Κώστας Νικολακόπουλος

5 γκολ και 3 δοκάρια ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ! Φτάνουν; Να τα αφήσω;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το χθεσινό ντέρμπι και τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού.

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαιξε και το δεύτερο του ντέρμπι κόντρα στις ομάδες που διεκδικούν μαζί του το πρωτάθλημα τα πέντε τελευταία χρόνια. Χθες πήγε στο ΟΑΚΑ και τις προάλλες υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

• Τα αποτελέσματα ήταν δύο νίκες και δη ίσως ακόμη πιο εμφατικές και πειστικές από τα τελικά σκορ, 2-1 και 3-2. Να υπενθυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ έχανε με δυο γκολ διαφορά (0-2) και μείωσε στο 80ο λεπτό κι ότι η ΑΕΚ επίσης έχανε με δύο γκολ διαφορά (1-3) και μείωσε στο 79ο λεπτό…Να θυμίσω δε ότι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιξε με...μηδέν οπαδούς (κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας) και χθες στο ΟΑΚΑ έπαιξε με 40.000 οπαδούς της ΑΕΚ απέναντι του…

• Ποια ήταν η σούμα στα δύο ντέρμπι; Πρώτον, πέντε γκολ, δύο από τον Ελ Αραμπί, δύο από τον Αγκιμπού Καμαρά κι ένα από τον Μασούρα. Και δεύτερον τρία δοκάρια, με τον Ελ Αραμπί και τον Αγκιμπού με τον ΠΑΟΚ και τον Μαντί Καμαρά με την ΑΕΚ. Πέντε γκολ και τρία δοκάρια σε δύο ντέρμπι με τους άμεσους αντιπάλους του! Αυτό που λέμε, «φτάνουν; Να τα αφήσω;»!

• Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρο ότι πήγε στο ΟΑΚΑ για να κάνει διπλό κι όχι απλά για να προστατεύσει το +3 που είχε από την ΑΕΚ. Και μία ισοπαλία θεωρητικά δεν θα του έπεφτε άσχημη, αφού θα κρατούσε το +3 και το +4 από τον ΠΑΟΚ θα γίνονταν +5. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, ωστόσο, πήγε κι έπαιξε σαν πρωταθλητής, από πλευράς μετάλλου. Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Πρωτίστως, βεβαίως, με το τόσο γρήγορο γκολ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό! Αλλά και με τον τρόπο που πήγαιναν οι παίκτες του πάνω στην μπάλα. Το πώς ο Ρέαμπτσιουκ πήγε και πήρε σε μία στιγμή την μπάλα από τον Τσούμπερ, λες και του πήρε και το…πορτοφόλι!

5 γκολ και 3 δοκάρια ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!

• Η νοοτροπία νίκης του Ολυμπιακού φάνηκε πάνω απ΄ όλα όταν ισοφαρίστηκε από το γκολ του Αραούχο στο 15’. Υποτίθεται ότι σε μία τέτοια στιγμή, εσύ χάνεις την ψυχολογία του ντέρμπι, βλέποντας ότι χάνεις και το προβάδισμα στο σκορ και δη με τέτοιο φτηνό τρόπο, με τον γκολκίπερ σου να κάνει έξοδο…Μεσολογγίου!

• Κι όμως, βάλτε στο μυαλό σας τι επακολούθησε μετά το 1-1, από το οποίο θεωρητικά πήρε πάνω της η ΑΕΚ.

Σουτ του Ονιεκουρού στο 17’ (μπλοκαρίστηκε) και αμέσως νέο σουτ του Καμαρά (άστοχο).
Σουτ του Λαλά στο 23’, σε δουλεμένη από την προπόνηση εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με μεγάλη δυσκολία.
Γκολ του Ελ Αραμπί στο 34’, από την πανέξυπνη ασίστ του Λαλά, με τον Αραμπί πρώτα να βγάζει εκτός αγώνα με την παμπόνηρη κίνηση του τον Βράνιες και μετά να αποφεύγει δεξιοτεχνικά τον Μισλέν για το γκολ.
Στο ίδιο διάστημα, στα 19 λεπτά από το 1-1 έως το 2-1, η ΑΕΚ είχε μόνο υπέρ της στατικές φάσεις. Κι από αυτές απλά είχε μία άστοχη κεφαλιά του Σιμάνσκι κι ένα άστοχο φάουλ του Τσούμπερ…

5 γκολ και 3 δοκάρια ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!

• Ο Ολυμπιακός δέχθηκε πιο μεγάλη πίεση στα πρώτα 20 λεπτά του β΄ ημιχρόνου, με την παρουσία και του Άμραμπατ, αλλά πρωτίστως γιατί η ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της δεν γινόταν παρά να αντιδράσει, από την στιγμή που έχανε. Αλλά ακόμη και σε εκείνο το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν μαζική άμυνα-έβγαιναν μπροστά κι ενοχλούσαν. Μία με το σουτ φαρμάκι του Μασούρα που έβγαλε ο Στάνκοβιτς και δεύτερη με το άστοχο σουτ του Εμβιλά.

• Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός πιέζονταν, ο Μαρτίνς το είδε και την έκανε κι αυτός την κίνηση του αμέσως μετά την επέμβαση του Βατσλίκ στο σουτ του Άμραμπατ, από την γρήγορη κι έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, με τον Μασούρα να φωνάζει στους συμπαίκτες του να μαρκάρουν τον Άμραμπατ βλέποντας τον μόνο, κανείς να μην πηγαίνει. Τελικά, αφού είδε και αποείδε πήγε ο ίδιος ο Μασούρας, αλλά έφαγε ήττα από τον αντίπαλο του, που τον απέφυγε και σούταρε καλά.

• Η κίνηση του Πέδρο ήταν η είσοδος του Μπουχαλάκη στο 67’, για να πλαισιώσει τον Εμβιλά στον κεντρικό άξονα και να ελευθερώσει λίγο, περνώντας κάπως πιο μπροστά τον Μαντί Καμαρά, που κι αυτός είχε αρκετά τρεξίματα χθες. Παράλληλα, ο Αγκιμπού πέρασε από δεκάρι σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κι ο Μασούρας από δεξί σε αριστερό εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να κάνει το 3-1 μόλις τρία λεπτά μετά τις αλλαγές του, στο 70ο λεπτό, αλλά περισσότερο φάνηκε η επίδραση των αλλαγών του στη συνέχεια.

Πρώτον στη φάση του 72’, όπου ο Αγκιμπού από θέση μέσα δεξιά πέρασε φοβερή κάθετη στον Αραμπί κι αυτός με τη σειρά του γύρισε στον Καμαρά, που από θέση Νο 10 σούταρε στο δοκάρι.

Και δεύτερον στη φάση του 82, όπου πάλι ο Αγκιμπού από θέση έξω δεξιά έβγαλε σε θέση για γκολ τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι από αριστερά, αλλά εκείνος αστόχησε.

5 γκολ και 3 δοκάρια ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!

• Το ματς φαινόταν ότι πήγαινε…φουλ για σκορ 1-4 και θα είχαμε μνήμες του περσινού 1-5, αλλά ο Μασούρας φανερά κουρασμένος έκανε το λάθος στο 79’ και ξανάβαλε την ΑΕΚ στο παιχνίδι από πουθενά, με τον Αραμπί στη φάση του 3-1 να περνάει τον γκολκίπερ και να βάζει και μέσα στα δίκτυα τον Βράνιες και τον Μισλέν! Κάπως έτσι, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μαρτίνς έκανε άλλες τρεις κινήσεις, περισσότερο για να προφυλάξει πλέον τη νίκη. Έβγαλε το Μασούρα που έδειξε ότι πια δεν είχε καθαρό μυαλό και στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε αμέσως μετά το 2-3 και πέρασε όχι τον Ροντρίγκες, αλλά τον Ρόνι Λόπες, γιατί ήθελε κάποιον να κρατήσει λίγο παραπάνω την μπάλα, ενώ πέρασε και τον Τικίνιο αντί του Αραμπί για «κι άλλα φρέσκα πόδια» μπροστά. Η δική μου άποψη είναι ότι τον Αραμπί όσο το σκορ είναι εύθραυστο δεν τον αλλάζεις ΠΟΤΕ, αλλά ο Τικίνιο πράγματι βοήθησε κι αυτός στο λίγο που έπαιξε. Κι ο Μαρτίνς έβαλε και τον Μπα σαν τρίτο στόπερ αντί του Μαντί, για να αντιμετωπίσει τις βαθιές μπαλιές της ΑΕΚ στο φινάλε.

• Μία καλή διαχείριση του παιχνιδιού κι από τους παίκτες κι από τον προπονητή του Ολυμπιακού, που και αήττητοι συνεχίζουν και πήραν μία καλή διαφορά στην κορυφή, στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος, αμέσως δηλαδή μετά το πρώτο τέταρτο της σεζόν.

• Τώρα, για τα περί…πέναλτι Μασούρα στον Βράνιες που κλότσησε το ένα του πόδι με το άλλο, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση ούτε ως αστείο, ως ανέκδοτο μόνο, κι αυτό ίσως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x