• Για να αλλάξουμε και λίγο κλίμα…

• Ένα καλό από το χθεσινό παιχνίδι ήταν ότι δεν είχε απώλειες από κάρτες ενόψει του αγώνα με την Τόπολα. Δεν πήρε π.χ. τρίτη κίτρινη ο Μαντί, ενώ κανείς από τους τρεις που κιτρινίστηκαν δεν ήταν στο όριο.

• Σε ατομικό επίπεδο, το μόνο διαφορετικό που είδα είναι ότι ο Ελ Κααμπί μετά από μία περίοδο μεγάλης αγωνιστικής κοιλιάς αρχίζει και πατάει πάλι πιο γερά. Όχι, δεν έκανε κάτι φοβερό και τρομερό, άλλωστε δεν είναι ο τύπος του σέντερ φορ που θα κάνει κάτι φοβερό και τρομερό. Αλλά τον έβλεπες ότι έχει αρχίσει και συνέρχεται. Έβγαινε από την περιοχή, έκανε πολλές καλές κινήσεις, καλές ενέργειες, ήταν ρε παιδί μου «μέσα» στο παιχνίδι. Σα συνέχεια θα έλεγα της παρουσίας του ως αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό, στο οποίο κι έσπασε την γκίνια του σκοράροντας το πολύτιμο τρίτο γκολ για το τελικό 3-1.

• Δεν είχε ευκαιρία για γκολ ο Ελ Κααμπί, πλην ίσως εκείνης στο μελέ που δημιούργησε μία κεφαλιά του Ιμπόρα, χωρίς να ήταν εύκολο όμως να τελειώσει τη φάση. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε τον Μαροκινό να κάνει αισθητή την παρουσία του, να δίνει και να κερδίζει μάχες, να περνάει ωραίες πάσες, όπως μία στον Φορτούνη και μία άλλη, που ήταν ουσιαστικά ασίστ, στον Μασούρα, ενώ και πίσω γύρισε και βοήθησε.



• Μπορούσε να κάνει και περισσότερα. Για παράδειγμα δύο φορές που βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, δεν γύρισε καλά την μπάλα ούτε στη μία περίπτωση, ούτε στην άλλη-στην πρώτη πήγε να βρει τον Ποντένσε, στη δεύτερη πήγε να σκοράρει από πλάγια. Ξέρουμε ότι έχει τις αδυναμίες του-για παράδειγμα βγήκε πάλι αρκετά εύκολα οφσάιντ κι έχασε κάποιες φορές εύκολα την μπάλα.

• Είναι, όμως, πολύ σημαντικό ο Ελ Κααμπί να ανεβαίνει, πολύ απλά γιατί ο Γιόβετιτς θα λείψει από τα επόμενα παιχνίδια με την θλάση που υπέστη στην προπόνηση παραμονές του αγώνα με την Φράιμπουργκ κι έτσι η ομάδα μένει με σέντερ φορ τον Μαροκινό κι εναλλακτική τον συμπατριώτη του Ελ Αραμπί-γι΄ αυτό και τον έβαλε ο Μαρτίνεθ έστω 10 λεπτά χθες στο τέλος.

• Και κάτι τελευταίο, που μπορεί να φανεί και δικαιολογία: οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για τους ασυνήθιστους σε αυτές παίκτες του Ολυμπιακού. Ο δε τραυματισμός του Γιόβετιτς την παραμονή του αγώνα ήταν μία εξέλιξη που επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα, ακριβώς γιατί ήρθε και λόγω των καιρικών συνθηκών (απίστευτο ψύχος). Ήταν σαφές μέσα στο παιχνίδι ότι οι Γερμανοί «πατούσαν» πολύ καλύτερα.

• Έμπαιναν και πιο δυναμικά στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι και δεν ήθελε πολύ να κυριαρχήσουν, με τον Βόσνιο διαιτητή να σκρινάρει το δυναμικό παιχνίδι τους. Χρειάστηκε να πάρει κίτρινη κάρτα μετά τον Έσε κι ο Ρέτσος για ένα σκληρό φάουλ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, για να αρχίσουν να σκέφτονται οι Γερμανοί να σταματήσουν τα γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x