Κώστας Νικολακόπουλος

Αγκιμπού: Άγουρος, αλλά μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό, ειδικά αν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον τόσο άγουρο, αλλά…φοβερό και τρομερό Αγκιμπού Καμαρά.

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αγκιμπού Καμαρά είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό-αν μάλιστα θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, είναι το πρόσωπο των εβδομάδων!

• Κάτι που ο μικροκαμωμένος Αφρικάνος το έχει κερδίσει με το σπαθί του: με την ικανότητα του να βάζει και να φτιάχνει γκολ, με τα τρεξίματα του, με την κάλυψη των χώρων, το πρεσάρισμα που κάνει και φυσικά τη γενικότερη ποιότητα του. Και δείχνει να είναι πραγματικά ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο παιδί, έτσι όπως τον είδαμε στη συνέντευξή του στη Νόβα την Κυριακή μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

• Εξίσου αλήθεια είναι βέβαια ότι ακόμη πρόκειται για ένα άγουρο ποδοσφαιριστή. Ωριμάζει μεν γρήγορα, αλλά όσο και γρήγορα να το κάνει, η έλλειψη ωριμότητας είναι τόσο ευδιάκριτη…Ακριβώς από αυτό το νικηφόρο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, στις οποίες πρέπει να σταθούμε, αν θέλουμε να κάνουμε μία σωστή κριτική σε ένα παίκτη. Γιατί κριτική πρέπει να γίνεται και στον 33χρονο και στον 20χρονο. Πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και τον ένα και τον άλλο ως βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού, κι έτσι να τους κρίνουμε, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

• Πρώτη φάση. Μόλις στο 2ο λεπτό βγάζει ο Ελ Αραμπί από δεξιά μία έξοχη πάσα στο Μασούρα, που κοντρολάρει την μπάλα στο πέναλτι. Κι ενώ είναι έτοιμος να εκτελέσει, εμφανίζεται φάντης μπαστούνι μπροστά του ο Αγκιμπού, ίσα ίσα για να τον μπερδέψει και να μην τον αφήσει τελικά καν να τελειώσει τη φάση. Πάνω στον ενθουσιασμό του ο μικρός, πήγε για καλό, να σουτάρει ο ίδιος, όμως έκανε κακό.

• Δεύτερη φάση. Το γκολ του ίδιου του Αγκιμπού στο 21’ για το 1-0! Η σωστή κίνηση δεν ήταν να σουτάρει, τουλάχιστον όπως σούταρε, αλλά να περάσει αριστερά του την μπάλα στο Μασούρα, ο οποίος θα έφευγε σε θέση σχεδόν καρμπόν με εκείνη στην οποία έκανε το 2-0, όταν εκεί ο Αγκιμπού ενήργησε τέλεια και έπαιξε με πάσα. Μπορεί τώρα να μην μας απασχολεί η λάθος κίνηση του νεαρού άσου από τη Γουϊνέα, γιατί στάθηκε τυχερός που η μπάλα βρήκε το πόδι του Βαρέλα, άλλαξε γωνία και κατέληξε στα δίκτυα, αλλά αν δεν είχε την τύχη με το μέρος του, θα λέγαμε άλλα…

Αγκιμπού: Άγουρος, αλλά μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό, αν

• Τρίτη φάση. Ο ίδιος ο Αγκιμπού στο 43’ κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή του Βατσλίκ από (ποιόν άλλο), τον Εσίτι και φεύγει στην αντεπίθεση με πολύ ωραίο τρόπο. Την τρέχει την μπάλα όπως πρέπει, η κόντρα επίθεση είναι τρεις επιτιθέμενοι με τρεις αμυνόμενους, αλλά αντί να κάνει τη σωστή στιγμή την πάσα, την κράτησε παραπάνω απ΄ ότι έπρεπε, με συνέπεια να τον κόψει ο Σβαμπ και να πετάξει ο Ολυμπιακός στη θάλασσα μία ιδανική ευκαιρία αντεπίθεσης για το 3-0.

• Τέταρτη φάση. Στο δοκάρι που είχε στο 51’. Το σουτ που έκανε δεν ήταν κακό, δυσκόλεψε πολύ τον Πασχαλάκη, που με τη βοήθεια εν τέλει του δοκαριού έσωσε την εστία του διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, αλλά ο Αγκιμπού είχε κι άλλες επιλογές, καθώς περίμεναν σε καλές θέσεις μία πάσα του τόσο ο Ονιεκουρού, όσο και ο Ελ Αραμπί.

• Από εκεί και πέρα, είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό που μπήκε σε αυτές τις φάσεις ο Αγκιμπού, όπως είναι σημαντικό ότι τέσσερις συνολικά φορές έκλεψε την μπάλα από παίκτες του ΠΑΟΚ (έστω κι αν μία φορά δεν πρόσεξε και του την ξαναπήραν), ότι τον είδαμε να κόβει με τάκλιν, να συνεργάζεται πολύ καλά με τον Γκάρι Ροντρίγκες, να ασκεί καλή πίεση και να επιχειρεί και κάποιες έξυπνες πάσες που όμως δεν πέρασαν.

• Εν κατακλείδι: Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Αγκιμπού! Και βάζοντας και περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι του, να γίνει ένα πραγματικά τεράστιο όπλο για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x