Κώστας Νικολακόπουλος

O φετινός Ολυμπιακός είναι αν μη τι άλλο πολεμιστής…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα 15 παιχνίδια τα οποία στράβωσαν στον Ολυμπιακό, όμως αυτός βρήκε την άκρη και τα ίσιωσε!

• Αν για κάτι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον φετινό Ολυμπιακό, είναι για έλλειψη διάθεσης να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια του-οι ελάχιστες εξαιρέσεις είναι προς επιβεβαίωση του κανόνα.

• Είναι πολεμιστής ο φετινός Ολυμπιακός, υπό την έννοια ότι δίνει μάχες μέσα στα παιχνίδια όταν του στραβώνουν. Γιατί πολλές φορές φέτος του έχουν στραβώσει παιχνίδια. Ίσως δε τις πιο πολλές νίκες του τις πήρε αφού έφτυσε αίμα, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό.

• Τρεις φορές ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει (0-1), αλλά σήκωσε κεφάλι και γλίτωσε την ήττα: κέρδισε τον ΟΦΗ 3-1 μέσα στο Ηράκλειο, ενώ έφερε ισοπαλίες (1-1) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη Λούντογκορετς στο Καραϊσκάκη, ισοφαρίζοντας μάλιστα τους Βούλγαρους με γκολ στο 87’.

• Άλλες τρεις φορές ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά για να κερδίσει: στο Καραϊσκάκη 1-0 τόσο τη Φενέρμπαχτσε στο 90’, όσο και την ΑΕΚ στο 84’, αλλά και στο Βόλο, επίσης 1-0, με γκολ στο 81’.

• Υπάρχουν δε εφτά παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός προηγούνταν στο σκορ (1-1), ισοφαρίστηκε (σε 1-1), αλλά μπόρεσε και τα ξαναγύρισε υπέρ του παίρνοντας τελικά τη νίκη: εντός έδρας 2-1 την Άντβερπ (και δη με γκολ στο 87’), 2-1 τον Άρη (με γκολ στο 85’), 2-1 τον Βόλο (με γκολ στο 91’) και 3-1 τον Παναιτωλικό (με γκολ στο 90’+2’ και στο 115’ της παράτασης)…Κι εκτός έδρας 3-2 την ΑΕΚ, 2-1 τον ΠΑΣ (και δη με γκολ στο 84΄) και 2-1 τον Παναιτωλικό.

O φετινός Ολυμπιακός είναι αν μη τι άλλο πολεμιστής…

• Και υπάρχουν κι άλλα δύο παιχνίδια στα οποία ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε, ισοφαρίστηκε και στο τέλος έφερε και στα δύο ισοπαλίες, αν και στο ένα βρέθηκε και να χάνει: εκτός έδρας και τα δύο, με τη Λούντογκορετς 2-2 και με την Σλόβαν επίσης 2-2.

• Μιλάμε για 15 παιχνίδια που στράβωσαν στον Ολυμπιακό κι όμως με τον ένα η, με τον άλλο τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν και πήραν τη νίκη (11 φορές) η, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (τέσσερις) το αποτέλεσμα (ισοπαλία) που ήθελαν και που μόνο στα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας δεν τους βοήθησαν, λόγω της αδυναμίας τους να προκριθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

• Και δεν είναι λίγα αυτά τα 15 παιχνίδια που δεν πήγαν όπως τα ήθελε ο Ολυμπιακός, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να τα διαχειριστεί. Είναι ακριβώς το ένα τρίτο των φετινών συνολικά αγώνων του (45). Και δείχνουν ότι ναι μεν δεν βγάζει καλό θέαμα η ομάδα του Μαρτίνς, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μέταλλο. Κι αν προσέξατε, από αυτά τα 15 παιχνίδια, στα εφτά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και στο ένα την ισοπαλία με γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά.

• Είναι αυτός που λέμε, πολύ σκληρός για να πεθάνει. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί και το όπλο του στο φινάλε της σεζόν. Εάν φυσικά ο Μαρτίνς κι όλοι στο Ρέντη διατηρήσουν στην ομάδα το ίδιο μαχητικό πνεύμα και δεν δούμε εικόνα του Ολυμπιακού όπως τις προάλλες στο Χαριλάου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x