sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Μπουκέ έκανε έξαλλους Κελαϊφί, Εμπαπέ, Φαν Μπάστεν - Στη Λιόν δεν θέλουν να τον βλέπουν!

Ο Ρούντι Μπουκέ, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο Σλάβια-Παναθηναϊκός, έχει τραβήξει (αρνητικά) αρκετές φορές τα βλέμματα με αποφάσεις του.

Ο Ρούντι Μπουκέ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο Σλάβια-Παναθηναϊκός, αφού άλλαξε όλο το παιχνίδι και τη ροή του με την σκανδαλώδη απόφαση να αποβάλει τον Παλάσιος για θέατρο που είδε μόνο ο ίδιος.

Αυτή η τραγική απόφαση έφερε τα έντονα παράπονα των «πράσινων» μέσω των social media, με την ΠΑΕ να χαρακτηρίζει τη διαιτησία επιπέδου τοπικού πρωταθλήματος και να κάνει λόγο για «ντροπή» και ανεκδιήγητη απόφαση.

Ωστόσο, ο Ρούντι Μπουκέ που συχνά-πυκνά επιλέγεται να διευθύνει ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει προκαλέσει διάφορες αρνητικές αντιδράσεις. Ακόμη και από ανθρώπους όπως ο πρόεδρος της Παρί Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αλλά και από τον σούπερ σταρ των Παριζιάνων, Κιλιάν Εμπαπέ. Ακόμα και το πρώην αφεντικό της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, και οι οπαδοί της δεν θέλουν να σφυρίζει παιχνίδια της «Ολιμπίκ» ο Μπουκέ, δείγμα του ότι κάτι δεν κάνει, μάλλον, τόσο καλά. Όπως και τον σπουδαίο Μάρκο Φαν Μπάστεν

Αλ Κελαϊφί: «Ευχαριστούμε κύριε που σκότωσες το ματς»



Τον Μάιο του 2017 ο Μπουκέ είχε βγάλει τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί από τα ρούχα του. Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν πιάστηκε στην κάμερα να… κράζει τον Γάλλο ρέφερι, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Ευχαριστούμε κύριε που σκότωσες το ματς. Μπράβο, μπράβο».



Μετά το τέλος του ματς, ο Κελαϊφί μίλησε και στα κανάλια και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη Ligue 1, πρέπει να βελτιώσουμε και τη διαιτησία γιατί πραγματικά είναι ένας εφιάλτης».

Στο εν λόγω ματς όπου η Παρί ηττήθηκε με 3-1 από τη Νις, ο Μπουκέ είχε αρνηθεί ένα πέναλτι στον Ντράξλερ. Την ίδια ώρα, οι Τιάγκο Μότα και Άνχελ Ντι Μαρία είχαν αποβληθεί και τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές, με τον Κελαϊφί να γλιτώνει την τιμωρία για τα όσα είπε.

Εμπαπέ: «Γιατί οι διαιτητές δεν τιμωρούνται όπως οι ποδοσφαιριστές;»



Ο Κιλιάν Εμπαπέ λίγους μήνες αργότερα αναφέρθηκε και αυτός στον Ρούντι Μπουκέ, αφού θεώρησε πως έβαλε το χεράκι του για να μείνει η Παρί Σεν Ζερμέν στο 2-2 με την Μαρσέιγ. Μάλιστα, τα γαλλικά Μέσα υποστήριζαν πως είχε αρνηθεί ένα πέναλτι στον Εμπαπέ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Γάλλο σούπερ σταρ.



«Σήμερα, αυτός ο κύριος Μπουκέ δεν ήταν στο ύψος του. Ίσως κι εμείς, έχω την αξία να το αναγνωρίζω. Οι διαιτητές νιώθουν ότι είναι ανώτεροι από εμάς και αυτό είναι πρόβλημα. Στους ποδοσφαιριστές επιβάλλονται κυρώσεις, αλλά γιατί οι διαιτητές να μην τιμωρούνται;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ουνάι Έμερι, τότε προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν: «Σε 90 λεπτά υπήρξαν περισσότερες στιγμές με ενέργειες που σταμάτησαν από τον διαιτητή, με φάουλ και με έλλειψη ρυθμού, παρά τα όσα είδαμε μέσα στο γήπεδο. Μετά το 2-1 ήταν δύσκολο. Μετά την αποβολή, ακόμα περισσότερο»…

Ο Μπουκέ είχε κάνει έξαλλο και τον Φαν Μπάστεν: «Δεν καταλαβαίνει τίποτα»



Ο σπουδαίος Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε… βγει από τα ρούχα του μετά από μια ήττα του Άγιαξ από τη Χετάφε με 2-0 σκορ. Οι Ισπανοί με το κλασικό σκληρό τους παιχνίδι δεν επέτρεψαν στον Αίαντα να παίξει ποδόσφαιρο, με τον διαιτητή να το επιτρέπει. Μάλιστα, από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να σφυρίζει συχνά, εκνευρίζοντας τους Ολλανδούς αλλά έπεσε και στην… παγίδα των αρκετών καθυστερήσεων για τυχόν τραυματισμούς των παικτών της Χετάφε.



«Ήταν απίστευτα εκνευριστικό. Στο τέλος το παιχνίδι δεν παίζεται και πάλι… Κάθε φορά που σφυρίζει, δίνει το πλεονέκτημα στους αντιπάλους και εκνευρίζει εσένα. Αυτός ο διαιτητής δεν καταλάβαινε τίποτα. Οι παίκτες έκαναν κόλπα, έπεφταν συνεχώς κάτω, ήταν κωμωδία. Είναι απίστευτο ότι παίχτηκε 42 από τα 90 λεπτά ποδόσφαιρο. Αυτό είναι οπισθοδρομικό. Συνέχιζε και συνέχιζε την κωμωδία… Αυτός ο διαιτητής είναι απίστευτος. Πρέπει να δοθούν τα χρήματα πίσω στον κόσμο», ανέφερε.

Το… «παίζουμε ξανά, αλλά τελικά δεν θα παίξουμε» στο Λιόν-Μαρσέιγ



Η περασμένη σεζόν στη Ligue 1 δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού είδαμε αρκετές φορές θλιβερά επεισόδια στα γαλλικά γήπεδα. Ένα από τα ματς που απασχόλησε έντονα, ήταν αυτό της Λιόν με τη Μαρσέιγ, με τον Μπουκέ να είναι ο διαιτητής.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Παγέ δέχτηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος τραυματισμένος. Ο Μπουκέ διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους ανθρώπους της Μαρσέιγ να είναι έξαλλοι. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Μασσαλών, Πάμπλο Λονγκόρια, αλλά και ορισμένοι ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια του διαιτητή να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συνέβησαν όπως και γιατί δεν πήγε να δει σε τι κατάσταση είναι ο Παγέ. Κάτι που έκανε μετά από αρκετή ώρα.



Στη συνέχεια, ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, φρόντισε να επισκεφτεί τα αποδυτήρια του διαιτητή, ενώ και ο δήμαρχος του Λιόν τον πήρε τηλέφωνο. Σύμφωνα με τους Γάλλους αλλά και με τα όσα υποστήριξε μετά το ματς ο Μπουκέ, δέχτηκε έντονες πιέσεις να συνεχίσει τον αγώνα. Κάτι που ανακοίνωσε στους ανθρώπους του γηπέδου, αυτό ακούστηκε και στα μεγάφωνα μία ώρα μετά τη διακοπή, με τους παίκτες της Λιόν να μπαίνουν στο χορτάρι για ζέσταμα. Αυτό δεν έγινε από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παίξουν. Ένα τεράστιο μπάχαλο είχε δημιουργηθεί, αφού κανείς δεν ήξερε τη μοίρα του αγώνα και τι θα συμβεί.

«Ναι, το μπουκάλι που πετάχτηκε στον Ντιμίτρι δημιούργησε μια ανησυχητική κατάσταση. Ωστόσο, το προσωπικό ασφαλείας αντέδρασε άμεσα και συνέλαβε τον άνδρα. Πιστεύαμε ότι ο αγώνας θα μπορούσε να συνεχιστεί και ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα», είχε πει ο Ολάς στο «RMC Sport» και συνέχισε: «Όταν ο διαιτητής επέστρεψε για να ανακοινώσει την απόφαση στους παίκτες, υπήρξε μια βίαιη αντίδραση από τη Μαρσέιγ, η οποία δεν κατάλαβε την απόφαση και ζήτησε από τον διαιτητή να συναντηθεί με τον Ντιμίτρι. Τότε ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και γι' αυτό άργησε τόσο πολύ».



Για τα όσα είχαν συμβεί, εκείνη την ώρα είχε πάρει θέση και η «LFP», η ομοσπονδία της Γαλλίας, αδειάζοντας ουσιαστικά τον Ρούντι Μπουκέ: «Η διοργανώτρια αρχή λυπάται για την απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αυτά τα σοβαρά και επαναλαμβανόμενα περιστατικά βλάπτουν την εικόνα του πρωταθλήματος τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτά τα πολύ σοβαρά περιστατικά, θα συνεδριάσει άμεσα αύριο η πειθαρχικά επιτροπή».

Από εκείνο το ματς και έπειτα, για το οποίο υπάρχουν αρκετοί σε δημοσιεύματά τους που αναφέρουν πως υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Ολάς και Μπουκέ, οι άνθρωποι της Λιόν αλλά και οι οπαδοί θεωρούν… μαύρο πρόβατο τον διαιτητή. Δεν θέλουν να τον βλέπουν στα παιχνίδια τους, θεωρώντας πως έχει σοβαρό πρόβλημα μαζί τους…

Όταν πήγε να… βοηθήσει τη Λιθουανία να «σοκάρει» την Αγγλία



Το 2017 ο Μπουκέ είχε άλλη μια άσχημη στιγμή, αφού στο παιχνίδι της Αγγλίας με τη Λιθουανία ούτε αυτός, ούτε ο βοηθός του κατάφεραν να πάρουν «χαμπάρι» ένα εξόφθαλμο οφσάιντ και αν δεν ήταν ο Στόουνς να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, τότε οι Λιθουανοί θα είχαν φέρει το ματς στα ίσα (1-1)…

Η «Sun» είχε αναφερθεί ακόμη και στον τίτλο στον Ρούντι Μπουκέ και στη διαιτησία του…





Στο 1:15 χάνει μαζί με τη βοηθό του μια εξόφθαλμη φάση οφσάιντ που θα μπορούσε να στοιχίσει στην Αγγλία:



Και ο ΠΑΟΚ είχε παράπονα από τον Μπουκέ στο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League με αντίπαλο τη Σπάρτακ Μόσχας τον Αύγουστο του 2018.



Η… αρχή του κακού με το «ξύλο» στο Αζαξιό-Ρεν



Το 2012, Αζαξιό και Ρεν κοντραρίστηκαν για το γαλλικό πρωτάθλημα και ο Ρούντι Μπουκέ έχασε τελείως τον έλεγχο. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, διαμάχες και «ξύλο» κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον Γάλλο ρέφερι να χάνει τον έλεγχο και να αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά τους. H διαιτησία του μάλιστα έκανε τους οπαδούς της Αζαξιό να προσπαθήσουν να μπουκάρουν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για τουλάχιστον δέκα λεπτό.




Ajaccio 2 x 4 Stade Rennais from Rennes Brasil on Vimeo.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x