Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο κι όχι με κεκλεισμένων των θυρών

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr την απόφαση της δικαστικής επιτροπής για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τα συμβάντα στο Βόλο.

• Με το που εκδόθηκε το κατηγορητήριο για το παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός είχα βγει στο ραδιόφωνο και είχα ευθέως εκφράσει την βεβαιότητα μου, κόντρα στους πηχυαίους τίτλους για δύο με τέσσερις αγωνιστικές» ότι δεν προέκυπτε τιμωρία του Ολυμπιακού με κεκλεισμένων των θυρών, παρά μόνο με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

• Η χθεσινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας με δικαίωσε, όπως έχω δικαιωθεί, επιτρέψτε μου να πω, στο 90% των σχετικών προβλέψεων μου-έπεσα έξω στην απόφαση για το ντέρμπι των αιωνίων που διακόπηκε στο Καραϊσκάκη, όμως έχω ακόμη μία, τελευταία, ευκαιρία, το CAS, για εκείνο το παιχνίδι από το οποίο ξεκίνησε ο φετινός πολύ άσχημος κύκλος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν παίχτηκε στο γήπεδο, αλλά στα γραφεία.

• Το να δικαιωθώ για την εκτίμηση μου αναφορικά με την απόφαση στο Βόλος-Ολυμπιακός ήταν κατ΄ αρχήν πολύ εύκολο-αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αρκετά πιο δύσκολο!

• Ήταν πολύ εύκολο, γιατί το ίδιο πειθαρχικό όργανο, της Λίγκας, με απόφαση της ίδιας της προέδρου του (πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκου) είχε επιβάλλει τιμωρία 58.500 Ευρώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο στον Ατρόμητο για υπόθεση απόλυτα όμοια, το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Παναθηναϊκό.

Γιατί ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο κι όχι με κεκλεισμένων των θυρών

• Τότε, είχε καταγραφεί, είσοδος 30 οπαδών του Ατρόμητου στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων όπως φωτοβολίδων ευθείας βολής, δέκα καρεκλών και καθισμάτων, τριών διαφημιστικών πινακίδων και πέντε πυρσών κατά οπαδών του ΠΑΟ, καθώς και εκτόξευση πυρσών, καπνογόνων, καθισμάτων, καρεκλών και κονταριών επί 15 λεπτά εντός του γηπέδου εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Γιατί ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο κι όχι με κεκλεισμένων των θυρών

• Και η ποινή ήταν 58.500 Ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός κατηγορήθηκε με βάση όλα τα έγγραφα που αξιολογήθηκαν για εκτόξευση καρέκλας που δεν κτύπησε κάποιον, για εισβολή 15 οπαδών που δεν συνεπλάκησαν με κανένα, για 50 σπασμένα καθίσματα και για εκτόξευση δύο-τριών φωτοβολίδων. Πώς θα τιμωρούνταν με κάτι άλλο, παραπάνω από χρηματικό πρόστιμο, όταν υπήρχε τέτοιο δεδικασμένο;

• Θα μου πείτε, δικαστής είναι, όποια απόφαση θέλει μπορεί να βγάλει. Και θα μπορούσε να βγάλει άλλη απόφαση, εάν δίκαζε όχι με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα, τα έγγραφα (φύλλο αγώνα, εκθέσεις κ.α), αλλά σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης. Εξ ου και η δικαίωση της εκτίμησης μου εξελίχθηκε σε αρκετά πιο δύσκολη!

• Η κυρία Σταμολέκα, όμως, δεν δίκασε με βάση το «κλίμα» που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και πήρε μία απόφαση σύμφωνα με όλες τις προηγούμενες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x