Κώστας Νικολακόπουλος

Πανέτοιμος ο Βατσλίκ, τώρα όμως έχει Ισπανία, Πορτογαλία! Τι δήλωσε για Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Βατσλίκ με αφορμή το εντυπωσιακό παιχνίδι του κόντρα στην Ελβετία.

• Ο Βατσλίκ λοιπόν συμπλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο 50 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας, με τη νίκη 2-1 εντός έδρας επί της Ελβετίας για το Nations League.

• Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός σε αυτό το παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Παρότι η σεζόν τέλειωσε μόλις πριν δύο εβδομάδες με τον πρωταθλητή Ελλάδας, δεν «άφησε» τον εαυτό του, δεν τον «παράτησε» λόγω των διακοπών και φάνηκε απολύτως έτοιμος.

• Για όποιον δεν έχει δει τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού, ο Βατσλίκ χρειάστηκε να κάνει πέντε σημαντικές επεμβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις πραγματικά πολύ κρίσιμες, αλλά και δύσκολες: και τετ α τετ έβγαλε…και σουτ φαρμάκι χαμηλά στη δεξιά γωνία του έβγαλε…κι άλλο σουτ, δύσκολο, το έβγαλε με το πόδι…

• Στα 33 χρόνια του δείχνει fit ο Τσέχος τερματοφύλακας, μολονότι έχει προβλήματα στα γόνατά του, κάτι που άλλωστε είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τελική συμφωνία για συμβόλαιο 1+1 χρόνια κι όχι για κλειστό διετές. Με τον Βατσλίκ, όμως, να μην χάνει κανένα παιχνίδι λόγω τραυματισμού και να συμπληρώνει μάλλον εύκολα το 75% των αγώνων του στον Ολυμπιακό, που χρειάζονταν για να ενεργοποιηθεί το +1 του συμβολαίου του.



• Από εκεί και πέρα, για να γυρίσουμε στο παρόν, τα ακόμη πιο δύσκολα αρχίζουν τώρα για τον Βατσλίκ στην Εθνική ομάδα της χώρας του, αφού αρχής γενομένης από αύριο και για μία εβδομάδα έχει να παίξει εναντίον της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και ξανά της Ισπανίας!

• Μάλιστα, με αφορμή τα δύο παιχνίδια με την Ισπανία, αλλά και το παρελθόν του στη Σεβίλλη, η Marca πήρε συνέντευξη από τον Τσέχο διεθνή «άσο» και οι πρώτες ερωτήσεις που του έκανε ήταν για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

-Πώς ήταν η πρώτη σας χρονιά στην Ελλάδα;
Η αλήθεια είναι ότι πήγε πολύ καλά: μία υπέροχη πόλη, καλός καιρός, ήλιος…και πρωταθλητές.

-Δεν πήγατε σε ομάδα χωρίς πίεση…
Όχι, ακριβώς το αντίθετο. Για τον Ολυμπιακό αξίζει μόνο η νίκη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν δεν κερδίσεις, η πίεση εξωτερικά είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι κάτι που έχω ήδη βιώσει στην Σπάρτα, τη Βασιλεία και τη Σεβίλλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x