Κώστας Νικολακόπουλος

«Αυτούσια» η μεταφορά των βαθμών και «αλλαγή έδρας»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr δύο πράγματα για τις αποφάσεις της Λίγκας περί νέου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

• Επειδή άκουσα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τον εκ των αντιπροέδρων του Παναθηναϊκού (Παναγόπουλο) να αφήνει ανοικτό το θέμα για τους βαθμούς με τους οποίους θα μπαίνουν οι έξι πρώτες ομάδες στα πλέι οφ, μήπως δηλαδή διαιρούνταν π.χ. δια δύο, ρώτησα πέντε πράγματα, διότι όλοι είχαμε την αίσθηση ότι οι ομάδες θα συνεχίζουν με τη βαθμολογία από την κανονική διάρκεια της σεζόν.

• Και πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση που πήρε το ΔΣ της Λίγκας είναι μία, όπως αναγράφεται κατηγορηματικά στην έγγραφη εισήγηση της Λίγκας προς την ΕΠΟ-διότι τις όποιες αλλαγές πρέπει να τις εγκρίνει η ΕΠΟ: «Οι έξι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής, μεταφέρουν αυτούσια τους βαθμούς τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, στο οποίο παίζουν όλοι μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας κατόπιν κλήρωσης για το πρόγραμμα».

• Άρα, δεν συζητείται αυτό το πράγμα. Τα πλέι οφ θα ξεκινάνε με τους βαθμούς που έχουν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση να γίνει. Είναι κάτι που αποφασίστηκε.

• Αν θέλετε την γνώμη μου, με βάση αυτά που κατάλαβα, το μόνο που μπορεί να αλλάξει, από την ΕΠΟ πλέον, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανεβαίνουν και θα πέφτουν οι ομάδες. Εκεί η ομοσπονδία μπορεί να αντιδράσει-δεν λέω ότι σίγουρα θα το κάνει, λέω ότι μπορεί να το κάνει-και να πει π.χ. ότι πρέπει να πέσουν απευθείας τέσσερις κι όχι να γίνουν μπαράζ.

• Αναφορικά δε με το θέμα της αναδιανομής των χρημάτων, νομίζω ότι η Ξάνθη (Πανόπουλος) κράτησε εύλογα πισινή, για τον απλούστατο λόγο ότι για να ψηφιστεί πρέπει να υπάρξουν 16 «ναι». Και ήδη ο Λεβαδειακός έδειξε πρόθεση να μην την ψηφίσει, σαν αντίδραση στην απόφαση περί μείωσης των ομάδων από 16 σε 14.

• Τέλος πάντων, υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες αποφάσεις της Λίγκας, που ακόμη δεν έχουν πάρει έκταση. Για παράδειγμα, αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος, το παιχνίδι δεν θα διεξάγεται σε αυτό το γήπεδο, αλλά σε άλλη έδρα, ουσιαστικά ουδέτερη! Θα υπάρχει δηλαδή αλλαγή έδρας! Αυτό σε μία προσπάθεια να φροντίσουν όλες οι ομάδες να έχουν αγωνιστικούς χώρους όπως πρέπει κι όχι…βάλτους η, χωράφια.

• Για να δούμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x