Κώστας Νικολακόπουλος

Βάζουν το καρμπόν οι γριές αλεπούδες και καθαρίζουν τα ντέρμπι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για το δίδυμο που καθάρισε τα πιο σημαντικά τρίποντα για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα.

· Είχε πράγματι γούστο αυτό που έκανε ο Μαρτίνς στην Τούμπα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά την καραντίνα των τριών μηνών και έβαλε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με εκείνη που είχε βάλει στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού προ κορωνοϊού, εκείνο το 1-1 με τη Γουλβς!

· Βέβαια, ακόμη πιο μεγάλο γούστο είχε η νίκη κι ο τρόπος που ήρθε. Λες και η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος «έπρεπε» να κλειδώσει με τους δύο πρωταγωνιστές ολόκληρης της σεζόν: τον δημιουργό Βαλμπουενά και τον εκτελεστή Ελ Αραμπί! Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην άλλη καθοριστική νίκη του Ολυμπιακού στην εξέλιξη της μάχης του τίτλου. Την πιο καθοριστική όταν μιλάμε για οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του πέραν εκείνων με τον ΠΑΟΚ.

· Αναφέρομαι, βέβαια, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 στις αρχές του Γενάρη, που για εμένα ήταν κλειδί για την έκβαση του πρωταθλήματος. Κεκλεισμένων των θυρών (κι εκείνο, αλλά λόγω τιμωρίας τότε), με τον Ολυμπιακό να παίζει χωρίς τον Γκιγιέρμε και τον Σουντανί, που μόλις είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Και να χάνει και τον Ποντένσε με θλάση στο ξεκίνημα του α΄ ημιχρόνου! Και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη κομπλέ και προερχόμενος από αήττητο δέκα αγώνων (μεταξύ άλλων, το 3-2 επί της ΑΕΚ και το 2-2 στην Τούμπα, έχοντας ισοφαριστεί από τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 101’).

· Με το αποτέλεσμα να παραμένει στο 0-0 έως το 74’ και τον Ολυμπιακό με ισοπαλία να πήγαινε στον πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ, χάνοντας την χρυσή ευκαιρία να τον προσπεράσει, καθώς ο ΠΑΟΚ μία ημέρα πριν είχε φάει τέσσερα στο Χαριλάου από τον Άρη! Καταλαβαίνετε τι φάρμακο θα ήταν για τον ΠΑΟΚ μετά το σοκ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, να κρατούσε την κορυφή. Αλλά και τι πλήγμα, όχι μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό, θα ήταν για τον Ολυμπιακό να αποτύχει να αξιοποιήσει το δώρο που του είχε κάνει ο Άρης.

· Και εκεί που φαίνονταν όλα δύσκολα στο άδειο Καραϊσκάκη, ήρθαν οι δύο γριές αλεπούδες να κάνουν τη διαφορά. Ο Βαλμπουενά πήρε την μπάλα από θέση έξω δεξιά, σήκωσε το κεφάλι, είδε τον Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι κι αυτός με τη μία την έστειλε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού!


· Καρμπόν με το 1-0 της Τούμπας! Ξανά ο Βαλμπουενά από θέση έξω δεξιά, ξανά σέντρα ακριβείας, ξανά ο Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι, ξανά η μπάλα στην ίδια γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ, τώρα του Πασχαλάκη, όπως τότε του Διούδη!
https://www.youtube.com/watch?v=84tly0AomYw

· Ακόμη και στο άλλο 1-0 στην Τούμπα, κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μόνο από καθαρά θέμα ατυχίας δεν ήταν πρωταγωνιστές το γνωστό δίδυμο Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί! Με τη λήξη του ημιχρόνου, σέντρα Βαλμπουενά πάλι από θέση έξω δεξιά, πάλι ο Ελ Αραμπί πρώτος στην μπάλα και σουτ με τη μία στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα να βρίσεκι το οριζόντιο δοκάρι! Θυμηθείτε στο 1.31 εδώ


· Μία δικαίωση όλα αυτά τα ντέρμπι για τις δύο πιο καίριες (δημιουργός κι εκτελεστής) μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Μία δικαίωση και για τον Μαρτίνς, που δεν δίστασε να πάει από το ένα άκρο στο άλλο για να αποσπάσει τα αποτελέσματα που τόσο πολύ ήθελε, γιατί τόσο πολύ του είχαν λείψει πέρσι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

· Ποιος ξεχνάει ότι στο περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 ο Πορτογάλος προπονητής είχε παίξει με ένα καθαρό αμυντικό μέσο, τον Γκιγιέρμε! Είχε τρεις μπροστά (Λάζαρο, Γκερέρο, Ποντένσε), ένα δεκάρι (Φορτούνη) κι ένα οκταροδεκάρι (Νάτχο)! Τώρα, το γύρισε κι έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ: Και Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη και Καμαρά! Σου λέει, να κρατήσω εγώ το μηδέν κι ένα θα το βάλω μπροστά με τις δύο γριές αλεπούδες μπροστά…

· Κι εδώ ακριβώς καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό ήταν εκείνο το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι του 2020: ο Ολυμπιακός εάν έμενε το 0-0 εκείνη την βραδιά, θα πήγαινε στην Τούμπα τον Φεβρουάριο ισόβαθμος του ΠΑΟΚ, ενώ με το τρίποντο στο ντέρμπι των αιώνιων πήγε στο +2. Κι είδαμε όλοι πόσο πολύ τον βοήθησε και αγωνιστικά και ψυχολογικά που πήγε μόνος πρώτος να παίξει ίσως τον τίτλο μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1267795601586032640

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x