρχικό σχήμα να χωράει, στο τέλος, μόνο έναν.

Σεντρίκ Μπακαμπού: Σκοράρει ανελλιπώς, αλλά θα χρειαστεί και στα «μεγάλα» παιχνίδια

Το γκολ που σημείωσε ο Σεντρίκ Μπακαμπού στη νίκη με 3-0 επί της Λαμίας, τον τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στη φετινή Super League, αφού με 11 τέρματα μοιράζεται την πρώτη θέση με τους Λιβάι Γκαρσία και Νίκο Καρέλη. Μάλιστα, έχει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς μετράει 1.238 αγωνιστικά λεπτά, έναντι 1.619 του άσου της ΑΕΚ και 1.402 του Έλληνα φορ του Παναιτωλικού.

Βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ το τελευταίο διάστημα, αφού έχει βρει «δίχτυα» τέσσερις φορές στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ βοηθάει αισθητά και με τα τρεξίματα του, με τον Μίτσελ να τον επιβραβεύει δίνοντάς του φανέλα βασικού.



Γενικότερα, ο 32χρονος φορ διανύει την καλύτερη του αγωνιστική περίοδο τα τελευταία χρόνια, αφού έχει ήδη περισσότερες συμμετοχές και γκολ σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα χρόνια. Φέτος έχει 11 γκολ σε 19 συμμετοχές, ενώ πέρυσι 4 σε 21 παιχνίδια και πρόπερσι 5 τέρματα σε 13 παιχνίδια. Φαίνεται, ότι η χειμερινή προετοιμασία στην Ισπανία του έκανε καλό, αφού αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο και δεν είχε φτάσει στα στάνταρ ετοιμότητας που επιθυμούσε, με την προετοιμασία να τον βοηθάει να προσαρμοστεί πλήρως και στο κλίμα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, το «μελανό» σημείο που μπορεί κάποιος να αναφέρει για τον Μπακαμπού είναι η αφλογιστία του στα ντέρμπι. Εκεί που η μπάλα… καίει, ο Κονγκολέζος δεν έχει καταφέρει να φανεί απειλητικός, καθώς δεν έχει σκοράρει σε κανένα ντέρμπι έως τώρα. Αγωνίστηκε σε δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, δύο με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε ένα με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και σε τέσσερα απέναντι στον Άρη και δεν κατάφερε να σκοράρει. Δεδομένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ανάγκη τα γκολ του Μπακαμπού, σε ένα παιχνίδι όπου οι φάσεις δεν θα είναι άπλετες και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερες για να φτάσουν στη νίκη.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Δεν είναι ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει το know how

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η φετινή απόδοση του Γιούσεφ Ελ Αραμπί δεν μοιάζει με εκείνη των προηγούμενων ετών. Λογικό από ένα μέρος, αφού βαδίζει στο 36ο έτος της ηλικίας του και τα επίπεδα εκρηκτικότητάς του δεν θα μπορούσαν να είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο μετράει 36 συμμετοχές εκ των οποίων οι 13 ως βασικός, με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Οι αριθμοί του μπορεί να μην είναι αρνητικοί, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους των πρώτων ετών του στην ομάδα του Πειραιά.

Φέτος, δεν έχει σκοράρει απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μετράει, όμως, την ασίστ στο γκολ του Πεπ Μπιέλ στη Λεωφόρο για την ισοπαλία των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο (1-1). Ωστόσο, η παράδοση που έχει χτίσει στα «μεγάλα» παιχνίδια είναι άξια αναφοράς και την κουβαλάει σε κάθε ντέρμπι του Ολυμπιακού. Συνολικά, απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Άρη αριθμεί 22 γκολ, ενώ απέναντι στον προσεχή αντίπαλο του, έχει βρει «δίχτυα» πέντε φορές, ενώ έχει και τρεις ασίστ.



Δεδομένα, προβάδισμα για το βασικό σχήμα έχει ο Σεντρίκ Μπακαμπού λόγω και της κατάστασης, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν χωράει αμφιβολία ότι σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις όλα μπορούν να συμβούν και η εμπειρία παικτών, όπως ο Ελ Αραμπί, μπορεί να αποδειχθεί κομβική στην έκβαση του ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x