Κώστας Νικολακόπουλος

Έτσι «καθάρισε» και ΑΕΚ και Φενέρ ο Ολυμπιακός! Έχει κάνει, πάντως, και πιο δύσκολο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης και της Ελλάδας!

• Ο Ολυμπιακός αξίζει πολλά μπράβο για τη φετινή εικόνα του στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Οι ποδοσφαιριστές κι ο προπονητής του κατάλαβαν μετά τον αποκλεισμό από τη Λούντογκορετς τις ευθύνες τους απέναντι στο σύλλογο και την ευρωπαϊκή προοπτική του και έκτοτε έκαναν αυτό που έπρεπε: πρόκριση επί της Σλόβαν από το πρώτο ματς (3-0, με τελικές 17-1 !!!) και κατάθεση ψυχής σε όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων κόντρα σε Άιντραχτ (με παρουσία στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2019) , Φενέρμαπχτσε (με παρουσία επίσης στα ημιτελικά της διοργάνωσης το όχι μακρινό 2013) κι Άντβερπ (δεύτερη αυτή την στιγμή στο βελγικό πρωτάθλημα).

• Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τα τρία παιχνίδια του με τους Τούρκους και τους Βέλγους (τα δύο στο γήπεδο του οριακά, το άλλο στην Πόλη θριαμβευτικά) και ήταν πολύ κοντά στο να κερδίσει και τους Γερμανούς μέσα στο σπίτι του, αλλά η τύχη, μαζί κι ένας Λευκορώσος διαιτητής, του έπαιξαν άσχημο παιχνίδι, με την ήττα στο 91ο λεπτό. Μόνο σε ένα ματς, στην Φρανκφούρτη, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν στάθηκε όπως έπρεπε κι έχασε με 1-3, γιατί είχε το μυαλό του, ίσως περισσότερο απ΄ότι έπρεπε, και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τρεις ημέρες μετά. Ακόμη κι έτσι, όμως, αν δεν είχε μία τόσο εχθρική διαιτησία, από τον Πορτογάλο Τιάγκο Μαρτίνς, θα μπορούσε να παλέψει για την ισοπαλία.

• Να την έχουμε υπόψιν μας κι αυτή την παράμετρο: ο Ολυμπιακός έχει πρώτο στόχο πάντα το πρωτάθλημα. και γιατί είναι «μόνιμος πρωταθλητής» και γιατί υπάρχει στο βάθος πάντα το δέλεαρ της πιθανής συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υποχρεώθηκε λοιπόν ο Ολυμπιακός να παίξει τρεις φορές ζευγάρια αγώνων Ευρώπης και ντέρμπι:

Πέμπτη Φενέρμπαχτσε 3-0 στην Πόλη, Κυριακή Παναθηναϊκό 0-0 στο Καραϊσκάκη

Πέμπτη Άιντραχτ 1-3 στην Φρανκφούρτη, Κυριακή 2-1 ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Κυριακή ΑΕΚ 3-2 στο ΟΑΚΑ, Πέμπτη 1-0 Φενέρ στο Καραϊσκάκη

• Την πρώτη φορά δεν διαχειρίστηκε καλά το δεύτερο ματς, το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, καθώς η ιστορική επικράτηση μέσα στην Πόλη είχε επισκιάσει τα πάντα και μείωσε το ενδιαφέρον για το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Τη δεύτερη φορά, όπως εξήγησα και πιο πριν, δεν διαχειρίστηκε τόσο σωστά το πρώτο ματς, ακριβώς με το φόβο μήπως η ομάδα επηρεαστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως είχε επηρεαστεί και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η τρίτη φορά ήταν και καλή, με το πλεονέκτημα ότι το ντέρμπι ήταν Κυριακή και το ευρωπαϊκό παιχνίδι Πέμπτη, οπότε ο Μαρτίνς είχε τη δυνατότητα να φρεσκάρει την ομάδα του πολύ καλύτερα από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, όπου το ευρωπαίκό παιχνίδι ήταν Πέμπτη και το ντέρμπι αμέσως μετά, Κυριακή.

• Και είναι τεράστια υπόθεση αυτές οι δύο νίκες κολλητά του Ολυμπιακού, με την ΑΕΚ και τη Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι καθόλου εύκολο μέσα σε τέσσερις ημέρες να κερδίζεις δύο τέτοια μεγάλα παιχνίδια, ένα απολύτως κρίσιμο βαθμολογικά ντέρμπι εκτός έδρας και μετά έναν ευρωπαίκό τελικό στο γήπεδο σου. Χρειάζεται να έχεις πραγματικά καλή ομάδα, ψυχή και ποιότητα. Αυτά τα δύο τρίποντα σφραγίζουν εν πολλοίς τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού! Αφενός μεν το διπλό στο ΟΑΚΑ του έδωσε διαφορά έξι κι εφτά βαθμών από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ από την 10η κιόλας αγωνιστική, αφετέρου δε η χθεσινή νίκη του έδωσε το διαβατήριο για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Και δη με ψηλά το κεφάλι, χωρίς να χρειάζεται αποτελέσματα άλλων αγώνων κλπ, κλπ.

• Βέβαια, Ολυμπιακός είναι αυτός! Έχει κάνει και ακόμη πιο δύσκολα αυτή η ομάδα που δουλεύεται τέσσερα χρόνια από τον Πέδρο: τον Φλεβάρη του 2020 πήγε και κέρδισε Κυριακή μέσα στην τούμπα τον ΠΑΟΚ 1-0 (Ραντζέλοβιτς-Γιαννούλης) και Πέμπτη την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο 2-1 (Σισέ, Ελ Αραμπί)!...



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x