Κώστας Νικολακόπουλος

Για τον Ολυμπιακό το γρήγορο γκολ σημαίνει 13 στα 13! Και μία εξαίρεση…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο sport-fm.gr με αφορμή το πιο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

• Τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη δεν την λες και…ασήμαντη. Μπορεί να ήταν εν τέλει εύκολη, με το τελικό σκορ 3-0, ασήμαντη όμως όχι.

• Ο Άρης τη φετινή σεζόν ακόμη κι εκτός έδρας είναι συνήθως ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος: Πήγε δύο φορές στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα, και είχε ισοπαλία (0-0) και νίκη (1-0)…Πήγε άλλες δύο φορές στη Φιλαδέλφεια και είχε ήττα (0-1) για το πρωτάθλημα και ισπαλία (0-0) για το Κύπελλο…Τέσσερα πολύ «κλειστά» παιχνίδια, με μηδέν γκολ στα δύο και με μόλις ένα γκολ στα άλλα δύο. Μόνο στη Λεωφόρο δεν τα πήγε καλά κι έχασε 0-2 από τον Παναθηναϊκό.

• Ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, που για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό πέτυχε γρήγορο γκολ, κάτι που επί Μεντιλίμπαρ δεν το είχε εύκολο. Πρώτη φορά ήταν στο 6-1 με τη Μακάμπι, όταν στο 10΄ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ. Και δεύτερη φορά τώρα με τον Άρη, όταν στο 6’ ο Ελ Κααμπί ήταν αυτός που έκανε το 1-0, στο πιο γρήγορο γκολ της ομάδας με τον Βάσκο στον πάγκο της.

• Το φετινό ρεκόρ γρήγορου γκολ, που δεν μπορεί και να καταρριφθεί, είναι εκείνο του Φορτούνη, μόλις στο 1ο λεπτό του πρώτου αγώνα της χρονιάς, το 1-0 με την Γκενκ στο Καραϊσκάκη! Μπορούμε μάλιστα να παρατηρήσουμε πώς κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ανοίγει γρήγορα το σκορ, πάντοτε κερδίζει! Ήδη καταγράψαμε τρία παιχνίδια (με Γκενκ, Μακάμπι κι Άρη), ενώ υπάρχουν κι άλλα 10 (!): Ολυμπιακός-Τσουκάριτσκι 3-1 με το 1-0 στο 3’, Ολυμπιακός-Λαμία 4-0 με το 1-0 στο 17’, Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0 με το 1-0 στο 21΄, Ολυμπιακός-Άρης 4-1 με το 1-0 στο 21΄, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 0-3 με το 0-1 στο 17’, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 με το 0-1 στο 10’, Ολυμπιακός-Τόπολα 5-2 με το 1-0 στο 21΄, Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 με το 0-1 στο 11΄, Άρης-Ολυμπιακός 1-2 με το 0-1 στο 17’, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0 με το 1-0 στο 6’.

Για τον Ολυμπιακό το γρήγορο γκολ σημαίνει 13 στα 13! Και μία εξαίρεση…

• Μιλάμε για 13 παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός έχει προηγηθεί στο σκορ είτε με γκολ στο πρώτο 10λεπτο, είτε με γκολ στο πρώτο 20λεπτο, ας το πούμε έτσι να έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ από τα μισά του α΄ ημιχρόνου: 13 παιχνίδια με 13 νίκες, αν μη τι άλλο ένας εντυπωσιακός απολογισμός, που δείχνει και τον δρόμο στην ομάδα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της σε Ελλάδα και Ευρώπη σε αυτό το φινάλε της σεζόν.

• Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι στο οποίο διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πάντα μία εξαίρεση, που όμως απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αναφέρομαι στο Τόπολα-Ολυμπιακός 2-2, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ στο 16’. Να θυμίσω, πάντως, ότι σε εκείνο το ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής από το 70ο έως το 96ο λεπτό, δηλαδή για τα 26 τελευταία λεπτά του αγώνα.

• Παρεμπιπτόντως, τρεις είναι οι παίκτες που έχουν σκοράρει τα πιο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν: ο Ελ Κααμπί πέντε, ο Μασούρας τέσσερα κι ο Ποντένσε τρία. Άλλοι δύο «ερυθρόλευκοι» έχουν από ένα γρήγορο γκολ, ο Φορτούνης κι ο Ναβάρο. Ακόμη πιο ειδικά, στα 10 πρώτα λεπτά, ο Ελ Κααμπί έχει γκολ στο 3’ και στο 6’, ενώ ο Μασούρας στο 6’, ο Φορτούνης στο 1’ κι ο Ποντένσε δύο γκολ στο 10’!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x