· Ένα από τα πράγματα για τα οποία επιμένει ο Μεντιλίμπαρ προς τους παίκτες του Ολυμπιακού είναι η γρήγορη εκδήλωση των επιθέσεων. Δεν θέλει να κρατάει υπερβολικά η ομάδα του την μπάλα στα πόδια της. Θέλει πολλές επιθέσεις των 20 κι ακόμη καλύτερα των 10-15 δευτερολέπτων!

· Όπως ακριβώς έγινε με το πρώτο γκολ του ολυμπιακού, σε μία επίθεση που εκτυλίχθηκε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα: εκτέλεση πλάγιου άουτ από τον Φορτούνη, κυκλοφορία της μπάλας από Γιόβετιτς, Τσικίνιο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, με την μπάλα από τα αριστερά να επιστρέφει πάλι στα δεξιά, από εκεί που έκανε το αράουτ ο Φορτούνης. Και δη στον ίδιο τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που σέντραρε για το γκολ του Ελ Κααμπί.

· Επειδή, όμως, μιλάμε για επιθέσεις και γκολ: Ο Μεντιλίμπαρ ήταν πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του Ρέτσου στο χθεσινό παιχνίδι. Έπαιζε όπως ακριβώς θέλει ο προπονητής: πήγαινε πρώτος στην μπάλα, μάρκαρε ψηλά, έβγαινε όταν χρειάζονταν πλάγια, ήταν καλός και χαμηλά και ψηλά, πολύ πιεστικός στα μαρκαρίσματα, προωθούσε καλά την μπάλα κι από δικές του αντιδράσεις άρχισαν γκολ κι ευκαιρίες!

· Η φάση του πέναλτι ξεκίνησε με τον Ρέτσο να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να την δίνει στον Γιόβετιτς, που με τη σειρά του με μαγική πάσα έβγαλε τον Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ. Στη δε φάση του 2-0 όλα άρχισαν με τον Ρέτσο να παίρνει την κεφαλιά από το ελεύθερο του Κουέστα. Η συνέχεια έφερε μία επίθεση 13 δευτερολέπτων, με τη συνεργασία Φορτούνη κι Έσε, το γύρισμα του Αργεντίνου και το στρώσιμο της μπάλας από τον Γιόβετιτς στον σκόρερ Ποντένσε.

Ολυμπιακός: Γιατί άρεσαν χθες στον Μεντιλίμπαρ οι Έσε και Ρέτσος

· Γι΄ αυτήν ακριβώς την κίνηση του Έσε έμεινε πολύ ικανοποιημένος ο Μεντιλίμπαρ από τον Αργεντίνο, που έκανε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια. Καθάριζε συνεχώς ανασταλτικά, με τάκλιν, κλεψίματα, κεφαλιές, γενικά κοψίματα, όμως έπαιζε και όπως έπρεπε για να βοηθήσει δημιουργικά, πασάροντας ανάμεσα στις γραμμές και έχοντας κι άλλες καλές μπαλιές όπως στη φάση του 2-0.

· Είναι σαφές ότι η αυτοπεποίθηση του Έσε είναι πλέον σε υψηλά επίπεδα και το βλέπουμε αυτό και στις πάσες του και στον τρόπο με τον οποίο κρατάει την μπάλα-αν και μία φορά χθες το παράκανε και την έχασε στο ημικύκλιο της σέντρας του γηπέδου. Ο δεξιοπόδαρος άσος έχοντας πια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, βλέποντας και πόσο τον εκτιμάει ο προπονητής, κυνηγάει πια και το γκολ.

· Δεν έχει καλά τελειώματα, τα σουτ δεν είναι το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού του, όμως τον βλέπουμε πόσο το παλεύει. Πατάει περισσότερο περιοχή και χθες έφτασε αρκετά κοντά στο πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό, όταν χώθηκε σαν κρυφός φορ στην πανέξυπνη πάσα του Φορτούνη, αλλά όταν πλάσαρε βγήκε ένας αμυνόμενος του Άρη κι έσωσε την εστία του.

· Και κάτι τελευταίο, γυρίζοντας στο σχόλιο για τον Ρέτσο: είναι πραγματικά άσχημο, σε μία τόσο καλή εμφάνιση του όσο η χθεσινή, και δη απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, τον Μορόν, να κάνει και πάλι γκάφα. Αυτή τη φορά δεν κόστισε κι έτσι ελάχιστοι την πρόσεξαν-όμως δεν είναι δυνατόν σε μία ανώδυνη βαθιά μπαλιά να κάνει τέτοιο λάθος και να γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω στον αντίπαλο κυνηγό, που θα έβγαινε τετ α τετ. Μία κόντρα ευνόησε τον αμυντικό του Ολυμπιακού και αποφεύχθηκε η φάση, αλλά η γκάφα ήταν γκάφα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x