Κώστας Νικολακόπουλος

Φτάνουν τα λόγια στον Ολυμπιακό. Γιατί από εκεί που είσαι καβάλα στ' άλογο...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πώς βλέπει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό.

• Η αλήθεια είναι ότι ευνοούσε και η περίοδος. Αφενός μεν η επιτυχία του Ολυμπιακού, μέχρι τη διακοπή του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας-με την ομάδα μακράν πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα και να συνεχίζει και στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Αφετέρου δε η αποχή από την δράση-πάνω από δύο μήνες χωρίς παιχνίδια, με τον Τύπο να ψάχνεται να καλύψει το κενό με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων κι οι συνεντεύξεις.

• Λοιπόν, ο Μαρτίνς κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να δίνουν συνεντεύξεις όλο αυτό το διάστημα. Με πρώτον τον Πέδρο, που με την ευκαιρία κιόλας της ανανέωσης του συμβολαίου του, πρέπει να μίλησε στον…μισό πορτογαλικό Τύπο, έχοντας και τις δάφνες της πρόκρισης επί της Άρσεναλ. Από κοντά κι ο Σεμέδο κι ο Γκιγιέρμε κι ο Βαλμπουενά κι ο Ελ Αραμπί κι ο Χασάν κι ο Σα κι ο Φορτούνης κι ο Ραντζέλοβιτς κι ο Λοβέρα κι ο Αλέν κι ο Σουντανί κ.α.

• Όλοι, σχεδόν όλοι, μίλησαν, έδωσαν συνεντεύξεις, κυρίως στις πατρίδες τους. Καλά έκαναν. Επιτυχημένη σεζόν έχουν μέχρι στιγμής, πάρα πολύ επιτυχημένη, περιζήτητοι είναι, με το σπαθί τους τα έχουν καταφέρει. Οι ποδοσφαιριστές, άλλωστε, δεν είναι μόνο για να παίζουν. Είναι και για να μιλάνε. Να τοποθετούνται και σε θέματα όπως τώρα με την πανδημία κλπ, κλπ.

• Ωστόσο, η περίοδος αυτή τελειώνει. Εννοώ η περίοδος με τα λόγια. Πολλά λόγια ακούσαμε αυτούς τους δυόμιση μήνες. Τώρα πρέπει να δούμε, πάλι, έργα, πράξεις. Πρέπει να δούμε, δηλαδή, την ομάδα του Ολυμπιακού να γυρίζει δυνατή στα γήπεδα. Να παίζει πάλι καλή μπάλα και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Τώρα, πρέπει να δούμε μπάλα. Όχι δηλώσεις.

• Ο προπονητής κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν κάνει φέτος υπερήφανη ολόκληρη την οικογένεια του Ολυμπιακού με τις επιδόσεις τους. Και πραγματικά τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Όμως, τη δουλειά δεν την έχουν τελειώσει ακόμη. Δεν έχουν πάρει κανένα πρωτάθλημα 2020-είναι κοντά, αλλά δεν το έχουν πάρει. Κι έχουν να παλέψουν για να πάρουν και το Κύπελλο. Και να παλέψουν και για να προχωρήσουν και στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Δεν είναι πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι». Ναι, έχουν μία σημαντική διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά πρωταθλητές δεν είναι. Κι έχουν να παίξουν, κι αυτοί κι οι άλλες πέντε ομάδες των πλέϊ οφ για άλλους 30 βαθμούς, μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο. Και 30 βαθμοί είναι πάρα πολλοί και άρα μπορεί να αλλάξουν πάρα πολλά. Στο ποδόσφαιρο καμιά φορά δεν χρειάζεται πολύ για να έρθουν τα πάνω κάτω.

• Από εκεί που τώρα ο Μαρτίνς κι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι καβάλα στο άλογο, δεν θέλει πολύ να πέσουν χάμω και μετά να τρέχουν και να μην φτάνουν για να φτάσουν πάλι τα άλογα να ξανανέβουν. Η μπάλα τα έχει αυτά. Είναι περίεργο πράγμα, θηλυκό κανονικό. Άμα δεν την προσέξεις, θα την πατήσεις!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1263869733541015553

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x