Κώστας Νικολακόπουλος

Η Ισπανία την έχει ξαναπατήσει έτσι! Κι η Ανδόρα είχε δύο τελικές…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για την Εθνική και το φανταστικό της αποτέλεσμα, έχοντας δει… ταινία!

• Κατ΄ αρχάς αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική για το αποτέλεσμα μέσα στην Ισπανία. Ανεξάρτητα από εμφάνισης και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να επικαλεστεί, πρόκειται για ένα φοβερό και τρομερό αποτέλεσμα.

• Βέβαια, δεν βλεπόταν όλο αυτό το πράγμα-κι οφείλω δε να παραδεχθώ ότι είδα τα πρώτα 15 λεπτά, νύσταξα από τις 10 το βράδυ και μετά το άλλαξα και παρακολούθησα, με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον μία ταινία…Και μου φαίνεται πώς… δικαιώθηκα από το θέαμα του αγώνα, αν κρίνω κι από τα χάιλαϊτς που είδα στο τέλος.

• Στο ποδόσφαιρο, όμως, πάνω απ΄ όλα μετράνε τα αποτελέσματα και μακάρι η Εθνική μας να επενδύσει σε αυτό ακριβώς το φανταστικό αποτέλεσμα και να βοηθηθεί στην προσπάθεια της να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

• Ξέρετε, πάντως, η Ισπανία το έχει ξανακάνει. Έχει ξανά τέτοια χοντρή γκέλα μέσα στο σπίτι της σε προκριματικά Μουντιάλ. Κατά σύμπτωση πάλι Μάρτη μήνα πριν οκτώ χρόνια, και με το ίδιο σκορ! Είχε παραχωρήσει 1-1 στην Φιλανδία στις 22 Μαρτίου του 2013! Και τότε είχε προηγηθεί, με τον Σέρζιο Ράμος στο 49’ και τότε είχε ισοφαριστεί, με τον Πούκι στο 78’. Και μπορεί να μην ήταν τότε το ματς στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης, αλλά ήταν στις πρώτες, στο ξεκίνημα. Κι η Ισπανία στο τέλος προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ του 2014 (όπου έκανε μία τρύπα στο νερό…), ενώ η Φιλανδία στο τέλος αποκλείστηκε από τα προκριματικά.

• Γενικά η Ισπανία κι άλλες φορές, όχι πολλές, έκτοτε, πλησίασε στο να την πατήσει άσχημα σε εντός έδρας επίσημο αγώνα της. Το 2013 πάλι κέρδισε μόλις 2-1 τη Λευκορωσία με γκολ στο 78’! Το 2019 κέρδισε 2-1 τη Νορβηγία με πέναλτι στο 71’! Και πέρυσι την Ελβετία 1-0.

• Το ζητούμενο είναι η Εθνική μας να αξιοποιήσει το χθεσινό αποτέλεσμα. Γιατί πραγματικά υπάρχει μόνο το αποτέλεσμα. Ούτε εμφάνιση υπάρχει, ούτε τακτική, ούτε τίποτα, μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι πίσω από την μπάλα, με δύο εξτρέμ που ήταν μπακ για να βοηθάνε τα μπακ και με ένα σέντερ φορ που ήταν απλά μπροστά απ΄ όλους τους άλλους που έτρεχαν-αλλά κι αυτός πίσω από τη σέντρα.

• Μόνο μία Εθνική ομάδα ήταν χειρότερη σε τελικές προσπάθειες από την Ελλάδα σε αυτή την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών!!! Η Εθνική μας είχε μία τελική, το πέναλτι, που δεν προήλθε καν από ευκαιρία… Το Λίχτενσταϊν στο 0-1 εντός έδρας από την Αρμενία, ήταν η μόνη ομάδα με μηδέν τελικές!!! Στο Αγγλία-Σαν Μαρίνο 5-0, το Σαν Μαρίνο είχε μία… Στο Γιβραλτάρ-Νορβηγία 0-3 το Γιβραλτάρ είχε μία… Στο Ανδόρα-Αλβανία 0-2 η Ανδόρα είχε δύο… Στο Πορτογαλία-Αζερμπαϊτζάν 1-0 το Αζερμπαϊτζάν είχε τέσσερις… Και στο Γερμανία-Ισλανδία 3-0 η Ισλανδία είχε εφτά!

• Αυτό το πράγμα που είδαμε χθες από την Εθνική μας, δεν υπάρχει. Οκ, πήρε το αποτέλεσμα, αλλά ας επιστρέψει στο κανονικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x