Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει βουνό ν' ανέβει ο Ολυμπιακός, αλλά η πρόκληση είναι τεράστια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού μετά και την χθεσινή κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.

• Τι είναι αυτό το πράγμα ρε! Δεν έτρωγα καλύτερα σκ…! Γράφω χθες το πρωί κομμάτι για την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, με τίτλο, «ας μην κληρωθεί και πάλι με Άγγλους κι Ισπανούς»! Και λίγες ώρες μετά έρχονται η Σεβίλλη κι η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ!

• Πραγματικά σου τη δίνει καμιά φορά πώς τα φέρνει το κωλοποδόσφαιρο. Γράφω, «άλλο θα είναι να ξέρει ο Ολυμπιακός ότι αν περάσει τη Γουλβς θα παίξει στα προημιτελικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και στα ημιτελικά με το νικητή από τα ζευγάρια Σεβίλλης-Ρόμα και Ίντερ-Χετάφε κι άλλο να ξέρει ότι αν περάσει τη Γουλβς θα παίξει στα προημιτελικά με τη Βασιλεία η, την Λέβερκουζεν και στα ημιτελικά με το νικητή από τα ζευγάρια Κοπεγχάγη-Μπασάκσεχιρ και Σαχτάρ-Βόλφσμπουργκ». Και γίνεται η κλήρωση κι απλά αλλάζει τη σειρά. Φέρνει πρώτα το ζευγάρι Σεβίλλης-Ρόμα και μετά τη Γιουνάϊτεντ!!!

• Κι όταν μιλάμε για τη Σεβίλλη, μιλάμε για την ομάδα που είναι αυτή την στιγμή Νο 3 στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος, μαζί με την Ατλέτικο. Αήττητη μετά την επανέναρξη της σεζόν, με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Το μόνο ίσως καλό είναι ότι σχεδόν σίγουρα θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν κι έτσι υπάρχει ένα, μάλλον μικρό πάντως, ενδεχόμενο να έχει χαλαρώσει λίγο στις 19 Ιουλίου, οπότε και τελειώνει η φετινή Πριμέρα!

• Αντίθετα, με τη Ρόμα η κατάσταση είναι διαφορετική. Ουσιαστικά δεν έχει πιθανότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος, καθώς μπορεί να είναι στην 5η θέση, αλλά απέχει πολύ από την προνομιούχο πρώτη τετράδα. Μάλιστα, δεν είναι καν σίγουρη αν θα πάρει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ , καθώς έχει έντονο συναγωνισμό με Νάπολι και Μίλαν. Κι επιπλέον το Καμπιονάτο έχει ακόμη πολλά παιχνίδια, όχι τρεις αγωνιστικές όπως η Πριμέρα! Βάσει του προγράμματος, το ιταλικό πρωτάθλημα θα τελειώσει στις 2 Αυγούστου, καθώς έχει ακόμη άλλες εφτά αγωνιστικές!!!

• Γενικά, αν θέλετε την γνώμη μου, δεν δίνω πιθανότητα στη Ρόμα να περάσει τη Σεβίλλη, που εκτός όλων των άλλων θα έχει και την ευχέρεια να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για το ματς με τη Ρόμα από τις 16 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου! Σε αντιδιαστολή με τη Ρόμα, που θα παίζει το ένα ματς μετά το άλλο στην Ιταλία όλο αυτό το διάστημα-ενώ κι ο Ολυμπιακός θα έχει τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 26 Ιουλίου…

• Όπως κι αν έχει, η χθεσινή κλήρωση δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Ίσως έκανε λίγο κακό στην ψυχολογία όλης της οικογένειας του Ολυμπιακού αναφορικά με το ευρωπαϊκό όνειρο, υπό την έννοια ότι αν ισχύει για κάποιον αυτό που λέμε, «έχει να ανέβει βουνό», αυτός είναι ο Ολυμπιακός! Έπαιξε με ολόκληρη Άρσεναλ, μετά με άλλη αγγλική ομάδα, τη Γουλβς, μία από τις καλύτερες του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος (6η είναι!) κι ακόμη κι αν καταφέρει να την αποκλείσει, θα βρει μπροστά του πιθανότατα την Νο 3 στην Ισπανία και αν την περάσει κι αυτή θα βρει μπροστά του σχεδόν σίγουρα πάλι αγγλική ομάδα και δη την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!

• Η πρώτη εντύπωση είναι ότι μία τέτοια κλήρωση σου κόβει λίγο τα φτερά. Πάνω που είχες φτιαχτεί ότι με λίγη τύχη (βλέπε κλήρωση με καμία Βασιλεία) θα μπορούσες να παλέψεις για μία θέση ακόμη και στον τελικό, τώρα ξέρεις ότι και να κάνεις την υπέρβαση να πετάξεις έξω και τη Γουλβς, θα συναντήσεις άλλα εμπόδια, ακόμη πιο ψηλά! Όμως, η πρώτη εντύπωση θα φύγει. Κι όσο θα πλησιάζει το ματς με τη Γουλβς, τόσο και θα διατηρείται ζωντανή η ελπίδα.

• Άλλωστε, και μόνο να πάει ο Ολυμπιακός στο Φάϊναλ 8 της Γερμανίας θα είναι τεράστια επιτυχία, ό,τι κι αν πετύχει εκεί! Όλη η Ευρώπη θα βλέπει κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ-τα προημιτελικά και τα ημιτελικά να γίνονται σε μονά παιχνίδια! Μην ξεχνάμε δε ότι ο Ολυμπιακός στην παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης ποτέ δεν έχει φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ η, παλιότερα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η , ακόμη παλιότερα του Κυπέλλου Εκθέσεων!

• Η πρόκληση για τον Ολυμπιακό, κοινώς, παραμένει τεράστια. Αφενός μεν να γράψει ο ίδιος ιστορία πηγαίνοντας πρώτη φορά στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, αφετέρου δε να επιχειρήσει ένα φαινομενικά απίστευτο κατόρθωμα να ξεπεράσει τα επόμενα τρομερά εμπόδια που θα βρει μπροστά του!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1279208301251760129

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x