Νέα μοντέλα

Νέα διάκριση για το Peugeot e-208

Είτε αμιγώς ηλεκτρικό είτε στις εκδόσεις βενζίνης ή πετρελαίου, το 208 δεν κάνει κανένα συμβιβασμό σε πρακτικότητα, άνεση, επιδόσεις.

Το ολοκαίνουργιο Peugeot e-208 Allure αναδείχθηκε Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς στα βραβεία «What Car?» υπερισχύοντας πολλών αντιπάλων, μεταξύ των οποίων το Honda e και το Renault Zoe.

Η πρώτη γενιά του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτρικού Peugeot e-208 συνεχίζει να βραβεύεται διαρκώς και κατακτά έναν ακόμη τίτλο, αυτόν του Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς από τον ετήσιο θεσμό βραβείων «What Car?», που έχει μακρά ιστορία στην Αγγλία, ξεκινώντας από το 1978.

Στην αρχή της τρέχουσας χρονιάς το 208 άνοιξε τον δρόμο των διακρίσεων με τον πολυπόθητο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020.

Η κριτική επιτροπή του «What Car?» εντυπωσιάστηκε από τη μοναδική φιλοσοφία της Peugeot, «Διαλέξτε το Peugeot σας, διαλέξτε τον κινητήρα που απευθύνεται στις ανάγκες σας», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να επιλέξουν μεταξύ του αμιγώς ηλεκτρικού e-208 ή των εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε πρακτικότητα, άνεση ή επιδόσεις.

Το εσωτερικό του νέου 208 Allure συγκέντρωσε επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του «What Car?», η οποία επαίνεσε τον τελευταίας γενιάς, τρισδιάστατο πίνακα οργάνων –μέρος του i-Cockpit– τόσο για την εμφάνιση όσο και για την τεχνολογία του και την ασφάλεια που προσφέρει στον οδηγό. Η ευέλικτη ανάρτηση και η πραγματική αυτονομία του συγκέντρωσαν επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία.

Ο κινητήρας
Το Peugeot e-208 διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 50 kWh, με ιπποδύναμη 136 hp, ο οποίος διανύει πάνω από 217 μίλια (340 χλμ.) με μία μόνο φόρτιση. Μάλιστα, υποστηρίζει ταχεία φόρτιση πάνω από 100 kW, φθάνοντας το 80% της πλήρους φόρτισης μέσα σε 30 λεπτά.
Παράλληλα, το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 στις 2 Μαρτίου στη Γενεύη, από μια επιτροπή 60 Ευρωπαίων δημοσιογράφων αυτοκινήτου διεθνούς κύρους. Η κριτική επιτροπή έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην πλούσια γκάμα κινητήρων του 208, δηλώνοντας: «Το Peugeot 208 προσφέρει τη δύναμη της επιλογής, καθώς διατίθεται με ηλεκτρικό κινητήρα και με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου».

Η επιτροπή αναφέρθηκε επίσης στο τολμηρό design και στην πρωτοποριακή τεχνολογία του νέου Peugeot 208, το οποίο, όντας ήδη μπεστ σέλερ, αποτελεί το πρώτο Peugeot της συγκεκριμένης κατηγορίας (B Segment) που κατακτά τον πολυπόθητο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Βέβαια, το Peugeot 208 είναι το 6ο συνολικά αυτοκίνητο της γαλλικής μάρκας που κατακτά αυτό τον τίτλο.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x