Κώστας Νικολακόπουλος

Αφελής όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί το πρωτάθλημα ακόμη παίζεται!

• Χωρίς πολλά πολλά στον πρόλογο: όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα η, αλλιώς, ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει η, ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται η, όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, είναι μίνιμουμ αφελής.

• Σκεφθείτε τρία απλά πράγματα, πλέον του προφανούς, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ μέσα από διαδικασία οκτώ νικών και μίας ισοπαλίας (κι αυτή με τον Ολυμπιακό) στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές, μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή κατά τέσσερις βαθμούς, δηλαδή στους εννιά, ενώ ήταν στους 13. Ένας ΠΑΟΚ που γενικά στα 13 τελευταία παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις έχει 11 νίκες και δύο ισοπαλίες (η άλλη το 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, όπου και πέρασε). Ένας ΠΑΟΚ που, παρεμπιπτόντως, έχει κερδίσει 14 (!!!) πέναλτι μέχρι τώρα, έναντι...έξι του Ολυμπιακού!

• Τρία πράγματα...

• Πρώτον. Καλείται σε απολογία ο Τζαβέλας για υβριστική συμπεριφορά στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, με τόσο νωπό το τραγικό συμβάν με τον αδικοχαμένο Άλκη, και εν τέλει ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας τον αθωώνει! Και παίζει κανονικά αύριο με τον…Ολυμπιακό. Αντίθετα, καλείται σε απολογία για χειρονομία ο Ματίγια του Άρη και τιμωρείται, μετά από 15 ημέρες από το παράπτωμα του..., με συνέπεια να μην παίξει εναντίον του…ΠΑΟΚ.

• Δεύτερον. Παίζει ο Ολυμπιακός, αμέσως μετά την Αταλάντα, για το πρωτάθλημα-Πέμπτη βράδυ στο Μπέργκαμο και Κυριακή (απόγευμα, ούτε καν βράδυ!) στο Βόλο. Ο Βόλος επιλέγει οι τιμωρημένοι λόγω καρτών βασικοί του παίκτες Φεράρι και Μπαριέντος να εκτίσουν την ποινή τους σε άλλα παιχνίδια κι όχι σε αυτό με τον Ολυμπιακό. Παίζει ο ΠΑΟΚ, αντιθέτως, αύριο με τον Ατρόμητο στην Τούμπα κι ο Ατρόμητος έχει τιμωρημένο λόγω καρτών τον καλύτερο του παίκτη, τον Κουλούρη, και δηλώνει να εκτίσει την ποινή του ακριβώς σε αυτό το παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ, και όχι σε κάποιο από τα τρία άλλα που είχε τη δυνατότητα.

• Τρίτον. Έχει βγει δημοσίως ο Κλάτενμπεργκ κι έχει πει ότι το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, στα μέσα του β΄ ημιχρόνου, στο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα, ήρθε με ένα πέναλτι ανύπαρκτο. Ποια είναι η στάση του αρχιδιαιτητή έναντι στον ρέφερι του συγκεκριμένου αγώνα Φωτιά και στον VAR Τζοβάρα; Τους άφησε εκτός ορισμών μόλις τρεις αγωνιστικές και εδώ και δύο αγωνιστικές τους έχει επαναφέρει ορίζοντας τους (ως 4ους).

• Αρκούν αυτά για να καταλάβει ο καθένας τι πραγματικά παίζει και γιατί το πρωτάθλημα όχι απλά παίζεται, αλλά…παραπαίζεται;

• Δεν λέει κανένας ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τον πρώτο λόγο, με το προβάδισμα των εννέα βαθμών. Ωστόσο, με 15 ακόμη αγωνιστικές, εκ των οποίων οι περισσότερες με ντέρμπι (βλέπε τις 10 στα πλέι οφς), αλλά και με τον Ολυμπιακό να έχει δύο παιχνίδια στην Ευρώπη με την Αταλάντα, ενώ τον ΠΑΟΚ απέναντι στη σαφώς πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας Μίντιλαντ, πολλά μπορεί να συμβούν, αν ο Ολυμπιακός δεν έχει τα μάτια του δεκατέσσερα.



• Και υπάρχουν και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για το ποιος θα πάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που κ ιαυτά μπορεί να επηρεάσουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x