Κώστας Νικολακόπουλος

Η 11άδα του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ (χωρίς Φορτούνη και Μπα) και η εξέλιξη του Μαντί σαν 10άρι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πλάνο του Μαρτίνς απόψε, αλλά και για ένα από τα καλύτερα του εργαλεία.

• Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται για την έκτη (!) και τελευταία φετινή μονομαχία του με τον συμπατριώτη του Άμπελ Φερέϊρα! Με τις πληροφορίες από το Ρέντη να λένε ότι έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα με το οποίο θα παρατάξει τον Ολυμπιακό.

• Ουσιαστικά θα παίξει με ό,τι καλύτερο έχει, κάνοντας όμως και δύο επιλογές που θα συζητηθούν. Θα αφήσει δηλαδή εκτός ενδεκάδας τόσο τον Φορτούνη, όσο και τον Μπα, για να ξεκινήσει με τους Βαλμπουενά, Μασούρα στα άκρα και τον Σισέ στην καρδιά της άμυνας. Κι όσο κι αν από πλευράς ονομάτων υπάρχει άλλη εντύπωση, θα έλεγε κανείς ότι την πρώτη επιλογή ίσως και να την περιμέναμε οι περισσότεροι, όχι όμως τόσο τη δεύτερη.

• Βλέπετε, αφενός μεν ο Μπα είναι εδώ και πολύ καιρό πλέον ο αναντικατάστατος ένας εκ των δύο στόπερ, αφετέρου δε τον Σισέ περισσότερο τον αναμένουμε στην ενδεκάδα όταν ακριβώς θα είναι μέσα κι ο Μπα, καθότι οι δυό τους αναμένεται να είναι το δίδυμο με τη Γουλβς, απόντος του Σεμέδο. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα για απόψε μία ενδεκάδα που θα ήταν μία πρώτη πρόβα ενόψει Γουλβς, ωστόσο ο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο ότι δουλεύει αυτή την στιγμή ακόμη τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

• Βλέπει ότι σήμερα του ταιριάζει περισσότερο ο Σισέ και τον βάζει-μήπως γιατί θέλει να είναι πιο δυνατή η ομάδα του στις στατικές φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να είναι δυνατός σε αυτές, με τα στόπερ του (Βαρέλα, Ίνγκασον); Μπορεί, από την άλλη, να έχει δει και «κάτι» στον Μπα και να θέλει να δώσει κάποιες ανάσες η, και να τον τσιγκλήσει λίγο, αφήνοντας τον στον πάγκο. Μην ξεχνάμε ότι την περασμένη Κυριακή, τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βλέποντας τον να έχει χάσει την ηρεμία στο παιχνίδι του.

• Τώρα, γιατί όχι Φορτούνης; Πρώτον, γιατί ο Μασούρας έχει βάλει τέσσερα γκολάκια τον τελευταίο μήνα, άρα έχει μία ρέντα και δεύτερον, γιατί ο προπονητής προφανώς δεν θέλει να παίξει με δύο δεκάρια στα πλάγια και προτιμάει τον Βαλμπουενά προκειμένου να του δώσει πάλι παιχνίδια καθώς μετά τον τραυματισμό του έχει παίξει μία φορά βασικός.

• Βέβαια, μέχρι το βράδυ ο Πέδρο έχει χρόνο ακόμη να αλλάξει τα σχέδια του, ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί στο Ρέντη είναι ότι θα αρχίσει το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ με Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

• Παρεμπιπτόντως, είναι πραγματικά εκπληκτική η βελτίωση που έχει εσχάτως στο δημιουργικό κομμάτι ο Καμαρά. Πλέον, δεν βλέπεις απλά ένα μεσοεπιθετικό (γιατί κατά βάση σε ρόλο μεσοκυνηγού παίζει), που ασκεί πίεση ψηλά για να κλέψει μπάλες και να υποχρεώσει τον αντίπαλο σε λάθος. Βλέπεις ένα μεσοεπιθετικό με μεγάλη ικανότητα και στη σέντρα από τα πλάγια, αλλά και στο κάθετο παιχνίδι. Οι δε τρεις ασίστ που έχει βγάλει αυτές τις πέντε εβδομάδες που ξαναπαίζεται ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ωραίες πάσες που έχει βγάλει. Δεν φταίει ο Καμαρά αν ο Λοβέρα έχασε το γκολ που του σέρβιρε στο Χαριλάου κι ο Τοροσίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του από δική του πάλι πάσα. Η, αν ο Χασάν καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Κλπ, κλπ.

• Ο Μαντί ελίσσεται πια πολύ επικίνδυνα κι από τα πλάγια βγάζοντας σέντρες φαρμάκι τόσο προς τον σέντερ φορ, όσο και προς τον συμπαίκτη του που βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι. Μάλιστα πρόκειται για σέντρες διπλά επικίνδυνες, ακριβώς επειδή έχουν διπλό προορισμό! Τόσο τον φορ, όσο και τον παίκτη που έρχεται από πίσω. Θυμηθείτε εκείνη τη σέντρα του την Τετάρτη στα πρώτα κιόλας λεπτά, που ήταν και για τον Τοροσίδη και για τον Χασάν, με τους δύο «ερυθρόλευκους» για ένα κλικ να μην προλαβαίνουν, είτε ο ένας, είτε ο άλλος, να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα του Άρη!

• Και στο εκτελεστικό κομμάτι έχει σημειώσει πρόοδο ο Καμαρά, όπως άλλωστε δείχνουν και τα τέσσερα γκολ που έχει βάλει το τελευταίο διάστημα. Όμως, νομίζω ότι ειδικά σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να το δουλέψει πιο πολύ και πιο καλά. Γιατί πλέον, έτσι όπως τον βάζει ο προπονητής, βρίσκεται πολύ πιο εύκολα σε σχεδόν κάθε ματς σε θέση γκολ και θα πρέπει να φτιάξει τα τελειώματα του, πολύ απλά γιατί μπορεί να το κάνει. Και τότε αφενός μεν θα έχει τεράστιο αγωνιστικό όφελος ο Ολυμπιακός, αφετέρου δε θα εκτοξευθεί η τιμή του. Γιατί το γκολ (κι η ασίστ) πάντα πληρώνονται περισσότερο. Με τον ΟΦΗ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ και με την ΑΕΚ άλλη μία.

• Φτάνει πια σε ένα διαφορετικό επίπεδο ο Καμαρά και πρέπει να κόψει κάποια κουσούρια. Τι εννοώ; Στο ίδιο ντέρμπι, με την ΑΕΚ, αλλά και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό, επιχείρησε τρεις φορές σουτ από θέση βολής κι ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο. Στο δεύτερο ντέρμπι κάποιες πάσες του ήταν πολύ κακές. Με τον ΟΦΗ έπιασε ένα μακρινό σουτ κι έστειλε την μπάλα…αράουτ! Με τέτοιες ενέργειες μπορεί ένας παίκτης πραγματικά τζάμπα και βερεσέ να χάσει τις εντυπώσεις.

• Και δεν του αξίζει του Καμαρά, στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα να χάνει εντυπώσεις. Τώρα που είναι στα καλύτερα του!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1278108554810048514

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x