Κώστας Νικολακόπουλος

Την έκανε πάλι η UEFA: Γάλλοι διαιτητές, καταστροφή για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην Ευρώπη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα για τον ορισμό του Γάλλου Τουρπέν στη ρεβάνς του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη.

• Τον Τουρπέν όρισε, λοιπόν, η ΟΥΕΦΑ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη με τη Φερεντσβάρος. Το ακούς, το διαβάζεις και λες, «μπράβο, έμπειρος elite διαιτητής». Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα; Για να δούμε…

• Ένα. Ο Γάλλος διαιτητής έχει σφυρίξει τον Ολυμπιακό δύο φορές στην Ευρώπη. Στο ένα (Γουλβς 1-1 εντός έδρας) τον άφησε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεμέδο από το 29ο λεπτό και στη ρεβάνς αποκλείστηκε. Στο άλλο, ο Ολυμπιακός έχασε (1-2 από την PSV εκτός έδρας) και προκρίθηκε με εκείνο το γκολ του Χασάν στο τελευταίο λεπτό. Τη Φερεντσβάρος ο Τουρπέν δεν την έχει σφυρίξει ποτέ.

• Δύο. Ο Τουρπέν δεν έχει παίξει ποτέ την Εθνική Ελλάδας. Αντιθέτως , έχει παίξει την Εθνική Ουγγαρίας σε τρία παιχνίδια, με τρεις νίκες της! Στο 4-0 μέσα στην Αγγλία (!!!!), στο 2-0 επί της Αυστρίας στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ και στο 1-0 επί της Φινλανδίας. Παρεμπιπτόντως, ένας άλλος Γάλλος διαιτητής, ο Λετεξιέ, έπαιξε τον Οκτώβριο το παιχνίδι Ουγγαρίας-Σερβίας 2-1 στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ και αυτό δηλαδή νικηφόρο για τους Ούγγρους. Ο Λετεξιέ είναι ο μοναδικός Γάλλος διαιτητής που έχει παίξει την Εθνική Ελλάδας εδώ και χρόνια, σε μία ισοπαλία στο Κόσοβο.

Γάλλοι διαιτητές, καταστροφή για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην Ευρώπη!

• Τρία. Ο Ολυμπιακός έχει καταστροφικά αποτελέσματα κάθε φορά που τον παίζουν Γάλλοι διαιτητές ειδικά εκτός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλυτικά:
Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 4-0 με αποβολή του Ζε Ελίας από το 44'
Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-0
Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-0
Μπερ Σέβα-Ολυμπιακός 1-0
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1 με αποβολή του Μπενζιά από το 57'
PSV-Ολυμπιακός 2-1
Τόπολα-Ολυμπιακός 2-2 με αποβολή του Ντόη από το 70'
Αποτελέσματα στα 15 τελευταία χρόνια: Έξι ήττες και μία ισοπαλία σε εφτά παιχνίδια. Η ισοπαλία με την μικρή ομάδα της Σερβίας. Τρεις αποβολές εις βάρος του Ολυμπιακού.

• Τέσσερα. VAR είναι και αυτός Γάλλος, ο Μπρισάρ, συχνά βαρίστας του Τουρπέν. Για παράδειγμα στο Νάπολι-Ρεάλ 2-3 τον Οκτώβριο. Αλλά και παλιότερα, το 2020, ήταν δίδυμο οι Τουρπέρ-Μπρισάρ, σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2, με τον Ολυμπιακό στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ως διαιτητής έχει παίξει τρεις φορές ελληνικές ομάδες, χωρίς και αυτές να έχουν κερδίσει: ΑΕΚ-Κραιόβα 1-1, ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1 και για το Γιούθ Λιγκ ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-1 με αποβολή του Τσιγγάρα από το 33'…

• Μακάρι να είναι λάθος η εκτίμηση, αλλά μάλλον μας την «έκανε» πάλι η ΟΥΕΦΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x